40+ – tu sme
Domov › Diskusné Fóra › Kaviareň › 40+ – tu sme
Označené ako: Hruso25
- This topic has 16,925 odpovedí, 115 hlasov, and was last updated pred 3 years, 9 months by maco.
-
AutorPríspevky
-
14. októbra 2018 o 8:06 #101483HogÚčastník (Participant)
To už v Trnavě „zavírali šoupátka“?
U nás jsou taky takoví ! Já osobně jezdím až do zámrzu!
Takové „super“ počasí ! Včera podle hranic s Polskem do Orlického Záhoří, tam mňam obídek
a přes lyžařské středisko Zielenec,Vidok , Klodzko ,Miedzylesie , Králíky a Suchý vrch domů.
Bratru 330 km.
A jen tak mimochodem. Silnice na této trase? Ani v Německu jsem po lepších nejel ! 🙂S pozdravem „vždy kolama dolů Váš Hog
14. októbra 2018 o 8:49 #101484VANUCCIÚčastník (Participant)😎 Jirko robíš mi „smaky“ /chute/ pokiaľ počasie vydrží, asi skúsim ešte tento rok troška pojazdiť, dúfam, že to noha to už udrží, veď už „šľapem“ bez barlí 🙂
14. októbra 2018 o 9:36 #101485HogÚčastník (Participant)No tak, chutě- nechutě- hup na motorku a udělat samozřejmě nějakou okolokomínovku! 🙂
No teda…..hlavně o p a t r n ě !
14. októbra 2018 o 17:12 #101486BopsikÚčastník (Participant)Hlavne sa s tou nohou ne-vy-jep
😁14. októbra 2018 o 18:40 #101487przwjhrjaujzepieztjteÚčastník (Participant)😈 Neplašte sa. Dám dva citáty od klasikov:
– Riťberger mosí byť, aj keď hleba nebude.
– Do nepadá, jazdí pod svoje možnosti … 😁14. októbra 2018 o 19:15 #101488GoldyÚčastník (Participant)No, pridám aj ja jeden všeobecne hlásaný postulát, s ktorým absolutne nesúhlasím, ako aj s vyššie uvedenými 😈 : „Nie je zlé počasie, je iba zle oblečený motorkár.“ 😶 Moje kĺby o tom vedia svoje. Dnes bolo dobré počasie, takže dobre oblečený som prevetral moje vŕzgajúce pánty 🙂
15. októbra 2018 o 7:44 #101489apaÚčastník (Participant)Už vidím, že to V7 nesúvisí s počtom valcov. Lebo potom toto by bol iný levél:
http://motofan.sk/clanok/moto-guzzi-v85
Ale je to krásna motorečka 👍 🙂
15. októbra 2018 o 17:10 #101490ahojkoÚčastník (Participant)….Ale je to krásna motorečka ….
Napa,
suhlasim s tebou 100%, lebo na rozdiel od Papi-ho,
ja som este skaredu motorku nevidel, i ked viem ze on
si KTM-ky vzdy len doberal aby mohol podpichovat, a aj
sa mu to sem tam darilo… 😈
15. októbra 2018 o 17:45 #101491BielyorolÚčastník (Participant)N-Apa, každá motorka má niečo do seba, som síce čoprák ale aj mne sa páči. 👎
15. októbra 2018 o 18:35 #101492ahojkoÚčastník (Participant)…ale aj mne sa páči. 👎 …
Orliku, paci sa ti, ale davas palec dole…
Asi zjavne nerozumiem modernej sloveskej
internet lingvistike.. Sa mi prosim necuduj
po tolkych rokoch… 😇
Ale ak objasnis, potesim sa…
Inac,
ako? si tusim tvoje „CECKO“ Zuzukine 1800
predaval, deje sa nieco nove na obzore?..
15. októbra 2018 o 19:04 #101493przwjhrjaujzepieztjteÚčastník (Participant)😈 Ja som sa rozhodol,že keď raz predám šecky motorky, pôjdem po stopách Mičurina a budem pestovať obrovské orechy.
Takéto:
15. októbra 2018 o 20:55 #101494ahojkoÚčastník (Participant)16. októbra 2018 o 2:16 #101495apaÚčastník (Participant)Presne včera večer mi napadlo, že neďaleko od nás v našej ulici bol kedysi jeden veľký orechový strom. A na ňom rástli také orechyská ako na obrázku od papiho. Boli výborné, mali pomerne slabú škrupinu takže sa dobre lúskali. Boli mňam.
A to vtedy ešte JEČ ani naprojektovaná nebola.
JEČ = jadrová elektráreň Černobyl
16. októbra 2018 o 6:31 #101496przwjhrjaujzepieztjteÚčastník (Participant)😈 Pôvodne som sa chcel vlastne vyjadriť k tej Guzzi V85 a nie k Mičurinovi.
Zaujala ma aj debata „odborníkov“ k V85 na motorájde, kde sa človek veľa „užitočného“ dozvie.
Riešia kavitáciu v tlmičoch, ako by to hrozilo len u Guzziny, pritom je práve tam tlmič od firmy Öhlins. Ale páni odborníci majú starosť o funkčnosť a výdrž… 😁A vôbec, keci o zadnej kyvke, kerá je vraj rovnaká, ako u V7 – tak to môže napísať len úplný slepec… 😁
Motor má síce korene v tzv. malom bloku Guzzín, je ale totálne iný. Má iné uchytenie v inom ráme a tá zadná kyvka je úplne, ale úplne iná, stokrát masívnejšia, ako bola tá s dvoma postrannými tlmičmi. Je proste projektovaná na asymetrické zaťaženie, jeho tvar a aj uloženie je na to dimenzované.
Kopec iných mašín s jedným tlmičom má tlmič uložený asymetricky a fungujú bez problémov, ale starosti si robia práve s guzzinkou, no odborníci sú to, veru.
Len skromne poznamenávam, že aj ja na SV-čku mám zadný centrál (aj keď len mierne) necentrálne, je posunutá na jednu stranu, lebo vedľa neho je ťahané smerom dole koleno výfuku zadného valca. Kavitácia ma asi zabije, kua… 😁
Čo sa týka spoľahlivosti Guzziniek, moja bývalá (r.v. 2002) stále veselo funguje u druhého majiteľa bez závad. Napr. keď mi druhýkrát odišiel alternátor na CBF 1000, Guzzinka mi pomohla dostať sa na jedny KAPORE a bol som si istý, že ma doveze aj domov…
K tým mega-orechom:Tak to sa Mičurinovi ešte nedarí, ale mini-jabká, tak to už viem! 😈
16. októbra 2018 o 15:01 #101497VANUCCIÚčastník (Participant)😎 Kurňa, škoda, že som sem nadošiel skôr, lebo ako tak čítam postupne nové príspevky, tak ma pri papiho príspevku napadlo, že či tak troška neodrbáva a napadlo ma, že nafitím tie najmenšie jablká spolu s orechmi a napíšem, že aj mne sa už daria také veľké orechy a dojdem k poslednému príspevku a zistil som, že môžem ísť do riti, nie fotiť maličké jablká s orechmi 😟
Papi 👍 😁 -
AutorPríspevky
- Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.