Connect with us

40+ – tu sme

Domov Diskusné Fóra Kaviareň 40+ – tu sme

Označené ako: 

Zobrazuje sa 15 príspevkov - 5,131 až 5,145 (z celkového počtu 16,927 )
  • Autor
    yoffo
    Účastník (Participant)

Baví ma kopírovať:

Miles,

ja Tvoje „múdrosti“ moc nemusím, ale tento sa mi páči:

Byť objektívny, používať svoj rozum je možné len vtedy, keď človek dospeje k pokore, keď sa zbaví detinských snov o vševedúcnosti a všemohúcnosti. (Erich Mlhoš Fromm)

Smajle ani netreba.
    Mórseyofka nix.

przwjhrjaujzepieztjte
    Účastník (Participant)

😈 Náčelník, som bol presvedčený, že to nebude len nejaký obyčajný piest.
    Ale že bude až taký vytunený, to som netušil.

Kua, šak k takému piestu musí kradnúť hliník Dežo aj zo synom calý rok… 😈

Krampusa sa neboj, jednak mu slabne zrak, jednak za nerezový vrchnák k ešusu si jedno oko prižmúri – a je to.

Takže kľudne to di Musstanka zabuduj. 😈

yoffo
    Účastník (Participant)

Pardon: 🙂 Gúteň mórgeň 😁

Bopsik
    Účastník (Participant)

Kedysi dávno, keď som robil na vývoji kokilových lejacích strojov, som bol služobne v Prazi v ČKD, myslím že to bolo na Vinohradech, už ani bars nepamätám.

Tam odlievali také piesty, vraj do lodných motorov.

Som žasol.
    Odlieval jeden piest celý deň. Kokilové gravitačné odlievanie.

Ráno nahrieval kokilu, plynom. Pripravoval naberačky – vymastil ich deliacim prostriedkom, nahrieval ich plynom. Po cca 3 hodinách skúšal chlopik kriedami aká je teplota kokilovej formy. Potom odstavil oheň, a celú formu (zvnútra) natieral deliacim prostriedkom – zmes grafitu, vody a ešte iné chemikálie, aby sa odliatok neprilepil na formu. Medzitým v peci pripravoval hliníkovú zmes, meral zloženie, dotoval tablety, legoval zmes na správn hodnotu, a meral teplotu taveniny.

Keď bolo všetko pripravené, zavolal kolegu, a dvaja, každý z opačnej strany nabrali veľkými pripravenými ošetrenými naberačkami hliníkovú zmes (cca 660°C) naliali ju do formy.

Kokila s odliatkom pomaly chladla, kryštalizácia, niekoľko veľa minút, tuším až 20 – 30 min.

Po otvorení formy opatrne vybral odliatok (vedro) vlastne piest, poriadne ho skontroloval vizuálne a nechal dochladiť volne na stolíku.

Medzitým ošetril formu, naberačky, popratal za sebou, atď.

Zlaté české ručičky. U nás na východe by jeden zlievač odlial za jednu smenu takých piestov najmenej 10. Je len otázne v akej kvalite. Ale dobrú robotu si treba šetriť.

😉

bobolak
    Účastník (Participant)

Ahojte zdravím vas,poporade pekne ,,kua de je drotár s cigaňom???mlhoš kua dnes si ma zasa doj…l(nye dojal)kua to tí amíci fakt dojebabrali,že pedále!? 😁 načelnyk to ceš ten píst namontuvat??a novinka na dnes,,preteky pinčlov doplní aj reprezentant trnavy zvaný kavis 😁  idem dalej pracuvat aby som zarobil na taky vééélky píst ale aj na krúžky,čo maguma nemá 😛 morse 0

kavis
    Účastník (Participant)

bobo nepredbýhaj šak ja som nepovedal že idem reprezentovat ale že by som scel ked majitel za rozumnú cenu predá bo ja ako nezamestnaný nemám na rozhadzuvaný eurášky a do dóchodku ešče velice daleko  😈

Mlhos
    Divák (Spectator)

Malo mi byt  jasne ze pochopit inteligentny vyrok neinteligentnym morzeovkarom je nemozne

bobolak
    Účastník (Participant)

Načelnik to aky casting si dal 😶 ,,ked hned aj menuješ thea do funcije to je demokratické??a starejší poslal vypoveď a odovzdal poverovacu keľňu???? 😟 kua toto že je demokracija,šak theo privíta prvých troch maxiho,grila,vanucciho a skončil starejšovať 😁 😁 😈

malylapaj
    Účastník (Participant)

Slone všetko najnaj k Tvojim nerodkám!!! 👍

Slon
    Účastník (Participant)

že ďakujem Lapajko 😉 zasa o rok krajší 😈  😁

theo
    Účastník (Participant)

Takto nedemokraticky zvoleny sa citim velmi dotknuty, precca moja sloboda bola dotknuta a to ja nemozem dopustit, preto okamzite ziadam o napravu nasho najvyssieho predstavitela, lebo odchadzam – klast kabel. 

no morze – no kredit – no lós  😁

bobolak, ma nesser, ak zavidis, ze mozem verejne slopat, tak sa budeme striedat, ta ne  🙂

theo
    Účastník (Participant)

No dobre,

už no sarkazmuž
    no povýšenie

kelňa nem putovna

kelňa súkromná

keď sa nepodarí zohnat náhradnú

bude dobrá aj žufaňa

😈

bobolak
    Účastník (Participant)

Theo šak ja ništ proti tebe nemám ,,len náčelnyk zasa je tycho,ked treba rešit demokraticky problem,tak bude zasa degradovat ronyslava 😁 ,aby ho vanucci mohol povyšuvat, 😁 kua de je moja sloboda ked scem robyt starejšího????šak som aj starší odo teba bazmek, 😶  to zaváňa uplatkarstvom a ešče horšie je že pošlapáva,porát dupe po demokracii!!!!toto treba okamžite riešit a nezametat pod rohošku,či pod koberec ..inač ydem do pu…če (alebo kompostarne 😁 )
    smajly 4xnasratý bobolak,2xbodkačarka. a PS:žadna striedačka nebude,sam mam málo!!!

bobolak
    Účastník (Participant)

A ešče som zabudol,aj ja ti gratulujem slonik že si sa dožil tak krásneho veku medzi touto bandou na zdravie!!!! 👍 

kavis
    Účastník (Participant)

No ja nevím či to tu patrí ale ukradol som to z FB a určitá časť to pochopí a časť si z toho zoberie ponaučenie a na záver trafená hus zagága  😈 

Zobrazuje sa 15 príspevkov - 5,131 až 5,145 (z celkového počtu 16,927 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.

Partneri