Poraďte ohľadom kúpy motorky
Domov › Diskusné Fóra › Motoporadňa › Poraďte ohľadom kúpy motorky
- Toto téma obsahuje 2 odpovede, 2 hlasy, a bola naposledny upravená pred 12 years od
Niktosko.
-
AutorPríspevky
-
2. mája 2013 o 5:52 #84382
Niktosko
Účastník (Participant)Čaute, chcem kúpiť prvú motorku. Páčia sa mi cruisre. Vybral som si Suzuki Intrudera 800. Nikdy som predtým nejazdil a motorku chcem na začiatok 1-2 sezóny viac menej len do mesta, prípadne na pár kilometrové výletíky. Novú kupovať nechcem, tak uvažujem o kúpe jazdenky. Na mobile.de som si našiel mašiny za 3000+ EUR s rokom výroby cca 2000-1 a cca 20.000 km.(Z DE som si už doviezol viackrát auto. A vždy spokojnosť.)
Napíšte mi Vaše názory, čo sa týka výberu typu ako začiatočník ako aj tej kúpy a dovozu z Nemecka + či sa to oplatí kupovať s takými parametrami.
Vopred dík za každú radu.2. mája 2013 o 9:03 #84383VladiB
Účastník (Participant)Niktosko No ako prvú motorku 800-vku je dosť nepraktické, ale myslím, že sa nič nestane ak dáš väčší pozor. Kľudovka Intruder je síce riadne ťažká, ale nie je náročná na obsluhu. Nebude Ťa nútiť k rýchlej jazde ale nie som si istý že by to mala byť práve mestská motorka kvôli váhe a rázvoru. Je to otázka toho, ako rýchlo sa s ňou skamarátiš. Mal by si ju ísť niekde najskôr vyskúšať.
Dovoz z DE nemusí byť zlá voľba, tieto motorky málo padajú a majú vysokú motorickú životnosť. Ja by som napríklad volil jazdenku zo Slovenska, pretože sa ich tu predalo dosť a máš tu kompletnú servisnú históriu. Možno zaplatíš trochu viac, ale predsa dovoz z DE, cesta, poplatky KO, EK, STK, to sa nazbiera kľudne na 500 až 800 Eur a si niekde inde s cenou.
2. mája 2013 o 19:52 #84384Niktosko
Účastník (Participant)A aký iný model by si odporúčal, ak by mala byť tá 800vka nepraktická? Myslím, že z rýchlosti mám dosť rešpekt a až tak ma pokúšať nebude.
A kde by som ju mohol vyskúšať? Vraj ženy a motorky sa nepožičiavajú…
Čo sa týka tej jazdenky u nás, ktoré fóra sú naj? Ja som pozeral na autobazar.eu a rozdiel v cene bol cez 1200-1500 EUR.
Dovoz počítam: 250 papierovačky + 250-300 cesta + čas a nepredpokladané náklady. Takže, ak by ma tu vyšla taká istá mašina o 1000 ečiek viac, tak sa to určite oplatí kúpiť tu. -
AutorPríspevky
- Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.

Kawasaki Z500 2024 – Malý veľký naháč

TEST: Brixton Crossfire 500 XC – scrambler, ktorý má gule

Triumph Tiger Sport 800 vs. 660 2025: Rovnaký štýl, iný svet

TEST: Honda GB350S – poctivý klasik pre moderného jazdca

BMW R 1300 R 2025: Surová sila a technologická precíznosť v čistej podobe

TEST Days a Safety Training: Honda štartuje sezónu 2025 vo veľkom štýle – príď sa povoziť!

Lukáš Tomšík – Slovenský motorkár, ktorý robí dabléra pre Toma Cruisa

Ducati Desmo450 MX – talianske srdce v motokrosovom svete

Honda ohlasuje 6 ročnú záruku pre motocykle a skútre

Nové Triumph Endurá: TF 450-E a TF 250-E 2025

TEST: Honda GB350S – poctivý klasik pre moderného jazdca

BMW R 1300 R 2025: Surová sila a technologická precíznosť v čistej podobe

Lukáš Tomšík – Slovenský motorkár, ktorý robí dabléra pre Toma Cruisa

Ducati Desmo450 MX – talianske srdce v motokrosovom svete

Triumph Tiger Sport 800 vs. 660 2025: Rovnaký štýl, iný svet

TEST Days a Safety Training: Honda štartuje sezónu 2025 vo veľkom štýle – príď sa povoziť!

Kawasaki Z500 2024 – Malý veľký naháč

TEST: Brixton Crossfire 500 XC – scrambler, ktorý má gule