Cestovanie
Domov › Diskusné Fóra › Motoporadňa › Cestovanie
- This topic has 27 odpovedí, 11 hlasov, and was last updated pred 16 years by pogicko.
-
AutorPríspevky
-
9. septembra 2008 o 15:05 #80465SpiderÚčastník (Participant)
Čo si vozite so sebou ked idete na vikend pod stan? P.S mimo baby a prezervativu 🙄
9. septembra 2008 o 15:51 #80466cazzoÚčastník (Participant)Spider milion vecí ! nazval by som to veľká poľná! Proste všetko čo sa zmestí na mašinu 😁
9. septembra 2008 o 20:41 #80467MatoooÚčastník (Participant)Vela looove na pivo a borovicku 😁
9. septembra 2008 o 20:46 #80468kukolarikÚčastník (Participant)Dobru naladu, uterak a plavky
10. septembra 2008 o 7:32 #80469Tom691Účastník (Participant)Servus Spider Na Tvoju otazku sa neda len tak jednoducho odpovedat. velmi zalezi od toho kolko motoriek ide a aka ste partia. pred odchodom by ste sa mali dohodnut na spolocnych veciach a rozdelit si to na masinky. ako napr kto vezme olej na retaz, stan, varic a pod. potom si treba uvedomit ake mas potreby pohodlia ci Ti staci v stane karimatka, pod karimatku si mozes dat tenku foliovanu podlozku proti chladu (u Louis-a cca 5 ?) ak budete stanovat vo vacsich vyskach ci na jesen, pripadne malu kompaktnu nafukovacku (u Louis-a cca 20 ?)na karimatku a na to vhodny spacak doporucujem nesetrit. teraz su kvalitne materialy a priom su spacaky male a vydrzia aj vo vacsej zime. Skladaciu plastovu nadobu na vodu ak nie ste v kempe. urcite nesetrit na funkcnom pradle a ponozkach dobra vec lahko preperies ( napr material Moira). pri baleni si musis spravit plan balenia. Motorka – cesta – oblecenie na cestu – spanie – toaletne potreby – jedlo – stolovanie cize konzumacia. no a do kazdej sekcie si doplnis co potrebujes. stolovanie napr> noz, otvarak lyzicka, plechovy hrncek, esus ci nieco podobne v com zjes uvarene jedlo a pod. nechcem tu pisat nekonecne zoznamy. urcite Ti poradia aj ostatny. ja som spal v prirode vela noci a uz priblizne viem co potrebujem a co nikdy nepouzijem, ale aj tak sa stane ze nieco zabudnem. najlepsie bude ak pojdes s partiou ktora uz takto bola a vie Ti poradit a pomoct. samozrejme su aj financie. drobne papierove Euro pripadne kam cestujes. Ak len po slovensku strasne sa to zjednodusi lebo ak ta nieco trapi sadnes do sedla a mastis domov ci na nejaku chatu ci do restiky sa najest..
uffff prepacte za dlhy text.
prajem Ti krasne dni v prirode a na cestach10. septembra 2008 o 18:49 #80470SpiderÚčastník (Participant)Tom691 Dakujemza ten dlhy text,napisal si to pekne,ešte by si mohol dopisat nejake tvoje skusenosti,dakujem.
11. septembra 2008 o 14:29 #80471Tom691Účastník (Participant)Servus Spider
neviem ake skusenosti mam dopisat. kazda cesta ma nieco do seba. ci len vylet okolo domu ci vonku kamarat ma na tento vikend prehovoril na maly Trip – teraz od 5-7 septembra sme skocili na dve noci pod stan. Isli sme okolo Faker see nenormalne mnozstvo motorkarov kvoli Harleyackemu zrazu. potom sme isli cez passo Predil do Slovinska do kempu v obci Tolmin. super kemp. vacsinou tam chodia paraglajdisti a horolezci. nenormalne ciste zachody sprchy a vsetko okolo. Idelane aj pre zeny. abslolutny komfort tepla voda chladnicka plynove varice, gril a pod. hned pri riecke Soca, kde sa aj raftuje. Hmm na veceru sme si dali fantasticky cerstvo vylovene pstruhy. byvanie skoro ako v hotely. nekradne sa tam. odtial sme na druhy den cez rozne Slovinsko talianske Passy zbehli k moru do talianska do oblasti Lignano trosku so okupali. potom naspat do kempu samozrejme inou cestou. a z Tolminu domov cez pass Vrsac cca 1600 m n m. cez rakusko a potom za Grazom na dialnicu a mastili sme domov. pred Viednou nas chytila silna burka co bola aj v Ba.
