40+ – tu sme
Domov › Diskusné Fóra › Kaviareň › 40+ – tu sme
Označené ako: Hruso25
- This topic has 16,925 odpovedí, 115 hlasov, and was last updated pred 3 years, 9 months by maco.
-
AutorPríspevky
-
31. júla 2014 o 8:38 #96749majankoÚčastník (Participant)
No majanko sem chodí, len nemá potrebu si lámať hlavu, čo asi chcel básnik svojimi výrokmi povedať -v tej onej skomolenine. Aby to nebolo zle pochopené, nebudím tu žiadne nacionálne vášne, veď Vás mám všetkých rád a je mi jedno akej sme národnosti, teda pokiaľ si rozumieme a nebijeme sa 🙂 ak niekto ale použije ostatným nezrozumiteľné jazyky potom si môžeme aj myslieť niečo iné, napr. že nechce aby sme im tu rozumeli. Ak má niekto potrebu písať anglicky, nech ide na anglické fóra a zdokonaľuje sa tam. Kto fínsky na fínske fóra a pod. Tiež by vyzeralo blbo, keby som na maďarských fórach písal po rusky, slovensky, alebo anglicky napr…..Samozrejme toto všetko neplatí o češtine tej dúfam ešte rozumieme a oni nám. Na druhú stranu obdivujem ľudí čo vedia niekoľko jazykov na slušnej úrovni.
Ako sa hovorí: …koľkokrát to vieš jazykom, toľkokrát si človekom… 😉31. júla 2014 o 9:11 #96751przwjhrjaujzepieztjteÚčastník (Participant)😈 DJ Dodo, Orbán toho natrepe, správy nepozerám, ale platné zákony vygugliť viem.
Keby ste mali v Hungárii problémy, pokojne sa odvolajte na mňa:
„Nevieme, čo povedal Orbán, ale Papi povedal, že trojuholník nemusí byť“. 😈 😈 😈31. júla 2014 o 9:32 #96753BopsikÚčastník (Participant)K tým maďarizmom, ešte.
V každej komunite sa vytvorí určitá sada slangových slov. U nás napr. Púchov, Renault, NGŠT,
dať dole, ČUL, a pod… My, čo tu chodíme, si väčšinou rozumieme. Ale niekedy to už nemá zo slangovými výrazmi nič spoločné, že Willo?, použije sa čo najviac maďarsky skomolených hatlanín, a to potom nie že Bopsik nerozumie, ani MoMo, ale ani multilingvista krížovkár Slobo nepochopí.Iné sú napr. skomoleniny Yoffove, tie sú myslím zrozumiteľné každému.
Pokúšal som sa tu písať po Vietnamsky, ale ani sám by som si potom nerozumel. 😟
31. júla 2014 o 9:40 #96755kavisÚčastník (Participant)No na tú 66 nechodím ale nedá my nerýpať. Route 66 je myslím preto že sa ide po 66tke a keď sa ide inakade tak už by sa to nemalo volať tak a kedže ste to vymysleli inak tak môže ísť aj Mlhoš bo tam ešte nebol 😈
PS. viem ide inde 😇
31. júla 2014 o 10:16 #96758przwjhrjaujzepieztjteÚčastník (Participant)😈 Kavis, je to vymyslené tak, že každý ide, kade chce. Hoci aj po 66-ke.
Prečo? Lebo aj tak to tak bude. Ja to vidím takto:
Na nejakom 20 kilometrovom zrazovom výjazde nie je problém udržať hoci aj 5000 motoriek pokope. Ale trasa R66SK má vyše 250 km, teda vlani už bol problém udržať skoro 400 motoriek spolu. Mašinisti boli rôznych kvalít (o motorkách ani nehovoriac), obr-kolóna sa po dlhej trati trhala, votreli sa do medzier autá (niekedy veľa aut) a stratil sa kontakt medzi jazdcami. Vytvorilo sa viac samostatných skupiniek, niektorú skupinu viedli potom nestíhači-zaostalí, čo nemali ani poňatia, kde sa nachádzajú… Blúdili niektorí kade-tade, išli sme napr. po štvorprúdovke furt rovno, ale nad nami na nadjazde nás križovala odtrhnutá časť našej kolóny zľava doprava (nemali tam čo robiť 😈 ), po 5 km zase ďalšia časť nad nami z prava do ľava, už sme sa len rehotali za jazdy… 😁
Nebyť tej nehody (čo sa zase stala v pohodovom jadre kolóny), tak sranda obrovská. 😉Takže vlastne ani teraz nie je potrebné vymyslieť novú trasu, stačí odštartovať po skupinách.
