Connect with us

40+ – tu sme

Domov Diskusné Fóra Kaviareň 40+ – tu sme

Označené ako: 

Zobrazuje sa 15 príspevkov - 9,136 až 9,150 (z celkového počtu 16,926 )
  • Autor
    kavis
    Účastník (Participant)

Jáj zabudol som dodať:

Technické muzeum Tatra Kopřivnice

😈

przwjhrjaujzepieztjte
    Účastník (Participant)

😈 Mlhoš: Trt.

Zase je problém s chápaním obyčajnej oznamovacej vety 😁 

Lebo hardverové zázemie je nulové… 😈

kavis
    Účastník (Participant)

Nie som v tomto odborník ale viem že dieselelektrická lokomotíva je že že generátor vyrába elektriku a motor točí kolesá stále a nie je tam žiadne mechanické prepojenie.  😈  A pre zaujímavosť na vojne sme mali taký aj kolesový nakladač, motor a generátor a v každom kolese dynamo len neviem nájsť obrázok. To je parketa pre teba papi  😁 . Viem iba že koncepcia bola ukradnutá zo západu, tuším UK.  😇

kavis
    Účastník (Participant)

Predsalen som to našiel  😇 

Kolesový dozer (DOK)

a keby si chcel niekto o tom prečítať: http://www.vhu.sk/index.php?ID=2060

przwjhrjaujzepieztjte
    Účastník (Participant)

Dynamo na kolese má bicygeľ 😈 
    (aj keď je to vlastne generátor striedavého prúdu… 😉  )

kavis
    Účastník (Participant)

papi moje úvodné slová v príspevku  15.04.14 22:55 tak ma nemser  😉

przwjhrjaujzepieztjte
    Účastník (Participant)

Kavis, a to musíš byť odborník, aby si vedel, že dynamo vyrába elektrinu a koleso je poháňané motorom? 😉

kavis
    Účastník (Participant)

papi stator, rotor, magnetické jadro. Na fyzike sme niečo zo stavebnice zostavili. Na kábliky sme pripojili žiarovku a keď sme točili rotorom tak žiarovka sa rozsvietila  😁 , keď sme na kábliky pripojili baterku tak sa rotor začal otáčať  😁 tak my teraz povedz čo sme to vlastne poskladali  😈  a jasnačka že viem ale chytil si sa zase iba ty  😈

przwjhrjaujzepieztjte
    Účastník (Participant)

😈 Nechytil som sa, ovládam sa. O DOKu viemnapísať bez gúgla 2 strany.
    Keby som sa chytil, tak aj napíšem… 😈

kavis
    Účastník (Participant)

No vidíš aj ten „generátor drží s tebou, gratulujem  😈

przwjhrjaujzepieztjte
    Účastník (Participant)

😈  No ano, mne je všetko jedno.
    Vyhral som 111 😁 
    Teraz môžem inzerovať, ale nemám čo. 😈

yoffo
    Účastník (Participant)

Ešče furt sa tu (v 21. storočí) vyskytuje Perpetuum Debile  ??? 😶  😶  😶 

Šag uš tolkokrát povedalo, že ide do preču……..

ale asi  preto je to perpetuum……..cháááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááá,

😛

😈 papua-new-guinea 1 X

Gúteň mórgeň.

maguma
    Účastník (Participant)

Nehádajte sa, malo to benzínove motory, dva, dízel tam bol na začiatku ale hučal jak bobov kompresor, tak ho vymenili za zážihový. Ale tam je veľa ďalších rarít okrem Slovenskej strely (v roku 1936 robila trasu Bratislava-Praha za 4 hod. 16 min. pozrite si za koľko to prejdu terajšie vlaky, vyzerá to, že sa vraciame ku konským železniciam) sú tam motorové sane, lietadlá, všetky možné autá z produkcie Tatry, rôzne prototypy a ešte je tam aj výstava stavebnice Merkúr, skrátka je tam čo kukučkať. Ďalšie podrobnosti a časy dám večer 😉  🙂  😁 

P.S. cestou domov sa môžeme zastaviť u Mira Tomanca v Senínke, kde má svoje 1. valašské motomuzeum, je tam okolo 200 motoriek a hromada iných veci 🙂

Goldy
    Účastník (Participant)

Bol som v TM v Kopřivnici pred 3-mi rokmi a vtedy sa mi zdalo drahé vlezné 😟 , ale po prehliadke som konštatoval, že sa hrubo oplatilo. 😉 http://www.tatramuseum.cz/index.php?r=292&idj=1
    Sľúbil som rodinke cez sviatky mimodomové aktivity, tak že sa zase ulejem z muzeálneho výjazdu 😠 Prajem vám pekné technicko-umelecké zážitky. 🙂

Hog
    Účastník (Participant)

Ahoj Geriatríci! 😛 
    Tak koukám na portál a co nevidím !! 🙂 Že se chcete podívat do muzea Tatrovky v Kopřivnici ! 🙂 
    Můžu Vám všem tuhle návštěvu  d o p o r u č i t , protože jsem tam byl s tou partou, kterou
    jste navštívili v našem „kempu“ v Prostřední Bečvě ve Vaší „staré vlasti“ . Náčalník Maguma,
    podpredseda Bobolák a další. 👍 
    Jako Váš zástupce pro západnu guberníu  Vám vřele doporučuju tuto návštěvu, ne přímo nařizuji ,aby jste Vašimi devizami podpořili naše zničené hospodářství ! 😁 
    Jinak jsem přesvědčený, že si tu návštěvu užijete !

Váš „honorárny konzul GTX Slovensko

Jirko alias Hog 😘 

Zobrazuje sa 15 príspevkov - 9,136 až 9,150 (z celkového počtu 16,926 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.
Advertisement

Partneri