ponaucenie? strasne vela km cca 1600 Km. trosku vyssie tempo a nevychutnal som si uzucke serpentinky ako turista, ale ako motorkar. dole pri mori 30 stupnov celzia a hore v kopcoch 6 stupnov celzia. takze dolezite je obliekanie, nemal som nepremok a pred Viednou by sa zisiel. bunda super drzala ale v cizmickach som mal vodu a nohavice komplet premokli. kozene rukavice boli mokre a pevne som sa rozhodol, ze si musim dokupit vyhrievane na rukovat. bola mi zima na zapastie od studenych rukavic. v lesoch vlhka cesta po malych dazdoch. v taliansku rozpaleny asfalt. stale sme si cistili prilby od musiek. Presli sme vela roznych povrchov a museli sme menit aj styl a tempo jazd. super skusenosti. domov sme prisli okolo polnoci stastne unaveny.
prepac nie som nejaky znalez slovenciny a slohovania pisal som toto v rychlosti a snazil som sa to zostrucnit.
maj sa pekne a pomaly sa materialne pripravuj a vyraz len tak na jednu noc a pod. sam zistis najlepsie co je vhodne a co nie a ako sa nabalit. drzim palce.
caff14. septembra 2008 o 19:49 #80472SpiderÚčastník (Participant)Tom691 Dakujem za odpoved,dufam že pomože viacerym.
14. septembra 2008 o 23:58 #80473pogickoÚčastník (Participant)Ja si berem vybrejšn….😁 ked uz nik nezasuvne tak aspon ja zasunem…😁…
a este si zeberem obcas daky toaletny papier keby ma nahodu chytila sracka a pohnulo ma..lebo na zrazoch je fest na hovno pifko..teda ako kde…jako pope,r vie robyt hnus s mojimi čerevami …
😈15. septembra 2008 o 0:10 #80474LehyJuniorÚčastník (Participant)GPS,spacak karimatku,stan,(to si dám za chrbát a potom sa krásne opieram ani opierku nepotrebujem 😇 ) ak berem jedlo tak varič a ašusy, nejaký vercajch, mazač retaze, 4 tričká,dvoje gate, nabíjačky, foták, pršiplášť, sveter, nož a dve flaše mineralky za chrbát, dvoch pavúkov a plavky to je všetko viacej toho netreba podľa mňa
15. septembra 2008 o 6:24 #80475SpiderÚčastník (Participant)LehyJunior Aky maš varič?
15. septembra 2008 o 13:44 #80476MatoooÚčastník (Participant)pogicko ty si hovado 😁
Vies ako je cocot – penis po cigansky? no predsa kár. A vies ako je vybrejšn po cigansky? No predsa elektrickár 😘 👋15. septembra 2008 o 19:05 #80477pogickoÚčastník (Participant)Matooo no od elektrikara teda daleko nema…..hlavne ze ma nieco stym spolocne 😁…..
takze ale potom by to znelo ze, vybrejšn si bere mna na zrazy….chi 🤣 😈16. septembra 2008 o 10:13 #80478MatoooÚčastník (Participant)pogicko uz to nechajme tak, toto je tazka jazykova bariera 🤐 😎
16. septembra 2008 o 15:47 #80479pogickoÚčastník (Participant)Matooo 😀
-
AutorPríspevky
- Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.