Connect with us

Neskúsený :))

Domov Diskusné Fóra Motoporadňa Neskúsený :))

Zobrazuje sa 15 príspevkov - 1 až 15 (z celkového počtu 32 )
  • Autor
    Príspevky
  • #64090
    aver
    Účastník (Participant)

    Ahojte vsetci

    potreboval by som sa poradit s vami:

    ide o taku vec, rozmyslam ake oblecenie si kupit na motorku, (som zacinajuci motorkar), lenze nemam teraz nejako financie navyse na drahu konbinezu (cca 12 000) na druhej strane nechcem sediet doma na riti a cakat kym budem schopni si kupit kombinezu aby som mohol jazdit, ide o motorku HONDA CBR 900, ja by som vas chcel poprosit o radu, ak kupujem oblecenie ktoru cast (ak nemam momentalne na celu kombinezu) si mam zakupit? a ak napriklad vasa rada bude spodnu cast alebo opacne, ako sa da nahradit ta ktora mi bude chybat, predsa len leto je doraz tu a ja cem jazdiiiiiiiiit 🙂 ))) xixi

    mate niekto s niecim takym skusenosti? alebo hned ste si kupily konbinezi ? 🙂 ci som jediny? 😁

    vopred dakujem za vase rady a prispevky 🙂 pekny den

    P.S. tesim sa az vas postretavam na ceste , prajem vela stastnych kilometrov

    P.S. 2 pocul som ze na zaciatok je lepsie si kupit motorku slabsiu. ale ja sa rad vrham do setkeho strmhlav a po takejto masinke tusim uz od puberty 🙂 predsa len 900 kubatura je uz masina poriadna, vas nazor na to? je to dobre alebo neje to dobre na zaciatok?

    DIK, ahooooooooooooooooj

    #64091
    eXeBaT
    Účastník (Participant)

    aver

    Sám som bol v podobnej situácii ako ty, kedy všetky financie išli do motocykla a na bezpečný odev nezostalo nič. Jednu sezónu som jazdil v rifliach a bunde bez akýchkoľvek iných doplnkov okrem prilby. Stačil by mi jeden pád, hoci aj v malej rýchlosti a ten odev by mi ťažko dávali dole z tela.

    Máš motocykel z kategórie superšportov a pochybujem, že budeš jazdiť ako turista. Než by som to mal po druhý krát opäť riskovať, radšej by som si zobral pôžičku a kúpil povedzme jazdenú kombinézu. Nad textilom ani neuvažuj.

    Ťažko ti radiť, či voľba tak silného motocykla na začiatok bola tá správna. Ak máš v sebe tú pomyselnú ručnú brzdu, ktorá ťa včas predtým než vyvedieš hlúposť upozorní, môžeš sa naučiť skvele jazdiť aj na 900-ke. Ak nie, dokážeš si vážne ublížiť aj na Babette.

    #64092
    aver
    Účastník (Participant)

    wow, tak aj ty si bol v takej situacii? a troska ma tam prekvapila tato veta:

    Stačil by mi jeden pád, hoci aj v malej rýchlosti a ten odev by mi ťažko dávali dole z tela.

    poviem ti ja moc neviem co sa stane ked spadnes z motorky dajme tomu v 60 ked ides do zakruty, ale zeby to bolo az take brutalne? sak to len hacnes na rit a hotovo ne? ci asi ne co? no dufam ze to neej takee strasne, lebo pocul som take nazory ze beez skusenosti sa da lachko skoncit na riti ked ides do zakruty takej prudsej, aj ked urcite jel ogicke spomalit, a nevletiet tam jak hlupak, sak zabit sa neje problem a na to motorka urcena neje, co sa tyka tych konbinez, asi mas pravdu, predsa len bezpecnost je prvorada, ale fakt by ma zaujimalo co sa stane ked spadnes v takej 60 km/h akoze ne detailne 🙂 ale tak no, lebo neraz som videl spadnut motorkara vo filme a proste stlacil brzdu, smiklo ho do jednej strany a uz sa cuchal 🙂 )) horsie dopadla motorka jak on, ci to asi on mal tu konbinezu, to som cital co vsetko maju tie oblecenia, vdaka vasmu prrispevku (textil ci koza) som sa o tom viac dozvedel, zaco velmy pekne dakujem, je fajn takato stranka na nete a velmi ma tesi ze administrator, sa tomu fakt venuje, a ty exebat mas aku masinu?

    dik, este sa ozvem, je to tu super.

