Generálkovať či negenerálkovať?
Domov › Diskusné Fóra › Motoporadňa › Generálkovať či negenerálkovať?
- This topic has 5 odpovedí, 6 hlasov, and was last updated pred 18 years, 4 months by matko600.
-
AutorPríspevky
-
14. júna 2006 o 9:22 #67376erazorÚčastník (Participant)
Mám Yamahu XT 600 ročník 96 a zdá sa mi, že už začína žrať olej. Rozmýšľam o GO, no niektorí ma ubezpečujú, že vzducháč žerie aj tak viac oleja a GO ešte netreba. Tak čo mám čakať pokiaľ sa nezadrie. Poraďte, kto tomu rozumie, či dať zrobiť GO alebo nie. A keď hej, tak ktore diely vymenit. Keď mate skusenosti s GO tak prosim poradte. DIKI
ERAZOR14. júna 2006 o 9:48 #67377papayaÚčastník (Participant)erazor nepoznam detaily, neviem kolko je to „zerie olej“ yamaha vzdy zrala viac oleja ako ine znacky. Co sa tyka GO, nepises kolko km ma najazdene. V kazdej yamahe by Ti mali poradit servisny interval, popripade kedy je GO okamzite nutna. Pokial budes mat v motore dostatok oleja k zadretiu motora nedojde. GO nie je lacna zalezitost…
14. júna 2006 o 10:49 #67378dusikÚčastník (Participant)erazor papaya má pravdu GO nie je lacná záležitosť, ale na druhej strane keď sa ti zadrie motor vyjde ťa to omnoho drahšie. Podľa mňa by si mal dať spraviť GO, aj tak sa jej nevyhneš, vzhľadom na to že tvoj stroj má už 10 rokov, ak keď neviem koľko má najazdené 🙂
14. júna 2006 o 11:20 #67379LorenzoÚčastník (Participant)To že berie olejneznamena hneď generálku, ale piestne krúžky sú dovidenia. samozrejme pokiaľ ti olej neunika tak, že to máš celé netesné.
14. júna 2006 o 16:30 #67380kxbiboÚčastník (Participant)Presne tak to že motor papá olej neznamená že sa musí robiť GO motora.
Skontroluj si či ti niekde olej neuniká.
Olej može v pohode motor papať aj cez vodítka ventilov, vtedy ti stačí opraviť vodíka alebo vymeniť na nich guferá
No jo ako napísal Lorenzo môže byť už motor vybehaný, výmena piestnyh krúžkov by pomohla., prípadne aj piestu, záleží koľko má motor najazdené a v akom je stave. Určitým riešením je aj použiť olej z väčšou viskozitou.18. júna 2006 o 20:08 #67381matko600Účastník (Participant)Na XT je podľa manualu písaná spotreba na 1000km 0,6l oleja, ak je viac treba GO
-
AutorPríspevky
- Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.