Connect with us

Posratá byrokracia naďalej vládne na SVK

Domov Diskusné Fóra Kaviareň Posratá byrokracia naďalej vládne na SVK

Zobrazuje sa 11 príspevkov - 1 až 11 (z celkového počtu 11 )
  • Autor
    SETHE
    Účastník (Participant)

Nazdarr..co si myslite o nezmyselnom zakone… ze prihlasit mozno dovezenu moto len od r. 2000,alebo tak nejak..

☹️ Ja suhlasim ze ak nam nexcu zakony povolit prihlasenie dobrych moto aj z rokov 1992 a mladsie..pricom tie su uplne v pohode,aspon vecsina… Tak pojdeme proti fyzlom svojimi vlastnymi pomockami…. Ved to neni normalne, sak existuje volny pohyb tovaru v celej unii, a ked si xcem kupit s papiermi moto z roku aj trebars 1945,nas zakon my to nesmie branit..k***/** fix!! my sme pravny stat?

ved je jedno ci si v zharanici kupim 40 rocny pisaci stroj, alebo moto… vec ako vec…. preco ma oberaju o slobodnu volu???????????????

pojeb**any byrokrati a slovensky ministri… hrozny zakon… ze vraj si mozem ak xcem moto…tak doviezta nahlasit sa dalen od r. 2000…alebo tak nejak…to co je za picovinu,s prepacenim??? ved tie motorky sa vecsinou jazdia len polroka , teda ak mam aj 15 rocnu moto… ako by som mal 7… moja ma r.v. 94 nabehat sa podarilo tym majitelom predomnou pri normalnej mototuristike nejakych 80tisic km .. co znamena, ze je akurat dobre zabehnutaaa… a emisie ma nizsie nez pojebana FELDA ALEBO NEJAKY DISLOVAA VeWerka !! sa spamatajte policajti!! lebo aj pre vas totu pisem,ale vela si aj tak asi nepomozeme,len vzajomnou mensou vojnou!!! 😟 😎 😀 😀 😀

raptor
    Účastník (Participant)

Ziadny zakon ti nebrani kupit si staru motorku ktora je podla teba v dobrom stave, zakon brani prihlaseniu starych motoriek ktore nesplnaju najnovsie europske normy u nas, podla motorky ktoru mas a podla toho co pises mam pocit ze by si chcel nejakeho jogurta z roku 92, si dost naivny ak si myslis ze 15 rocny jogurt je akurat dobre zabehnuty

neviem kde si prisiel na ten rok 2000, je to cele podmienene najma tym ci mal dany model pridelene COC, napr varadero sa robi od roku 99 a tusim to bola prva honda ktora mala COC, ak motorka nema COC este stale ju mozes prihlasit cez plnenie noriem (emisie, brzdy, hluk, odrusenie) ale to ta bude stat radovo viac penazi casu a nervov

po precitani tvojho prispevku mam silny pocit ze s tebou este plieska puberta a tak by si vlastne danemu zakonu mal byt vdacny a trpezlivo cibrit jazdecke umenie na fireblade600 ktoru mas, necibri ho len na rovinkach – tam ho vie cibrit kazdy, skus v zakrutach, ale cibri ho tak aby si ho mohol cibrit este dlho

Kwasak
    Účastník (Participant)

STEHE, policajti za to predsa nemozu… ale vlada. Skus sa dohodnut s predajcom v zahranici, aby pre teba ziskal COC a potom nebudes mat problem prihlasit motorku u nas. Len u starych motoriek to bude asi problem. COC na Slovensku mozes skusit vybavit napr. cez firmu COC, s.r.o. – http://www.coc.sk

