Connect with us

Na skutri 50ccm do zahranicia

Domov Diskusné Fóra Motoporadňa Na skutri 50ccm do zahranicia

Zobrazuje sa 6 príspevkov - 1 až 6 (z celkového počtu 6 )
  • Autor
    srna
    Účastník (Participant)

Dobry den,

Rad by som sa poinformoval ohladom jednej veci. Chcel by som na mojom simsone s51 (50ccm) prejst do madarska. Vlastnim vodicak skupiny B,B1,AM avsak nasiel som ze skupina AM plati iba pre uzemie SK. Teraz neviem ci to plati iba pre drzitelov vodicaku skupiny AM, alebo aj pre tych ktory to maju v kombinacii s B

Dakujem za odpovede

devill63
    Účastník (Participant)

Teraz platný zákon č. 8/2009 nič také neuvádza….[linka] pozri § 76 ods. 2 ….môžeš normálne jazdiť aj mimo SR….

devill63
    Účastník (Participant)
    BacilBA
    Účastník (Participant)

Podľa mňa s AM nemôžeš legálne so Simsonom jazdiť ani po SR, pretože Simson má konštrukčnú rýchlosť >45km/h a teda na Simson potrebuješ minimálne A1, ktoré Ti potom bude platiť všade. A1 musí byť normálne plnohodnotné, nie to, ktoré sa teraz schválilo k "B"-čku, lebo to je síce do 125ccm/11kW, ale iba na moto s automatickou prevodovkou.

Mlhos
    Divák (Spectator)

AM je na vozidla do 50 ccm a to i vtedy ak svojvolnou upravou dosahuju rychlost 70 a viac dolezity je obsah motora uvedeny v TP

Mlhos
    Divák (Spectator)

Vodičské oprávnenie skupiny AM oprávňuje viesť motorové vozidlá skupiny AM, a to len na území SR. ostatne staty EU takuto skupinu nemaju

Zobrazuje sa 6 príspevkov - 1 až 6 (z celkového počtu 6 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.

Partneri