Vodičák na ťažkú motorku v CZ až od 24 rokov?
Domov › Diskusné Fóra › Kaviareň › Vodičák na ťažkú motorku v CZ až od 24 rokov?
- Toto téma obsahuje 4 odpovede, 3 hlasy, a bola naposledny upravená pred 16 rokmi, 10 mesiacmi od
Dragon.
-
AutorPríspevky
-
4. júna 2009 o 6:55 #82150
VladiB
Účastník (Participant)Ešteže že bývame na Slovensku, 24 rokov to už je asi veľa, toto by nemalo prejsť.
[linka]4. júna 2009 o 7:08 #82151cbr900
Účastník (Participant)VladiB … ja by som to zaviedol aj u nás … čo nehoda, to mladý, neskúsený a na silnom stroji… či moto alebo plechovky…
4. júna 2009 o 7:43 #82152Dragon
Účastník (Participant)U nás na Slovensku to funguje tak, že v 18-tich dostaneš vodičák na motorku, ktorá musí mať 25 kW, alebo nesmie prevyšovať 0,16 kW/kg. Ale rozšírenie vodičáku funguje tak, že si musíš spraviť znova autoškou (kdežto donedávna stačilo mať iba čestné prehlásenie o vedení takéhoto motocykla počas doby 2. rokov a vodičák vydávali už v 20-tich). Jedná sa len o jednu kondičnú jazdu, čo sa zoznámiš s motorkou a potom musíš spraviť znova testy a jazdu. Ale ja si myslím, že keď človek má odjazdených na motorke 0 km a má povedzme 24 rokov, tak je rovnako tak neskúsený, ako ten, čo má 21. Rozdiel je len v tom, či svoje správanie dokáže prispôsobiť rukoväti plynu, pretože už tu bolo kopec borcov, ktorí mali reči typu že: ,,pred motorkou mám veľký rešpekt" a o dva mesiace sa na nej rozbil za niekoľko 10 000 Skk.
4. júna 2009 o 11:32 #82153cbr900
Účastník (Participant)Dragon … na slovensku ti také "čestné prehlásenie o odjazdení určitých km" vytlačia 9 z 10tich majiteľov PC … a dokonca aj kľudne spávajú 😁 😁 😁
4. júna 2009 o 12:55 #82154Dragon
Účastník (Participant)Môžu, pretože ak si dobre čítal, čo som písal, tak takéto niečo už u nás neplatí! 😎
-
AutorPríspevky
- Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.
Súboj o korunu mesta: Yamaha NMAX 125 Techmax vs. Honda PCX 125
Orientačná rally otvorí motosezónu v Banskobystrickom kraji
TEST Zontes 703 Frontier: Trojvalcové prekvapenie, ktoré mení pravidlá hry
Lukáš Pešek: „Jazdite tak, aby ste sa vždy vrátili domov.“ Bývalý jazdec MotoGP dnes učí ostatných, ako na to
TEST CFMOTO 1000 MTX: Čínsky liter, ktorý prepisuje pravidlá hry
TEST Honda Goldwing 50th Anniversary: Polstoročie na vrchole potravinového reťazca
Kawasaki sa vracia do Banskej Bystrice
TEST Moto Morini Alltrhike 450: Adriano Celentano s pasom z Hongkongu?
Ducati Superleggera V4 Centenario: 247 koní, 173 kilogramov, nula kompromisov
TEST BMW R 12 S: Oranžová revolúcia s chuťou benzínu a tradície
TEST CFMOTO 1000 MTX: Čínsky liter, ktorý prepisuje pravidlá hry
Ducati Superleggera V4 Centenario: 247 koní, 173 kilogramov, nula kompromisov
Lukáš Pešek: „Jazdite tak, aby ste sa vždy vrátili domov.“ Bývalý jazdec MotoGP dnes učí ostatných, ako na to
TEST Moto Morini Alltrhike 450: Adriano Celentano s pasom z Hongkongu?
TEST BMW R 12 S: Oranžová revolúcia s chuťou benzínu a tradície
TEST Honda Goldwing 50th Anniversary: Polstoročie na vrchole potravinového reťazca
Kawasaki sa vracia do Banskej Bystrice
TEST Zontes 703 Frontier: Trojvalcové prekvapenie, ktoré mení pravidlá hry
Orientačná rally otvorí motosezónu v Banskobystrickom kraji