Sebko, kua toto mi nerob…
Domov › Diskusné Fóra › Nehody › Sebko, kua toto mi nerob…
- This topic has 221 odpovedí, 54 hlasov, and was last updated pred 16 years, 7 months by Ariel.
-
AutorPríspevky
-
28. apríla 2007 o 19:46 #73484raptorÚčastník (Participant)
Jaj silvinko ftipny si ☹️
28. apríla 2007 o 21:00 #73485KwasakÚčastník (Participant)Ludia, zajtra ten ucet zalozim, hned potom sem dam cislo. Sebko robi na zivnost, takze ani PN-ku mu nikto nepreplati, kua. Ostane celkom bez prijmu.
28. apríla 2007 o 21:47 #73486AndulkaÚčastník (Participant)Kwasak neni to svinstvo? a odvody do socialky a to že si platime zdravotku to na čo? na niečo by mal mať narok.. a na toto su dobre teda pripoistenia. 😕 Silvo prosim ťa zdrž sa komentara ked to nemysliš važne.. sebko by dal aj posledne 🙂
29. apríla 2007 o 7:37 #73487duggoÚčastník (Participant)Ked platil poplatky tak ako sa ma, PN-ku by mal mat preplatenu.
a to, ze si platis zdravotnu je na to aby ta odviezli sanitkou, zrengenovali, dali ti infuzky, obviazali sadrou, alebo operovali, nasadili ti kopec liekov proti zapalom a bolestiam a nasledne nechali u nich par dni prespat… to su take peniaze, ze konecna.
29. apríla 2007 o 9:24 #73488ArielÚčastník (Participant)Mám za sebou podobnú nehodu, a až na pár detailov bol priebeh DN rovnaký ako u vášho kamaráta, dokonca aj vodič plechovky, ktorý ju zapríčinil bol arogantný… V prvom rade by sa ten váš kamarát mal začať sústrediť na to, aby z neho dostal nejaké peniažky na ktoré má ako obeť trestného činu nárok. Keďže predpokladám že doba jeho práceneschopnosti presiahne 7 dní, bude voči vinníkovi začaté trestné stíhanie pre ublíženie na zdraví z nedbanlivosti. Váš kamarát bude v tejto veci vypočutý a bude mať možnosť vyjadriť sa k tomu, či súhlasí alebo nesúhlasí s podmienečným zastavením trestného stíhania páchateľa. Práve toto je rozhodujúce a ak chce vodič automobilu pôsobiť aj v budúcnosti ako bezúhonný občan bez zápisu v registri trestov, je v jeho záujme aby ho nejako motivoval k tomu nech súhlasí s podmienečným zastavením trestného stíhania… Väčšinou sa takýto ľudia po porade so svojím advokátom sami zastavia za poškodeným a javia "záujem" o jeho zdravotný stav, pričom vyjadrujú nad svojím konaním "úprimnú ľútosť", navrhujú ako odškodnenie opravu motocykla, úhradu nákladov a rôzne iné smiešne veci, na toto si treba dať pozor, pretože zákon nepripúšťa dvojité odškodnenie a ak na to príde poisťovňa, nevzniká jej nárok na poskytnutie poistného plnenia… Zákon však pripúšťa dohodu medzi obeťou trestného činu a páchateľom, je to legálna príležitosť ako z neho niečo dostať, ja osobne by som v jeho prípade pod 150 000 nešiel… Podstatné je to, aby vznikla pred konaním na súde dohoda a aby obvinený pred súdom prehlásil že do určitého času odovzdá dohodnutú čiastku poškodenému a poškodený aby až pred súdom vyhlásil že v prípade že mu obvinený odovzdá dohodnutú čiastku, on súhlasí s podmienečným zastavením trestného konania… V prípravnom konaní však treba stále vyslovovať nesúhlas s podmienečným zastavením trestného konania…
Ak ale žiadna dohoda nevznikne a ani poisťovňa sa nemá k vyplateniu poistného plnenia, ako obeť trestného činu má nárok v trestnom konaní na náhradu škody… treba argumentovať tým, že ešte stále neprišlo ku odškodneniu zo strany poisťovne, preto si uplatňuje svoj nárok u obvineného v trestnom konaní… na súde treba potom spoľahlivo preukázať výšku škody na majetku, na tento účel postačí policajná správa o dopravnej nehode v ktorej je uvedený rozsah škody, poškodené diely, atď a následne je potrebné vyžiadať si od autorizovaného servisu motocykla vyčíslenú škodu v peniazoch.. ďalej tam môže preukázať škodu na zdraví – tzv.bolestné, zárobku.
29. apríla 2007 o 11:08 #73489vampireladyÚčastník (Participant)Sebko daj sa rychlo do kopy…ved bez teba to tu nie je ono 😉 prajem skore uzdravenie 🙂 😘
pandatn : § 178 Tr.zak. 😉
29. apríla 2007 o 11:25 #73490bienemajaÚčastník (Participant)Caujte
sebko ma zlamane obidve ruky,klucnu kost,pneumothorax,dnes ho maju prelozit na oddelenie,dufajme,ze sa tam budu o neho starat ako na intensivke
kosti sa zahoja,pneumothorax sa tiez da do poriadku….na nic sa nepamäta29. apríla 2007 o 11:34 #73491bienemajaÚčastník (Participant)Myslim,ze ho tiez potesilo,ked som mu vcera povedala,ze kamarati ho prisli pozriet,ale bohuzial ich nepustili dnu.
on sa da do kopy,len to trosku potrva!!!29. apríla 2007 o 11:40 #73492bienemajaÚčastník (Participant)A som velmi milo prekvapena,aki ste vsetci super!!!!!!myslim,ze sa muozem aj v mene sebka velmi podakovat za tie pekne vety co su tu napisane!!!!!
