40+ – tu sme
Domov › Diskusné Fóra › Kaviareň › 40+ – tu sme
Označené ako: Hruso25
- This topic has 16,925 odpovedí, 115 hlasov, and was last updated pred 3 years, 9 months by maco.
-
AutorPríspevky
-
30. decembra 2019 o 9:44 #103284przwjhrjaujzepieztjteÚčastník (Participant)
😈 Už som dávno všetko odovzdal, hovorím, že neviem, aké sú to motorky.
Aj kamoš Kristian má také v zbierka, tuším, už aj dve, ale aj tak neviem.
Smiešne bicykle to sú, ani prevodovka, ani brzda, no to už čo je?! 😁30. decembra 2019 o 12:34 #103285RetroÚčastník (Participant)No konečne!!! To ti trvalo😛 Jawa DT 500 typ 895, štvorventil, 2xOHC. Najsilnejší plochodrážny motor s akým boli majstri sveta Ivan Mauger a Ole Olsen. Budem potrebovať metylalkohol, takže destilátori-amatéri myslíte na mňa😀
30. decembra 2019 o 14:53 #103286HogÚčastník (Participant)Jenomže Retro. tohle chlastá víc, jak celé Slovensko dohromady ! Tak 80l/100km .
Kde chceš sehnat tolik metylu ?
Předělej to na benzím, sice to tolik nepojede, ale spotřeba diametrálně klesne !
Znám jednoho, co jezdí veteránmotokros s motorem dvouventilem z dlouhodrážky
a na benzin !Přidělals sis móóóc krásnou zábavu ! Až Ti závidím ! Škoda, že to mám do Košic co by
kamenem dohodil ! ………………. Cca 600km !Všechno nej do Nového roku 2020 ! Ať se daří všem, co budou číst tyhle řádky !
Váš Hog 😘
30. decembra 2019 o 15:15 #103287RetroÚčastník (Participant)Hogu, to nebude na jazdenie. Tu v okolí žiadna dráha nie je a keby som rozrýpal tie atletické, tak ma atléti asi zastrelia. A ďalšia vec je, že som v živote na niečom takom nesedel a jezdiť na tom v šmyku by som sa posral. Chcem to len pre zábavu a vyskladať z toho pekný stroj, ktorý tu videl málokto. Sem tam to natočiť a nadýchať sa vône metylalkohol a ricínu😀
Plochodrážna motory jazdili aj v sajkárkrosových mašinách ktoré jazdili majstrovstvá ČSSR. Nepamätám ale, že by to jazdil niekto zo slovenska.30. decembra 2019 o 16:27 #103288przwjhrjaujzepieztjteÚčastník (Participant)Alkohol, to je moje, aj keď tuhé nepijem, šak ja ňi Vyhodňar. 😈
Prednáška:
(nie tým, čo to vedia, tým, čo to nevedia…)Hlavná výhoda metylalkoholu je (napriek menšej výhrevnosti), že oproti miešavaciemu pomeru benzin-vzduch cca 1:15,1 osvedčený pomer metyl:vzduch je cca 1:6,4, teda k danej váhe vzduchu možno pridať pri stále dobrom spalovaní cca 2,36-krát viac paliva. Z toho sa dá vyťažiť o niečo vyšší výkon, aj keď by nebol problém ten istý výkon dostať aj z benzínu.
Pokusy plochodrážno-benzínové aj boli, ale motory boli už z výroby iné.
Problém pri prerábaní pôvodne metylovej mašiny na benzín nie je v karburátore alebo v dýzach, ale v chladení.
Nakoľko metylalkohol má vysoké odparné teplo, veľmi výrazne prispieva k vnútornému chladeniu motorov. Preto majú aj plochodrážne vzducháče na metyl väčšinou výrazne menšie rebrovanie valca a hlavy, ako benzínové vzducháče s rovnakým litrovým výkonom. Ak sa pri výrobe motora ráta s prevádzkou na benzín, to je už iné kafe.Ale Retro to vie a určite to potom nezadre, dá tam karburátor z Pioniera…
Metyl inak vie vyrobiť aj na Vyhodze hociktorý „ľudový“ chemik, z 50 litrového kotla sú prvé 2-3 deci super palivo, zvyšok sa tiež delí na rôzne kategórie „konzumnej nebezpečnosti“.