    #64093
    eXeBaT
    Účastník (Participant)

    aver

    Momentálne nemám žiadny motocykel. Mal som Honda 900 RR r.v.2000, v januári som ho predal.

    Ďakujem za chválu webu.

    #64094
    Vadim
    Účastník (Participant)

    aver: Trojkombinácia

    1. – nováčik

    2. – superšport

    3. – nevhodné oblečenie

    znamená s veľkou pravdepodobnosťou dlhé mesiace maródovania, množstvo operácií a nakoniec invalidný dôchodok. V lepšom prípade…

    P.S.

    Prečítaj si: [linka]

    … a prestaneš mať pocit, že pokiaľ neurobíš chybu, tak sa ti nemôže nič stať. Keby Exe nemal dobrú kombinézu, prilbu a čižmy, čo myslíš, ako by dnes vyzeral?

    #64095
    aver
    Účastník (Participant)

    pekny prispevok, akoze fakt som vazne nad tym uvazoval ked som to cital, neviem co ti napisat, ale dolezite je ze si v poriadku eXe!

    Vadim, nehody sa stavaju aj na cestach s autamy, to je tak isto ako ked budes bud jazdit z favoritom prvy krat, alebo sadnes do ocovho baworaka, predsa uz je to vecsia rychlost , acceleracia atd… lenze to vsetko je v tvojich rukach, ci pojdes jak debil alebo si tu jazdu proste vychutnas a jazdis normalne, to je tak ako na motorke, tam mas to tiez v rukoch, ja eXeho nemozem povedat ako sa to tam odohralo, ale kedby som videl ze sa neco na mna ruti tak urcite necakam a nedufam ze ten hlupak zastavi (tasko povedat) kolko krat sa stavaju take nehody ze ludia cakaju ze ten druhy im da prednost a tresk, lebo nedal tu prednost co ocakavaly, ale take neco ocakavat to neeje dobre, sice ja neviem ake ma motorka brzdy, ked ides naprikald 100 km/h a aka je brzdna draha, ale myslim ze lepsie ako auto rozhodne 🙂 tasko hovorit, ale keby clovek mal vzdicky rozmyslat nad tym ze sa mu neco stane tak ani cez cestu neprejde a ani do auta nesadne, ale k zivote patri aj riziko , zbytocne to tu rozobeerat a to sa ani neda 🙂 to kazdy vie o tom svoje 🙂 ) a vy ako skuseny jazdci o tom isto viete svoje.

    #64096
    Vidicon
    Účastník (Participant)

    Aver,

    prepac, ale ked citam tvoje prispevky, je mi trosku zle. Dakujem nebesiam, ze som zacinal na Simsone!!! Na nom som padol v rychlosti 20 km/h a mal som krvave koleno. Ale je to kazdeho vec, ked si neda poradit. Poznas Papayu? On zacinal na TDM 850, a pochybujem, ze niekto moze zacinat opatrnejsie ako on. Fakt, chlapec neprekrocil 60tku, rozbiehal sa pomaly atd.. Po pol roku mu uz trocha stuplo sebavedomie ale jeho TDMka bola cela doskrtana. Hovor si co chces, zacinat treba na mensom. Jedna kriticka situacia a v soku nezvladnes riadenie.

    Ak mozem poradit v obleceni, zacni prilbou a rukavicami, potom bunda, potom boty a potom nohavice. Ked padnes, hlava, ruky a trup su najcitlivejsie miesta. Cizmy zachrania kotnik a hlavne, nedostanes reumu, lebo maloktore nohavice su dost dlhe.

