Ako si zazimoval/a moto?
Domov › Diskusné Fóra › Motoporadňa › Ako si zazimoval/a moto?
- This topic has 8 odpovedí, 7 hlasov, and was last updated pred 20 years, 1 months by
Vidicon.
-
AutorPríspevky
-
5. januára 2005 o 23:42 #63992
eXeBaT
Účastník (Participant)Ja som samozrejme nemal žiadne starosti pri príprave na zimné garážovanie, keďže som zazimoval už v apríli 😁 , ale rád by som sa dozvedel, kto a v akom množstve dodržuje tie horybilné litánie o vyprázdnení nádrže, konzervácii, zimnej olejovej náplni a následne (aj keď nie je použitá, ale odstatá) ju na jar vymieňa za novú, premazávaní, starostlivosti o pneumatiky a podobne.
7. januára 2005 o 15:02 #63993Bemo
Účastník (Participant)😁 .Ked som bol este majitelom svojho biku tak som dodrziaval vsetky pokynu,staral sa o masinku lestil ju a vsetky veci s tym spojene..teda ako mi financne prostriedky stacili…A zato sa mi aj odvdacila skvelym vykonom …Toz ale nastava tu otazka ci sa to pri starych rocnikoch motocyklov vobec oplati?!
8. januára 2005 o 16:02 #63994Anonym
Účastník (Participant)Na zazimovanie motocykla sa hodi prislovie: Jak si kto ustelie, tak si taky lehne. Ale osobne si myslim ze vela zalezi od toho kde motocykel parkuje.
Ak je vo vykurovanych priestoroch tak ho staci len umyt a vybrat baterku, popripade zakryt plachtou, aby sa nan neprasilo. Ti najpedantnejsi stavaju moto na stojan aby sa gumy nezlezali.
Ak je v studenej vlhkej garazi doporucujem umyt, prestriekat WD-ckom vsetky kovy…….samozrejme nie novy airbrush na nadrzi. Natankovat plnu, vybrat baterku a zakryt plachtou. Uz ako si kto tieto pasaze rozvinie je na fantazii.
A samozrejme na jar…..odkryt plachtu…..kybel jarovej vody…..umyt ususit, vymenit olej-filter….skontrolovat platnicky, lanka, namazat retaz …..namontovat nbaterku, zapnut sytic…..vraaauuuS pozdravom Mike
9. januára 2005 o 9:20 #63995Vadim
Účastník (Participant)Kade chodím, tade sa dozvedám nové a nové dramatické informácie o nutnosti zazimovania motocykla. VŠETKÝCH VÁS UBEZPEČUJEM, ŽE VŠETKY TIETO POVESTI DNES UŽ NIE SÚ AKTUÁLNE !! Ja sám som motorku nikdy nezazimovávál a ani v mojej servisnej praxi som nikdy nezaznamenal ŽIADEN rozdiel, medzi "zazimovanou" a bežne v zime zaparkovanou motorkou!
Kto so mnou nesúhlasíte, kľudne sa vyjadrite vo fóre. Ja všetky "zazimovacie" pseudodôvody bez problému vyvrátim.
Pustite sa do mňa ako muchy! :69: Ja sa už na vás pripravujem! :hip:9. januára 2005 o 11:15 #63996Mike
Účastník (Participant)Vadim…..ale na jar tych par ukonov spravit musis……teda ked tvoj velky objem nema ani retaz sa moc nenarobis.Ja to umyjem a zaparkujem do predajne……ale dnes ju asi uz odzimujem:}}}} vonku je pekne……
Pedro-napriklad konzervuje olejom….ale fakt ma tak vlhko v garazi ze by mu to chytlo lisku…..hlavne tam kde su uz chromy trochen nacate.
S pozdravom Mike9. januára 2005 o 11:20 #63997Mike
Účastník (Participant)A este jedna vec……kua ked mam v garazi -5 stuonov nenecham v moto baterku…..
Mike9. januára 2005 o 12:41 #63998Vadim
Účastník (Participant)Mike
Za sedem rokov som akumulátor ani na jednu zimu nevybral z motorky (iba ak som na motorke niečo robil) mal som ju zaparkovanú v nevykurovanej garáži a ked som ju predával, tak bol ten sedemročný akumulátor bol stále v poriadku.
Na jar treba motorku aj seba pripraviť. Tomu sa budem venovať vo februárových SMN v 10. pokračovaní môjho seriálu.
Ak Pedro konzervuje motorku olejom (predpokladám, že motorovým), môže jej len uškodiť. Olej je totižto veľmi agresívny. Ja som svoju motorku ošetroval iba priebežne a ani stopu hrdze som na nej nezaznamenal!12. januára 2005 o 18:28 #63999gulo
Účastník (Participant)Ja som moju motorku nezazimovával. Tu sú moje dôvody:
1./ Som totálna technická trúba, neviem čo je zazimovanie a ani neviem ako sa to robí.
2./ Aj keby som bol tech. génius, som lenivý ako prasa, takže žiadne vyťahovanie nehrozí.
3./ Kto by sa tým toľko krát sral, keď som jazdil 6. decembra, 2. januára a 8. a 9. januára.
4./ Mám v garáži od 4 do 10 stupňov a neviem ako môže baterke prospieť väčšie teplo. Podľa môjho laického názoru, keď sa na motorke sem tam prevezieš, tak baterke len pomôžeš :79:
PS: tie smajlíky sú bohovské1. februára 2005 o 8:12 #64000Vidicon
Účastník (Participant)Ja som ju akurat vycistil, nalestil, vymenil olej, lebo uz mal 8700 km a zateplil chladice, aby pri jazde v tychto teplotach neprechladla 😘 A teraz uz len cakam, kedy sa ten sajrajt roztopi… ☹️
-
AutorPríspevky
- Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.

Pozvánka KAWASAKI na Motocykel 2025

Moto Guzzi V7 Sport: športová klasika ide do predaja

TEST Aprilia SR GT 125 Replica: všestranný športovec

TEST BMW F800GS & F900GS 2024: Mini GS, maxi radosť

Prekvapivá prvá jazda: Morbidelli a Benda

Airbagová vesta: technika zachraňuje životy!

TEST Suzuki V-Strom 800 SE – Vyvážený spoločník na cesty aj do terénu

TEST: TRIUMPH STREET TRIPLE R VS. YAMAHA MT-09

Ducati XDiavel V4 2025: Evolúcia športového cruisera

Aprilia RS 457: Skutočný zážitok z jazdy

TEST Suzuki V-Strom 800 SE – Vyvážený spoločník na cesty aj do terénu

Airbagová vesta: technika zachraňuje životy!

TEST: TRIUMPH STREET TRIPLE R VS. YAMAHA MT-09

TEST BMW F800GS & F900GS 2024: Mini GS, maxi radosť

Pozvánka KAWASAKI na Motocykel 2025

Prekvapivá prvá jazda: Morbidelli a Benda

TEST Aprilia SR GT 125 Replica: všestranný športovec