29. apríla 2007 o 12:03 #73493KwasakÚčastník (Participant)Bienemaja, ahoj Sebkova teta! Sebko ta spominal, hovoril, ze si zenska ako ja, ze sa vrtas v pocitaci 😁
Budeme sa vsetci snazit mu pomoct zo vstkych sil, on si to zasluzi a lubime ho.
Duggo, neviem ako to funguje, ale co mam klientov na uctovnictvo, ked su chori, nikto im nic nepreplaca. Sebko si plati secko jak ma. Sak mu s tym pomozeme, ked mu bude lepsie.
Ariel dakujeme pekne za cenne rady. Tych 150 tisic je velmi malo, motorka bola skoro nova, rocnik 2006 a mala necelych 10 tisic km, dalej nahrada usleho zarobku, bolestne atd. Ved jeho rodina sa do toho bude angazovat, nenechaju to len tak. Nech ma chlapec naspat, to co mu patri. Motorka je dost poskodena, mozno ju daju na totalku, to sa este doriesi.
Teraz je najhlavnejsi jeho zdravotny stav, aby sa nam rychlo uzdravil a bol cim skor doma. Je mlady, rychlo sa zahoji. Ja sa maximalne tesim, ze mu je uz lepsie! 🙂
P.S. Idem do banky zalozit mu ten ucet, da sa to aj v nedelu, teraz som volala na telefonicku sluzbu TatraBanky. Potom dam to cislo sem.29. apríla 2007 o 12:31 #73494raptorÚčastník (Participant)Kwašák podla mojho skromneho odhadu to bude totalka
ale z vlastnych skusenosti viem ze je lepsie ked sa to neriesi ako totalna skoda (ja som take stastie nemal)
ide o to dostat sa k udajom aka je zostatkova hodnota motorky podla tabuliek poistovne – dost problem ale mne sa to podarilo a vykalkulovat naslednu opravu tesne pod hranicu totalnej skody, vtedy sa nezapocitava amortizacia km a podobne kraviny, neviem kde bol poisteny plechovkar ale mozno este budeme vsetci prekvapeni ked sa dozvieme aka je podla poistovne hodnota sebkovho fazera v neposkodenom stave pred havariou.. … mam zle tusenie ze bude smiesne nizka oproti realnej hodnote
som rad ze sebko bude v pohode a tesim sa ze si v nemocnici polezi viac ako 7 dni, tak bude mat plechovKAR na krku automaticky paragraf a nasledny postup napisal ariel
doporucujem nic neriesit "rucne strucne" kym si sebko nepride na svoje – dost pravdepodobne komplikacie pri riesenie poistnej udalosti, ked bude mat sebko svoje love na ruke potom sa uz da vselico
29. apríla 2007 o 13:20 #73495blueeyesÚčastník (Participant)Sebko náš čo najrýchlejšie sa nám daj dokopy 🙂 😘
29. apríla 2007 o 15:28 #73496KwasakÚčastník (Participant)Raptak, mas pravdu s tym "rucnym strucnym".
Boli sme dnes za Sebkom v nemocnici, je slaby a bolavy, vsetkych vas pozdravuje a dakuje. Lezi v Ruzinovskej nemocnici v BA, na JIS chirurgickeho oddelenia na 6. poschodi. Da sa ist za nim na navstevu od 15°°-17°° hod. Navstevy su mozne len po dvoch ludoch naraz a on je este dost unaveny. Pytal sa na vsetko, nic si nepamata. O motorke sme mu zatial nepovedali celu pravdu, nech sa tym netrapi. Este je zmateny, pyta sa na tie iste veci, mal silny otras mozgu. Ale na sladke ho chut nepresla, tak sme mu dali aspon kusok cokolady. Ma tam aj velmi pekne sestricky, aspon mu to zdvihne naladu v tychto tazkych chvilach. 😉
[img][linka]
Pre vsetkych, ktori mu chcu pomoct, tu je cislo novozalozeneho uctu pre tento ucel:
2612189018/1100 (TatraBanka)
Vsetkym vopred dakujem. Stav uctu budem zverejnovat. Prve korunky uz tam su. 🙂29. apríla 2007 o 15:30 #73497KwasakÚčastník (Participant)Exebat prosim ta, sprav nieco, aby v tom mojom prispevku bol Sebkov obrazok, nemozem editovat a normalnym sposobom mi tam nesiel vlozit 😈
29. apríla 2007 o 15:32 #73498KwasakÚčastník (Participant)Este aj to cislo uctu neni zvyraznene, zabudla som to urobit, takto musim pisat na trikrat 😈 😈 😈
2612189018/1100 -
AutorPríspevky
- Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.