Prihlásenie skútra
Domov › Diskusné Fóra › Motoporadňa › Prihlásenie skútra
- This topic has 11 odpovedí, 5 hlasov, and was last updated pred 18 years, 9 months by Aprilio.
-
AutorPríspevky
-
19. februára 2006 o 16:20 #65636AprilioÚčastník (Participant)
Prosím Vás mohli by ste my poradiť. Kúpil som si skútra Aprilia SR 50 Urban kid ktory bol dovezený z Talianska. Mam k nemu len malý technicky a neviem či je potrebne ho prihlasit lebo som počul že ak nema veľky technicky tak netreba prihlasovať.Ďakujem.
19. februára 2006 o 16:42 #65637eXeBaTÚčastník (Participant)Pekný oriešok. Ak ho neprihlásiš a nemáš povinné zmluvné poistenie, nemôžeš s ním na cestu. Obyčajná Babetta musí mať zaplatenú poistku.
Alebo sa mýlim?19. februára 2006 o 17:10 #65638tlmicÚčastník (Participant)Uz som viac krat na nete povedal , ze skuter bez TP neexistuje. Ak ma konstrukcnu rychlost do 40km/h tak to musel niekto schvalit a musi byt k tomu doklad, ak ma nad 40km/h tak potrebuje TP-teda SPZ, OEV a TP. Vsetky tie dodatky v inzeratoch : nepotrebuje SPZ su totalna kravina! Mal som viacero skutrov tak ako Ty , len s Talianskim dokladom a pri kazdej kontrole mi policajt odporucil vytriet si s nim…..Exe to napisal uplne zrozumitelne, aj Babeta ma doklad o tom ze nepodlieha evidencii DI, je to taka mala karticka na zaklade ktorej potom vlastne platis poistku.
19. februára 2006 o 17:29 #65639AprilioÚčastník (Participant)Ja som naňom jazdil a mal som zaplatenu povinnú poistku a este ma nezastavili policajti takze neviem. A neviete ako by sa to dalo prihlasit alebo ziskat ten certifikát?
20. februára 2006 o 7:15 #65640tlmicÚčastník (Participant)Aprilio to by som rad vedel, ktora poistovna to poistila a na zaklade akych dokladov?
Co sa tyka prihlasenia v tom ti neporadim, treba sa obratit na niekoho kto sa takym niecim zaobera. Nechcel som ta ale vyplasit, este pockaj ako budu reagovat policajti pri kontrole a podla toho sa zariad, mozno len ja som mal taku smolu ze som si to vzdy odskakal. Je dost mozne ze si ta za celu sezonu nikto nevsimne.20. februára 2006 o 17:18 #65641AprilioÚčastník (Participant)Normalne ma poistili v Ceskej poistovni na zaklade maleho technickeho ktory ale mam z Talianska takze aj po taliansky. Nejak by som to rad vyriesil lebo si myslim ze ked sa dovazalo kvanta takychto skutrov z rôznych krajin tak sa to musi dat aj nejak spravit.
20. februára 2006 o 17:20 #65642eXeBaTÚčastník (Participant)Aprilio
Tak o tomto čítam po prvý krát.
21. februára 2006 o 20:45 #65643PedritoÚčastník (Participant)Aprilio no približne viem ako je to z autami, ale poistiť niečo na Slovesku bez potreby prekladu akéhokoľvek dokladu o zakúpenom aute alebo motorke počujem aj ja po prvý krát. Skús sa obrátiť na niekoho kto vozí motorky a možno pustí nejakú info ako ďalej. Tak veľa šťastia 🙂
22. februára 2006 o 18:39 #65644AprilioÚčastník (Participant)ok dik Pedrito. musim nieco vymysliet. nemal som s tym zatial problem a poznam este jedneho cloveka co tiez takto poistoval skutra a bez problemov. vyzera to tak ze tento rok budem este jazdit na talianskych papieroch.
23. februára 2006 o 1:38 #65645andooÚčastník (Participant)to mi je trochu divne, pretoze na zalozenie poistnej zmluvy zo SLOVENSKOU poistovnou by si predsa mal mat slovensky technicky preukaz.. keby si to bol poistil na taliansky v taliansku tak preco nie, ale na slovensku??
23. februára 2006 o 6:24 #65646tlmicÚčastník (Participant)Mal som u tejto poistovne raz poistku uzavretu, oni poistia aj „rebriňák“.
Aprilio este raz, nestresuj sa a nechaj to tak. Skutra ti zobrat nemozu a pokuta ak by aj nahodou nejaka bola, nebude tak draha ako jeho prihlasenie.23. februára 2006 o 18:28 #65647AprilioÚčastník (Participant)Vsak ano co my ine zostava. Aspon ze s poistenim neni problem takze zato my pokutu dat nemozu.
-
AutorPríspevky
- Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.