Raptor 😀 😀 😀

P.S. Si myslim, ze COC je k***tina, preco ho treba len u nas a v ziadnej inej krajine EU nie. Dokonca ho treba aj na motorky vyrobene v krajinach EU, co uz je uplna k***tinaaaaaaaaa ☹️ Ked moze nejaka motorka jazdit v Nemecku alebo Svajciarsku, preco by mala u nas splnat nejake emisne normy, tam sa na to ovela prisnejsie prihliada a bez vystupnej STK sa motorka neda vyviezt von. Ale to bude asi v tom, ze COC na Slovensku zabezpecuju sukromne firmy, ktore maju vela spolocne s predstavitelmi "vyssej moci" a zrusenim povinnosti predkladat COC by prisli o nemale financne prostriedky. Slovensko porusuje smernice a nariadneia Europskej komisie, ked vyzaduje od obcanov COC. Tuto skutocnost uz velmi vazne riesil jeden znamy. Pride cas, ked budu musiet COC zrusit, ale ved oni si zas najdu nejaky novy certifikat, co bude potrebny, vraj sa uz hovori o povinnosti mat THG (medzinarodne overenie vozidla, ci nie je kradnute) a to aj pre auta, ktore boli napriklad kupene nove v SR. Tu si proste niektore institucie statnej moci robili, robia a budu robit co chcu a na to sme my prikratky. Zostava nam este lamparen…

Tusitel
    Účastník (Participant)

Kwasak: ked pises o THG… je to v podstate dobra vec a ak niekto kupuje auto a vybavuje si leasing je to nutne,ale je to aj tak nanic ak policia nadobudne podozrenie,ze auto je kradnute ,nepomoze ti ani to THG. Je jedno ci mas certifikat,alebo nie. Je jedno ci sa s nim preukazes,alebo nie. Je jedno ci si si za to zaplatil,alebo nie. JEDNODUCHO TI HO VEZMU NA EXPERTIZU A UROBIA TI ESTE RAZ TO ZA CO SI CLOVEK ZAPLATIL. Samozrejme maju na to 90 dni a ak ho cloveku neodtiahnu z pred domu,aby ho mohli skumat tak bude rad…

Kwasak
    Účastník (Participant)

Tusitel, nase urady su divne…

Skulo
    Účastník (Participant)

1. COC na motorky sa vydava od roku 1999 ale tak ako u aut treba ratat s tym ze v tom roku ho nevydali na vsetky moto – cize istotu ma clovek len pri roku 2000

2. SETHE ma pravdu ze zakladnym pravidlom EU je volny pohyb tovaru ale to je aj volny pohyb pracovnej sily a osob a tam nas o.ebavaju rakusaci a nemci dodnes – problem je ze tu si robime problem sami ked nechame jazdit stare hrdzave skodovice a jawice a branime ludom prihasit moto ktore nema COC(osobitne prihlasenie cez jednotlive samostatne skusky pokial viem moze vyjst aj na 150 litrov).

3. 10rocna ducati je podla mna bezpecnejsia ako novy jinlun abo jaka kravina sa da nova za tu cenu kupit…

4. potrebu COC na prihlasenie pokial viem maju zrusit tento rok – THG je podla zakona potrebne uz teraz ale kedze to nie je organizacne doriesene tak sa nevyzaduje – malo by sa ale uz nak v lete tusim.

5. THG je nezmysel lebo ak je moto kradnuta aj tak to nezistia… hociktory tutmak im da 5kilo do vacku a dostane peciatku aj na kradnutu…

raptor
    Účastník (Participant)

Skulo

k bodu 5 – to si ziaden prevadzkovatel THG stanice na triko koli 500 korunam nezoberie, keby sa na to doslo ma smolu a velke sankcie na krku a dokonca aj ten pracovnik pretoze pri THG kontrole sa myslim zaznamenava kto ju osobne robi

