Connect with us

Odpoveď na: Yamaha XT600Z – zle mi chyta za studena

Domov Diskusné Fóra Motoporadňa Yamaha XT600Z – zle mi chyta za studena Odpoveď na: Yamaha XT600Z – zle mi chyta za studena

eXeBaT
Účastník (Participant)

Nielen u jednoválcov. Už aj karbíkové 600 – ky 4 válce majú pri studených štartoch a pri nízkych teplotách vzduchu problémy, čo je normálne. Niekedy sa zimné pretočenie v studenej garáži bez predohriatia teplovzdušnou pištoľou nezaobíde. Nahrieva sa blok motora a teplý vzduch sa vháňa aj priamo do sacích vzduchových otvorov počas štartovania.

Môže sa stať, že máš všetko v 100% stave a nechápeš tomu, že prečo naposledy išla a teraz nie. Predtým než sa dostanež do stresu a pustíš sa do kontroly palivovej sústavy, je toto väčšinou dôvodom a jednoduchým riešením. Netreba sa nechať zo začiatku odradiť, nie hneď prvé pretočenie znamená úspech.

Ak by sa tento spôsob mal stať skôr pravidlom, treba hľadať chybu niekde inde. Sviečka, filter, palivová sústava, nastavenie karburátora …

Možno ide iba o maličkosť, ako povolené lanko na sytiči a tým ho nepovytiahneš úplne.

Opakujem, nie som znalec týchto motorov, ale myslím, že väčšinu problémov majú spoločné so 4 – válcami. Tiež to ide na benzín 🙂

Advertisement

Partneri