Connect with us

40+ – tu sme

Domov Diskusné Fóra Kaviareň 40+ – tu sme

Označené ako: 

Zobrazuje sa 15 príspevkov - 12,346 až 12,360 (z celkového počtu 16,927 )
  • Autor
    Retro
    Účastník (Participant)

Papi hápem:-) Ale aspoň som z Teba dostal že si bol /a možno aj si/ muzikant. A samozrejme že prehrávky tak fungovali, že trbalo hrať angažované veci, potom halgatovy a nakoniec až tan Týrex /brrrr…/ :-). To furt hučím do hlavy svojim synom /mimochodom dobrým a aktívnym muzikantom/ že nech si vážia že možu robiť čo chcú a nemusia počúvať nejakých kryplov že čo majú hrať.
    Ale…s tými  Hot Chocolate to už si zabil:-))))) Nembaskooooď:-)))

przwjhrjaujzepieztjte
    Účastník (Participant)

😠 Už nehrám, lebo mám prsty a vôbec, celú kostru v puči. Mám síce španielku aj starú diamantku, ale žiadne sólo, tri akordy pri ohni a basta.
    Inak som sa gitaru neučil, chodil som na harmoniku (otec, jasne… 😁  ), tak teóriu som musel „transponovať“ na gitaru.
    Ale zas v tých bítlsáckych časoch vedeli tri-štyri akordy všetci, aj bez hudobnej… 😈 
    Od čokolád sme hrali viac, buzerantov sme vtedy predsa moc neriešili…
    Už si ani nepamätám, ale toto sme hrali určite, bo mi kapelníkna skúškach  dlho prsty mlátil, keď som namiesto FIS chitil FAS … 😁 
    Hral som sólovú gitaru a kočky na takéto rytmy predvádzali divy – tak prečo nie? 😁 

ahojko
    Účastník (Participant)

Papi, 
     Ty slonia pamat, v tych casoch co opisujes ( +-) 2-3 roky bola taka madarska odrhovacka a tam bol taky refreen foneticky cosi ako :…..“šogo-šogo-šogonul,.. šoko-šoko láády.. “ ..  mozno to mam z jedineho albumu co bol po madarsky a to „OMEGA“ , ale mozem sa mylit… jednoznacne som hudobny antitalent, takze hudbe som sa venoval iba takej co okolie…  Yes, ELO, Jethro Tull, Pink Floyd, atd… Ale tento madarsky refren mi akosi stale lezi v pamati .. a madarsky rozumiem len to co ste ma naucili pri Dunaji…

przwjhrjaujzepieztjte
    Účastník (Participant)

😁  Ahojko, to si ma teraz rozosmial … ty šogonul 👍 😁 
    Myslým, že to nemôže byť nič iné, ako od Klári Katonaovej ( = Katona Klári) piesnička, kde je refrén asi takto:
    šava-šava-šavaňú a čoko-čoko-ládé 😁 
    Už budem, jak Apa: savanyú = kyslé a csokoládé skús uhádnuť… 😈 
    Inak pomere primitívna piesnička, ani ju nehľadám, kto chce, si vy-youtube-uje

Retro
    Účastník (Participant)

Somarina… ringašdelmagat bolo lepšie:-))) /LGT/

przwjhrjaujzepieztjte
    Účastník (Participant)

😈  Jasné, že somarina, ale ako to Ahojko perfektne podal, to mi hneď naskočilo. Nie, že by sme to hrali (brrrrrr ….. 😁  ), ale zas je obrovský rozdiel medzi tým, čo rád počúvam a čo musím hrať do tanca pre velice rôznorodú pospolitosť.
    Som zvedavý, ako by sa na plese zatvárili, keby sme do nich začali hustiť trebárs nejaký Huascaran alebo Efektov… 😁 
    No a samozrejme na Vargu, Grigláka alebo aj Hladíka mal vtedy málokto, ja už vôbec nie.
    Asi preto sme sa nedostali k vlastnej LP 😁 😁 😁

Retro
    Účastník (Participant)

Keď rád niečo počúvam, tak to budem hrať aj pre velice rôznorodú spoločnosť. Nič nemusím, keď sa im nepáči nech idú do … :-))))))
    Papi tak sa zapredať…borzastó:-)))))))

theo
    Účastník (Participant)

Na Vargu nemá ani teraz nik, a to LGT, kuui – už vtedy poznali náčelníka OW.  😈  😁

przwjhrjaujzepieztjte
    Účastník (Participant)

😈  Retro, si mimo. 😈 

Mini-story:

Našich jazz-rockovo orientovaných so pomerne dobre poznal z kocertov, v PKO, vo Véčku či po koncerte na Bernoláku sme dokonca občas aj pokecali. Vôbec ale netvrdím, že sa poznáme, veď takých šaškov, ako ja, mali okolo seba milión… 😈 

Raz bol v Budapešti nejaký dvojdňový rockový festival, boli tam nejaké maďarské, vtedy rebel rock bandy, niekto tuším z Poľska – no a Collegium Musicum z Bratislavy.
    Prvý deň nič moc, mladí, začínajúci rockoví titáni to dosť kruvili – no ale fan-kluby mali úžasné, hodné dvojmiliónového mesta. Koho tam zaujímala nejaká hudba? 😁

Druhý deň bola ponuka zhruba rovnakej kvality, najlepší tam mali byť, tuším, vtedy, a potom ešte dlho bezLPčkový rebeli P.MOBIL. Obecenstvo samí tulák-design rockeri, už sa večer pobili, to bude zas deň, kua.
    A tu mal vystúpiť Collegium.

Prespali sme v parku, raňajkujeme v „köpködős“-oddelení ASTORIE, niečo, ako kedysi pajzel-oddelenie Alžbetky – a vida, vedľa sa o nastojáka-pult opiera Fedor Frešo.  Ci boha, a tam Varga, kua, sú tu všetci.
    – Tešíme sa na vás, chlapci, ale bude to ťažké. Vytiahnite to najtvrdšie, najprimitývnejšie, čo máte. Obecenstvo neprišlo zrovna  na vás a organizátori asi urobili chybu. Nie je to festival vašej úrovne.
    Frešo, že čo, jaký je problém?
    Tak som popísal ostatných účinkujúcich (o 90% nikdy nepočuli) a hlavne puberťácke, rádoby-bezdomovec obecenstvo.
    Ďakovali za upozornenie, a že sa pripravia.

Koncert bežal, ako-tak bez väčšej divočiny, kapelky sa striedali, ale už predtým, ako mali naši nastúpiť, začali skandovať meno skupiny, čo mala ísť po nich.
    Takto Collegium nastúpilo na javisko a bolo na nich vidieť, že začínajú situáciu chápať.

Začali hrať, fakt do toho udreli, ale dav bol „potichu“ len pár minút, už v polovici prvej skladby začali pískať. Naši chlapci – pravdepodobne s veľkým sebazaprením – zvládli až tri, podotýkam, že skrátené skladby, potom sa uklonili a opustili bojisko.

Neskôr sme o tom v Bratislave prehodili pár slov, no, Marián Varga to zvládal asi najťažšie, ostatní to brali športovejšie.

Retro, tak pozor na občas veľmi  hlúpych organizátorov…

Retro
    Účastník (Participant)

Veď ja viem. A tak je to stále aj dnes. Zažil som to s Danom Bártom a tiež to bola pekná pakáreň. Tu platí porekadlo o hádzaní perál sviniam.

Goldy
    Účastník (Participant)

Papi, dobre vravíš! 🙂 Umenie, kvalita a popularita skoro nikdy nešli ruka v ruke. Zažil som v roku cca   94-95 pokus o refreš Collegia v hviezdnej zostove na koncerte v NZ v kine, kde nás bolo asi 35 fajnšmekrov na Vargu. No hanbil som sa ako pes a nechápal. 😟 Collegium v najparádnejšej zostave, Hammel zaspieval, no paráda bez divákov. 😶 Hudobníci si to užili, ja tiež. Mimochodom mám doma kompletnú diskografiu Collegia, nejaké spoločné platne Hammel, Varga, Hladík a pod. áááćh jáááj, to boli časy, keď som tie platne zháňal v Opuse v NZ. Kupovali sme ich asi piati v celom meste 😁

Retro
    Účastník (Participant)

Celý deň sa rehocem z toho „šogo-šogo-šogonul,.. šoko-šoko láády.. “ To je pakáreň:-)))
    Papi a vieš kto hral pecku že „kapčol a etedik šebešíge“? 🙂

theo
    Účastník (Participant)

To Bergendi zenekar nemal ani páru, že raz bude aj šestka.  😁

Retro
    Účastník (Participant)

Hmmm… Fasa šrac:-)

ahojko
    Účastník (Participant)

Papi-kaam,

vedel som ze to budes vediet!!! 🙂

Zobrazuje sa 15 príspevkov - 12,346 až 12,360 (z celkového počtu 16,927 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.

Partneri