    #64097
    charym
    Účastník (Participant)

    aver

    nazdarek aver ono ja si tiez myslimze zacat z takou peckou je dost odvazne ale ak mas na to ty vies ja tiez zacinam ale rozhodol som sa pre mensi obsach 600 f predsa len je to lepsie na zaciatok asi ,no a ked chces kupit kombinezu alebo ostatne doplnku skus znacku padana (exe ak to je reklama tak to vymaz) zelam vela stastnych km ……..charym

    #64098
    aver
    Účastník (Participant)

    charym

    ahoj, no to je super ked aj ty zacinas, a nemas ziadne skusenosti zos motorkamy? nezacinal si ani na simsone ani nic? rovno 600?

    inaksie ja myslim ze 900 a 600 tam az taky rozdiel neje, mozno acceleracii, aj to paru stotinovy 😉

    vidicon

    ahoj, ja si vazim tvoje nezory a prispevky urcite mas stym skusenosti a vies ake je to neebezpecne, takze dik pekne, ale nemozes sa na vsetko pozerat tak cierne, ved vies nebezpecenstvo je vsade. neekdy ma tvoje prispevky nepotesia velmi, ale citam ich velmi pozorne a mas pravdu vo setkom, ale vies, dneska sa na simsone nezacina, asi ho ani nezozenies, (ale hej, setko sa da zohnat) no ja sa neecem vzdat svojho sna (lebo taka masina to je moj sen) koli tomu ze je to 900 ctovka, a neje vhodna pre zaciatocnika, neboj sak ja hned nepojdem na nejaky vylet kolo europy (ako planujem , ale to az nekor) ja sa bduem ucit, budem len tuna jazdit po ccestach kde byvam v okoli, budem prvy motorkar co bude jazdit podla predpisov, ked tam bude napisane 40 pojdem 40, ludia ma budu obehovat , trubit na mna, kaslem na nich , ja sa ucim, si dam nalepsku na chrbat POZOR, NESKUSENY!!! 🙂 ) mame tu rychlost asi tak v okoli 40 / 80 km/h, takze budedm tu jazdit, a potom sa budem postupne vzdialovat a robit vecsi trate, pojdem na 15km vylet, potom na 30km, nekde do kosic. ukazat masinu kamoskam a kamosom 🙂 xixi atd.. no a ked prvykrat sadnem na motorku tak ani nemienim ist na cestu, mozno na nejake parkovisko, alebo tu po ulici sa budem vozit.

    Inaksie dakujem pekne za setky tvoje prispevky, ja si to vazim, urcite mas s tym veeeeeeeeelke skusenosti. dik za tiez rady ohladom oblecenia, tak to aj spravim, aj ked ja som prv uvazoval v takomto poradi prv bunda + prilba a potom setko ostatne… ved v botaskach sa jazdit da ne? a nejake rukavice kozene z domu vyhrabem (na zimu)

    este by som sa ta rad spytal kolko mas rokov ak smiem vediet a od kedy jazdis, a ak budes taky dobry a napises mi postupku motoriek aku si mal, budem velmy rad, myslim ako si zacinal a tak… a jaku masinu mas teraz, dikes

    papaaaaaaaa, ste supeeeeeeeeer

    #64099
    Vidicon
    Účastník (Participant)

    Aver, na to, ako som sa do teba pustil, si nejaky mily… alebo si zo mna utahujes 🙂 To je inak uplne jedno, svoj nazor som uz napisal. Jasne, ze nemusis zacinat na simsone, ale ale existuju aj mensie kubatury a menej citlive na pady. Vies, co stoji oprava plastu na CBR??? Alebo nebodaj novy? A nehovorim o vyfuku… Jeden pad a skoda za 20000 Sk. Ked budes mat pod zadkom 140-150 koni, neda ti to, lebo budes vediet, ze ludia od teba ocakavaju raketovy start, a hlavne pipky. Ale o to by ani tak neslo, na zadne to mozno pri rozbehu hned nepostavis, ale preradovat na takej sile, na to potrebujes cit a zakladne skusenosti, na tom by si sa nemal ucit, nemozes mysliet na riadenie aj na premavku, ta svina ti neodpusti jedinu chybu!!! O stotinu sekundy neskor pustis spojku, otacky budu na 8000 a vyleti ti to z ruk, ona bude tahat ako stado koni ked ty budes chciet zastavit. Potom pride situacia, ze ti vlezie auto do cesty a ty budes hladat brzdy atd.

