Ktm sx 125 2003 problem s guferom vyvo. kolieska
Domov › Diskusné Fóra › Motoporadňa › Ktm sx 125 2003 problem s guferom vyvo. kolieska
- Toto téma obsahuje 3 odpovede, 2 hlasy, a bola naposledny upravená pred 6 rokmi, 3 mesiacmi od
przwjhrjaujzepieztjte.
-
AutorPríspevky
-
23. februára 2020 o 9:28 #98625
peter
Účastník (Participant)Chcel by som vas poprosit o radu tieklo mi gufero vyvodoveho koleska , kupl som nove vymenl som ho a gufero zasa preteka
za rady dakujem .23. februára 2020 o 14:23 #98631przwjhrjaujzepieztjte
Účastník (Participant)😎 Nikto nič?
Tak zožeň servisný manuál a hotovo. 😉
Profesionáli ma zabijú, ale ako domáci kutil by som to nezdával, aj keď nepoznám presne konštrukčné riešenie tejto KTM.
Väčšinou teda gufero nedosadá priamo na osku, ale na dištančný valček medzi ložiskom a vývodovým kolieskom.
Ten dištančný valček už môže mať pri tak starej motorke vydratú rýhu od gufera, že ani nové gufero netesní, potom ten valček treba vymeniť.
Ak ten valček nie je vydretý, ale vývodové koliesko je na tisíchrane istené nie maticou, ale segerovou poistkou, tá už nepritláča reťazové koliesko dostatočne k dištančnému valčeku a prevodovka slzí nie pri gufere, ale medzi dištančným valčekom a oskou prevodovky.
To znamená, že guferá môžeš meniť aj stokrát, slziť to bude furt.
Amatérsky môže pomôcť zhodiť reťazové koliesko, vytiahnúť dištančný vakček z gufera, očistiť osku aj valček a znova nasadiť valček tak, že najprv jeho vnútrajšok a dosadacie boky namažeš jemným filmom silikónu na utesnenie blokov alebo slabším lepidlom na závity.😈 Alebo:
U starých vrážd s poslednými hodinami pred smrťou sa treba zmieriť s tým, že máš Scottoiler zadarmo a basta… 😈
23. februára 2020 o 21:05 #98633peter
Účastník (Participant)Ten dištančné krúžok je noví aj guma v nutri medzi ložisko a krúžkom je nová ale tečie medzi dištančnym krúžkom a gufero a všetko je nové.
23. februára 2020 o 22:31 #98634przwjhrjaujzepieztjte
Účastník (Participant)To si nejak zabudol napísať, že všetko tam máš nové… 😈
Možno to máš trebárs osadené obrátene, alebo ti uletela pružinka britu, alebo čojaviem…
Ťažko takto naslepo, mne po výmene ešte žiadne gufero neslzilo a prevodovka predsa nie je motor Formuly 1…
Istota je pozrieť v katalógu náhr. dielov a objednať originál.
Alebo kúpiť dvojbritové, najlepšie odolné vysokým teplotám, tie sú väčšinou hnedé (floórkaučukové) a drahšie. -
AutorPríspevky
- Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.
ZBERATEĽSKÝ SVÄTÝ GRÁL: BMW predstavuje limitovanú edíciu M 1000 RR Isle of Man TT!
TEST Benda Chinchilla 350 CVT: Mestský chuligán, ktorý posiela skútre do dôchodku
SÚBOJ GENERÁCIÍ: Nový Triumph Scrambler 900 vs. ikonická klasika Bonneville T100
BMW Vision K18: šesť valcov, šesť výfukov a drzosť, akú od Bavorov dlho nebolo
TEST Voge 625 DSX: Crossover, ktorý prešiel africkou školou odolnosti
Harley-Davidson štartuje sezónu 2026: Nový showroom v Bratislave a legendárna Experience Tour
PREČO JE KVALITNÉ PALIVO PRE MOTORKU DÔLEŽITÉ A AKÉ MÝTY KOLUJÚ MEDZI MOTORKÁRMI
Jawa Pérák 350: Súboj generácií, ktorý delí 70 rokov, ale spája jedna vášeň
CFMOTO MISSION MT 2026 už 9. mája
Kawasaki Versys 650 vs. 1100: Stačí stredná trieda na alpskú turistiku vo dvojici?
PREČO JE KVALITNÉ PALIVO PRE MOTORKU DÔLEŽITÉ A AKÉ MÝTY KOLUJÚ MEDZI MOTORKÁRMI
Kawasaki Versys 650 vs. 1100: Stačí stredná trieda na alpskú turistiku vo dvojici?
Jawa Pérák 350: Súboj generácií, ktorý delí 70 rokov, ale spája jedna vášeň
TEST Voge 625 DSX: Crossover, ktorý prešiel africkou školou odolnosti
BMW Vision K18: šesť valcov, šesť výfukov a drzosť, akú od Bavorov dlho nebolo
Harley-Davidson štartuje sezónu 2026: Nový showroom v Bratislave a legendárna Experience Tour
CFMOTO MISSION MT 2026 už 9. mája
ZBERATEĽSKÝ SVÄTÝ GRÁL: BMW predstavuje limitovanú edíciu M 1000 RR Isle of Man TT!
TEST Benda Chinchilla 350 CVT: Mestský chuligán, ktorý posiela skútre do dôchodku