Tých prvých pár deci z každého pálenia nám v praveku nejaký Lacibáči (dedov kamoš) vždy odkladal, liali sme to do Pionierov, k piatim litrom bendzinu cca pol litra metylu. Dýzy rôzne prevrtané, bolo ich za kýbel, výber empirický (% pokus-omyl).
Motor síce nezošalel, ale sa pekne vytáčal aj na trojke, pišťal, jak sviňa, točil odhadom okolo 7000-7500 a na tacháči išla ručička cez 80, tá z metylu asi zošalela…
Podstatné je, že sa to neprehrievalo, akurát ojnice mali tendenciu sa trhať, hlavne tie tenšie 05-kové…Koniec prednášky, pohov… 😈
30. decembra 2019 o 16:41 #103289BielyorolÚčastník (Participant)Už som chcel napísať, že je to prevodovka na elektrický mlynček na mäso pri zabíjačkách, ale Papi ma predbehol. Škoda. 🙂 😈
30. decembra 2019 o 16:49 #103290przwjhrjaujzepieztjteÚčastník (Participant)😈 Orol, ty si nerobil so zbíjačkou, čo?
Potom by si vedel, že je to veľký komprézor na stlačený vzduch… 😈
Tuná sa rieši podobná téma, len Retro už na to zabudol. Aj ja… 😁30. decembra 2019 o 17:29 #103291RetroÚčastník (Participant)Papi ty máš ale všetko zaznamenané a zarchivované. Ako Mečiar 😁 😁 😁
Zaujímavá téma… Najprv jeden plieska take ch.joviny, že až hlava z toho bolí, potom nás označia za úchylákov a potom sa ty zbavíš svojho úchyláctva hodením ho na mňa 😁A robte si srandu, že kompresor a mlynček na maso. Šak vám spadnú sánky 🙂
30. decembra 2019 o 18:03 #103292przwjhrjaujzepieztjteÚčastník (Participant)Tých „úchylákov“ tam neber tak vážne a že som to hodil na teba, to bol kompliment. 😁
AMIS je inak starý známy, fasa chalan. Veľký srandista, ale nemyslím, že by bol konfrontačný alebo zlomyselný. Občas sa u mňa aj zastavil a na moto-Inchebe ho stretávam pravideľne. Tam ho môžeme potom vyfackať, keby dačo… 😈
O tomto Lunochode ale neviem nič, googlim a padla mi sánka:
30. decembra 2019 o 18:50 #103293RetroÚčastník (Participant)Veď ja všetko beriem v pohode, veď sranda musí byť. Akurát jeden ma vytočil, lebo určité dristy netolerujem a dupľom od ješitáka mysliaceho si, že je génius. Ty budeš vedieť o čo išlo.
Toto je Simandlové dielo a tá motorka sa občas niekde objaví. Videl som aj pár motorov, predchodcov Esa, ale nejak o tom veľa neviem. Akurát že to existovalo.31. decembra 2019 o 14:48 #103294przwjhrjaujzepieztjteÚčastník (Participant)Zas nestíhame, na Novom Zélande už majú skoro tri hodiny 2020.
Dobrý návod na streľbu „z výfuku“ 😁
5. januára 2020 o 14:17 #103295przwjhrjaujzepieztjteÚčastník (Participant)😈 No čo je, starci?
Premohla vás reklama?Vý-ý-pro-dé-éj, doživotná erekcia, Orál-Bé, Anál-Cé… ? 😁Dúfam, že aspoň sezónu ste už zahájili. 😎
9. januára 2020 o 21:11 #103296BielyorolÚčastník (Participant)Hej, zahájili. Zahájili sme sezónu opráv áut. K*rva, keď sa to sere tak sa to sere, aj s úrokami. 👎 😟 😠
10. januára 2020 o 13:53 #103297RetroÚčastník (Participant)Aj ja som sezónu zahájil s už ohlasovaným šialenstvom 😁
10. januára 2020 o 16:03 #103298przwjhrjaujzepieztjteÚčastník (Participant)👍 😶 Tywole, pekné.
Friško začni trénuvať, starý pardál Štancl nech je tvojim vzorom! 👍Ja som ale zvedavý na to staršie endurko tam vzadu s tou modrou nádržou, pripomína mi to nejakú Hondu CL alebo niečo podobné, musí to mať tiež už okolo 40-45 rokov, čo to je?
-
AutorPríspevky
- Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.