k bodu 2 – ojebavaju nas rakusaci a nemci dodnes? dockaj ked nas pracovny trh zaplavia rumuni a jugosi!! je uplne normalne ze si tie krajiny chrania svoj pracovny trh ak navyse same maju problem z nezamestnanostou, este raz ti pripominam ze pohyb tovaru v tomto pripade obmedzeny nie je (tu motorku si mozes zakupit a doviezt, to ti nikto nezabrani, len s prihlasovaniem je to tazke) .. ja sam osobne nie som z takehoto stavu nadseny a uplne idealne by bolo keby motorku kupenu s supereuropskom okrese bayern s platnou STK po kupe prehlasis do svojho okresu tu na SK tak akoby si kupoval z ineho okresu tu na slovensku

neviem ci bude potrebne THG ale ja som pocul o certifikate originality, aj ked technicky tieto dve veci maju k sebe dost blizko (mozno ide o dva odlisne nazvy pre tu istu vec)

raptor
    Účastník (Participant)

Kua nie bayern ale mnichov – este raz vdaka exe za to ze sa tu nemoze po sebe editovat 😟

Tusitel
    Účastník (Participant)

Skulo: k bodu 5: pridaj nejaku tu 0 k tej 500-vke… vzhladom na to,ze sa to robilo a robi ,policia nedoveruje THG certifikatom a v blizskej dobe by mala policia sama overovat dovezene auta a moto ,pripadne v jej priestoroch by sa to malo robit,aby nedochadzalo k 😁 uplatkom 😁 😁

SETHE
    Účastník (Participant)

raptor CAF.. no v 1. rade nemozem s tebow uplne suhlasit… nehovorim ze v priemere su 10-15 rocne moto zachovale… ozaj zalezi od toho od koho to kupujes.. ako na tom jazdil, ci to laagroval a vymrdaaval na rovinkach, alebo normalne uzival na mototuristiku a tak… V tom je mozno ten problem, ale dost som presvedceny, ze aj tie japonske motory /hondy, yamaha, suza, atd./ ,prip. ducati, maju ..teda mali aj v rokoch 1990-199X tak prepracoane motory uz vtedy, ze ich emisie a kvalita /kedze ako vysokootackove mali zrejme co to vydrzat/ prevysuju stale dokonca aj modeli novsich benzinovych aut od r. 1999.. a to nehovorim o dieseloch. staci ked ich citis predsebou – rocniky 90-99.

Dalej nemozes ma posudzovat, ci som nadrzany pubertiak, podla mojej horlivej vypovedi, lebo som tym nadmieru len podrazdeny,,, a cibrenee rovinky mam davno za sebou…. milujem zakruty… to nemusis mat strach.. a inak v niecom snad mas pravdu, a ani som tu neni od toho sa porovnavat alebo hadat vedomostami… Jednoznacne by som bol najradsej s cerstvou Ducati 749, alebo Hon. 600RR 2006/07 ale asi *az ked budem vecsi*.

SETHE
    Účastník (Participant)

Kwasak … aspon jeden dal za pravdu, ze je to hovadina…. 😉 a min. 15pct. zakonov u nass..

ale o tej povinnosti mat THG (medzinarodne overenie vozidla, ci nie je kradnute/ to som prekvapeny ze tu nefunguje davnejsie…. Ved slovensko je plne kradnutymi strojmi..

a este ma napadaa, 😁 😁 Boze ty policajti su ale naivny..niekedy.. mam pocit inak, ze namiesto boja proti korupcii.len o nej hovoria a naplno ju prevadzajuu…. 😁 😁 chudaaci… a ze vecsina z nich sla do policie bojovat za nepraavost… a sami su jej iniciatormi…. co uz, asi maju chudaci ozaj tak maly plat, ze to nestaci za to byt a konat ferovo…. radsej sa tesia na nove fyzl. auticka a sem tam si chcu dokazat ze su lepsi nez Michael Schumacher alebo S.Loeb, a nahanaju nas Sete-ovcov Rossi-ovcov, Capiresakov… no nejak sa im to niekedy nedari, hlavne ked, ako minule kamos na endure to slahol na rolu.a oni… domyslite si 😁 😁 😁

Zobrazuje sa 11 príspevkov - 1 až 11 (z celkového počtu 11 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.

Partneri