Connect with us

40+ – tu sme

Domov Diskusné Fóra Kaviareň 40+ – tu sme

Označené ako: 

Zobrazuje sa 15 príspevkov - 15,361 až 15,375 (z celkového počtu 16,926 )
  • Autor
    Retro
    Účastník (Participant)

S takým sťahovákom veľa by si nenasťahoval. Je to z motocyklového motora, to by si mohol vedieť. Nie tam tyčky zo stanu… také hádanky…jak u šalenych 😁

przwjhrjaujzepieztjte
    Účastník (Participant)

😈 Čože by som nenasťahoval? Ak nájdem, odfotím ti ho. Neviem, k akej mašine to bolo, ale normálne cez tie bočné diery to dedo napevno priskrutkoval do závitov v zotrvačníku a v strede s takou kuželovou skrutkou to pekne stiahol. Neviem, či to nebol nejaký kompresor. 😈 

Ináč neviem, k čomu to je, nie som pretekár, ani som nebol a nevidel som ešte také čudo.
    Vedel by som ale vyriešiť pomocou takého „niečoho“ napr. rozdvojenie plynového lanka pre dva samostatné karburátory. O tom to však asi nebude, takže ring voľný… 😁 

(P.S. nikdy som sa nehanbil za to, že niečo neviem… Ani teraz. 😈  )

ahojko
    Účastník (Participant)

papi,

jasneze ja som tiez nemal sajn naco je take vahadlo a na akej

motorke to je. Avsak Google s mojou pomocou to vedel najst dost

rychlo.. hehe… Spominal si tu motorku tot nedavo…:

https://etovar.eu/cs/jawa-500-ohc/1843-vidlicka-spojkoveho-poloautomatu-jawa-500-ohc.html?content_only=1

http://www.motoveterandily.cz/g3937.Dr%9E%E1k+vyp%EDn%E1n%ED+spojky+Jawa+500+++OHC+.html

Retro
    Účastník (Participant)

O Canada, we stand on guard for thee😀😀👍👍👍 Niečo sa tu naučíš!!!🙂
    Papi ta ty si čo za motorbicyglišta? Staviteľ stanov…😀

przwjhrjaujzepieztjte
    Účastník (Participant)

😁   Tak ja som 500 OHC nikdy nemal a moc blízko som k nim ani nechodil, bo furt z nich niečo uletelo! 😁 

Spojkový poloautomat v drvivej väčšine mali aj bežné dvojtaktné Jawy a Čezety, aj ja som ich mal na viacerých. Lenže tie vypadajú úplne inak a fungujú spoľahlivo. Na 638 dokonca mám aj komplet fungl nový odložený, lebo na traktor som to nepotreboval a aj zavádzal

😈  Pravek:
    Bola to paráda, v Budapešti na námestí pred cukrárňou sa zbehlo veľa MZ-ťákov a my dvaja s kamošom sme práve odchádzali.
    V sedle ruky prekrížené, bafkanie na voľnobehu, riadítka sme ani nedržali a zaradili sme jedničku.

Cvak. A páku podržať, spojka rozopnutá …

Teda nič, stojíme, motor beží pokojne ďalej.

MZ-ťáci v strehu, oči sa im otvárajú, nie každý vie o tých poloautomatoch.

Aj kerí vedia, nemajú ani šajnu, čo všetko sa s tým dá urobiť.

Objaví sa dokonca pár škodoradostných úsmevov…

Pravačkou sme chytili šulec, ľavačka provokačne v bok, spojky sme sa ani nedotkli.

Jemný plyn, pomali povolovať prevodovú páku a pekne sme sa pohli, jak v Babeťáci vo večernej rozprávke.

MZ-ťáci mali oči dokorán a my sme sa smiali, mali sme to perfektne nacvičené.

O ničom to síce nebolo, ale sranda musí byť… 😈 

Retro
    Účastník (Participant)

Ten poloautomat je skoro úplne rovnaký ako na kývačke a tak isto aj funguje. Len na kývačke je uchytený v naliatkoch a na pollitri je to na jednej strane cez takúto vydlicu. V živote som ho nepoužíval lebo pohýnanie bolo také kostrbaté a nedajbože keby ťe prevážilo… A radenie bez spojky sa mi zdalo tvrdé, práve kvôli tomu poloautomatu.
    Možno keby som chodil do Budapešti…😀

przwjhrjaujzepieztjte
    Účastník (Participant)

😈  Lebo tie 500-vky boli nevyzreté konštrukcie, no a na dvojtaktoch to na začiatku tiež nebola žiadna sláva, až druhé riešenie bolo spoľahlivé, dalo sa super nastaviť a čo je hlavné, to nastavenie u nich aj dlho vydržalo…

Navyše to bolo pravideľne mazané spoľahlivo slziacou jawáckou prevodovkou. 
    Kam sa hrabe Scottoiler? 😁 

A to preváženie? Neprichádza do úvahy, šak majstri sme boli, nie?

Hocikedy to spravím aj teraz… 😁  Mňa už nič nepreváži… 😁 
    Retro
    Účastník (Participant)

Ej ha jaký vagaň. Len aby si sa nevyváľal ako prašatko mažola 😁

przwjhrjaujzepieztjte
    Účastník (Participant)

😁   Jaký vagáň, šak to nič nie je.

Neboj, naučím ťa … 😁

Retro
    Účastník (Participant)

Budem poctený. Len musíš namontovať poloautomat na tú svoju rozochvenú Suzu 😁

przwjhrjaujzepieztjte
    Účastník (Participant)

😈  Tak samozrejme nie na Suze, zoženieme nejakú triapolku. Vyhradzujem si právo nastaviť automat, aby to aj riadne rozopínalo, ale aby ani spojka nekĺzala.

Spojkové lanko možete demontovať. 😈 

Inak sa cítim trochu podvedený, Retro, na tvojej fotke ten diel vypadal, že je roztvorený na 180°.
    Lebo ten môj sťahovák je, všetky 3 diery sú teda v jednej rovine.

Taký chujový kus, jak z Ahojkového linku vidím, že je v uhle – tak jasne, že ten automat na 500-vkách hapruje, dokonca ani ako sťahovák sa ten oný takto nedá použiť, chýba jedna noha a ani nastaviteľné to nie je… 😁 

Retro
    Účastník (Participant)

Nevykrúcaj sa, nezahmlievaj a príjmi porážku s cťou! Neboj sa, prídu aj svetlé chvíle 😁

przwjhrjaujzepieztjte
    Účastník (Participant)

😈  Však som porážku s chuťou prijal, keď som sa priznal, že neviem, čo to je. 😈 

Provokujem len od radosti, že zase som sa niečo naučil. 👍  😁 

Že ak som doteraz nemal 500 OHC, nemusí ma srať, že ju už nebudem mať nikdy. 😁 

Sranda musí byť, nie?

przwjhrjaujzepieztjte
    Účastník (Participant)

😈 A vôbec, však otázka „B“ nebola pre teba, ale pre „handicapovaných“…

Na akého sa tu často hrá Apa. 😈 

Že si sa k nim zaradil, je tvoja chyba …  😁 

Retro
    Účastník (Participant)

😁 😁  😁 Nevieee zaaaspaaať 😁  Nepredýchal… 😁  Čundrák, tramp a skaut 😁

Zobrazuje sa 15 príspevkov - 15,361 až 15,375 (z celkového počtu 16,926 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.
Advertisement

Partneri