    Ja jazdim od svojich 15, cize 13 rokov, a stale neviem mnohe veci a stale so bojim, ked vidim auto alebo zakrutu. Odjazdene mam priblizne 35-40 000 km (na Simsone som behal viac menej po meste a okoli). Po simsone som kupil TDM 850 a hned na prepise som ju polozil v zakrute, ked sa oproti mne vyrutilo auto. Ano, je to velky skok, ale vedel som uz, ako sa na motorke jazdi a co mozem cakat, preto sa takyto prestup urobit da. Ale poviem ti, respekt som mal teda iny. Minuly rok som presedlal na VFR 800. A po 13 rokoch jazdenia sa chcem prihlasit do Silardovej skoly jazd, lebo sa stale mam co ucit…

    #64100
    aver
    Účastník (Participant)

    aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa, bojim 900 cctovky ☹️ , kupim si 500, juj, ale som to cital s otvorenimy ustamy 🙂 ) brrrrr az mi zima beha po chrbte, dik dik 🙂 )) tak ja teda nekupim si 900ctovku , veciu ako 500 nekupim, to bude najlepsie, juj. kujeeeeeeeeeeeeeem

    #64101
    aver
    Účastník (Participant)

    este musim dodat ze som uplne zdrveny ☹️ (( no asi to pre vas nic neznamena, sak ani nema preco, ale ked tu uz som rozbehol taku debatu o motorke tak dobre je to dokoncit, bohuzial, konec nebude taky ze ju supnem do garazi, ale konec znie : MOTORKA NEBUDE ☹️ ( fnuk, som stoho zdrveny, prave som prisiel zos mesta, bol som ta neco vybavovat, nemozem si dovolit teraz investovat do motorky ☹️ (( ale ja sa nevzdavam, ja to raz dokazem a splnil si svoj snicek, ale ked som ceeeeeel uz toto leto ☹️ (( no nic to, hlavu horre, ako hovori sa a snazit sa 🙂 no ne tak? xixi, aj tak dik ze ste mi tu venovaly troska vasho casu a podelili stye sa so mnou o vase rady . exe rad by som zostal clenom, ked to mozem bez motorky 🙂 , ja sa este ozvem a budem to tu sledovat peclive (ako cesi hovoria), ahooooooooooooj, a vela vela stastnych kilakov vam prajem bez nehod

    #64102
    charym
    Účastník (Participant)

    aver

    no serusky aver ,jasne ze nezacinam hned od 600 to nie makl som mustanga a mz 250 a este z brachom mame veterana jawku 175 dodnes ale bez pp no a hondu 400 ale tu nepocitam bola tiez bez pp tak sla po 3 tyzdnoch prec.ale trosku nechapem co si napisal 2 odkazy predomnou ze sa bojis 900?a ze si nekupujes masinu to vypada ako by si si strielal z vidicona a to nieje pekne alebo som si to zle vysvetlil :62: ale ak to myslis vazne tak ked sa nieco chce tak sa to da ……..

    #64103
    aver
    Účastník (Participant)

    charym

    ahoj, nie s nikoho si nestrielam, kez by to bolo tak ze si strielam, ale proste musim pockat paru mesiace este nez si kupim masinu, mozno na konci leta sa podari mozno v strede neviem, ale teraz to nebude, nevychadzaju penizky 😐

    #64104
    Vidicon
    Účastník (Participant)

    aver

    na CBR 900 sa pod 4000 otacok nejazdi. Pri tychto otackach ma vykon okolo 40 koni, ale to je to minimum! Hmotnost okolo 180-190 kg. Chapes??? V nizkych otackach to ma oproti 600-vke takmer dvojnasobny tah. Ak si neskuseny a na toto sadnes ako na prvu masinu, tak sa mi, prosim, aj aj ostatnym motorkarom zdaleka vyhybaj!

    Skoda casu, zjavne si zo mna robis prdel, ale ja z teba nie…

Zobrazuje sa 15 príspevkov - 1 až 15 (z celkového počtu 32 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.

Partneri