Ja napr. spím v sobotu v Hokovciach do 12:00 ZULU, potom budem v Račkovej aj tak prvý a vytýčim flek pre Bobolakov stan, lebo Bobo tam dobehne na tom svojom kompresore asi až o polnoci… 😈
31. júla 2014 o 10:24 #96760kingstonÚčastník (Participant)Kavisko ako klasik už tu pred nedávnom na strane 209 napisal:
To hlavné je očiam neviditeľné… 👍
Je šumafuk ako sa čo volá.
Hlavné je, že sa táto banda geriatrická spolu cíti dobre a stretáva sa ako často len môže. Nech jej to vydrží ďalších 50 rokov.majanko, Bopsik, czody – tú hatlaninu kvôli ktorej je tu pobúrenie adresoval ujo Wilo mne. Mohol ju dať do aj súkromnej správy ale nedal.
Zatiaľ mi vadila jedine morseovka ale aj tá sa dá vydržať, ostatné štýly vytvárajú kolorit GTX (yoffoštýl, vyhodňarštýl, hatlanina – poslovenčené HU slová).
Keby sme všetky štýly zrušili neboli by sme to my – GTX . Ak máme zrušiť len jeden z nich je to nefér. A potom ktorý a prečo? Každý z nich nejakým spôsobom k*rví ten ktorý materinský jazyk.
Možno by prospel preklad v štýle yoffo každom takom príspevku. Viď príklad:
papi nevím čo sa drbcuješ cez 3g sieť a potom musíš drahý oný kupovať šak daj si zaviesť to sklenené oné a máš to aj oné a aj oné máš lacnejšie
Vysvetlivky:
oný – router
oné – optické pripojenie na internet
oné – rýchly prenos dát
oné – router😈 😁
A aby som len nekecal tu je posledná kvapka čo pretiekla cez pohár trpezlivosti:
Kingston, doérkezuje sem hozzám, van tu nejaký fološlegeš rúter 🙂
Vysvetlivky:
Kingston – hlavné mesto Jamajky, výrobca pamäťových médií, nick
doérkezuje (érkezzen) – dorazí, dôjde
hozzám – ku mne
van – je
fološlegeš (fölösleges)- zbytočný
rúter (router) – smerovač
🙂 – smajlík usmievajúci sa a prikyvujúci napr. na potvrdenie úmyslu
31. júla 2014 o 10:45 #96762BopsikÚčastník (Participant)Flinston 👍
pekne si to napísal.31. júla 2014 o 10:46 #96764BopsikÚčastník (Participant)… a nezahovárajte ma, som v robote, tvorím… (to bude vyzerať)
31. júla 2014 o 11:08 #96766przwjhrjaujzepieztjteÚčastník (Participant)😈 Slušnosť káže v každej komunite vyjadrovať sa tak, aby mi všetci rozumeli.
Ale keď sa nedá, tak sa nedá. 😁
Silný to vplyv tých mega-inteligentných telenoviel… 😈Yoffovi napr. rozumiem, ale ho nechápem. Tak, ako on, sme písali, ako druháci na ZDŠ-ke – a tešili sme sa zo seba, akí sme originálni. 😈 Asi mu to vypadlo z detstva, no. 😁
31. júla 2014 o 15:30 #96768BopsikÚčastník (Participant)My sme mali tajnú reč:
Chofoť dofo pifičifi.
Tyfi sifi kofokofot.
Dnefes vefečefer bufudefeme fafajčifiť cifigafarefetyfy a pifiť čufučofo.A jak sme sa vytešovali, že nám nikto nerozumie. Hehe.
31. júla 2014 o 17:42 #96769bacaonoÚčastník (Participant)Atinko velice pekne si to napisav. 👍
…comu nerozumim to si domyslim…. ved je aj tak jedno ci si domyslim dobre alebo zle…..ved nejde o zivot……a aspon je sranda. 😈31. júla 2014 o 17:45 #96772fikusÚčastník (Participant)http://www.bazos.sk/hodnotenie.php?mail=812&telefon=0904293800&jmeno=stefanKokso jake veci pre veteranistov som nasiel.
31. júla 2014 o 17:46 #96773fikusÚčastník (Participant)31. júla 2014 o 18:05 #96776kingstonÚčastník (Participant)Fokusko este raz 😁
31. júla 2014 o 18:09 #96777kingstonÚčastník (Participant)Problem moze byt uz len v cene:
-
AutorPríspevky
- Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.