Connect with us

Dvojválcové superšporty výhody/nevýhody

Domov Diskusné Fóra Motoporadňa Dvojválcové superšporty výhody/nevýhody

Zobrazuje sa 15 príspevkov - 1 až 15 (z celkového počtu 30 )
  • Autor
    ope
    Účastník (Participant)

Cawte.Rozmyslam, ze si zadovazim nejaky dvojvalec. Sedlal som a este sedlam momentalne stvorvalec GSX-r 600 SRAD. Velmi sa mi lubia Ducati 748 prip. 749 ak by sa podarilo naskrabat na nu. Alebo RSV 1000 od r.v. 03, aj taka SP-1 nie je zla. Kamos ma SP-2 a ta ma neskutocny zvuk a tah. Viem, ze vykonovo dvojvalce su nic moc, napr. D748 ma vykon rovnaky ako moja 600vka. Ale ide mi o ten krutiaci moment, zvuk adt… Viete mi napisat vas pohlad na tieto spomenute moto?Najviac mi z tychto vychadza asi Ducati 748, neviem…Bojim sa aj jej servisovania na SK. Vopred dik

papaya
    Účastník (Participant)

Nahradne diely su, ale pri ich cenach by som sa predsalen poobzeral po japoncoch. Chcel som mono-kyvlu z 748 a ked mi chlapik zadrel cenu, tak som ho obratom poslal do prdeliek…

Lorenzo
    Účastník (Participant)

Duca je ozaj nie lacná záležitosť, no pokial mas peniaze, nemaš nad čím rozmýšlať. Aprilia – nie Mille ale Factory. SP-1, SP-2 v podstate sú rovnaké, samozrejme s menšími zmenami. Výkon do premávky ti postačí úplne, veď sa opytaj svojho kamoša čo má SP-2, v Rimavskej na šprintoch mohol vyhrať, keby ten vykon vedel využiť. Suza má tiež dobre dvojvalce, SV seria je už vylepšená, pokial chceš divocha, tak TL1000R.

Jedno ti však poviem, ten dvojvalec je riadne kladivo, a dvojvalec už treba ozaj vedieť jazdiť 🙂

Relic
    Účastník (Participant)

ope tak porozmyslaj na eSVom … cena ta urcite oslovi a performance je … no budem sa zase opakovat, tak hladaj clanky.

Lorenzo, preco si myslis, ze je treba vediet jazdit na dvojvali? Podla mna jazdne vlastnosti zavisnia na podvozku a to ze sa motor chova inac ako u 4valu je otazka zvyku, ktory chytis do ruky po max 1ooo km. Menej radenia, vacsi krutak. Tot moj nazor.

PS: … a pri udrzbe namiesto 4 sviecok kupis len DVE, ts-ts-ts ;] 😁 😎

Lorenzo
    Účastník (Participant)

OK Relic, nehádam sa, máš asi viacej skúseností.

PADRE
    Účastník (Participant)

Relic pokial nema dve na jeden valec…

racer8
    Účastník (Participant)

ope ver lorenzovi ten to naozaj vie!!! ma pravdu a suhlasim s stym na 2 valcoch to uz treba mat skusenosti!!! 🙂 🙂 🙂

Relic
    Účastník (Participant)

Lorenzo , ved sa len pytam, mozno sa mylim. Tvrdim podla seba, mne sa moj dvojval nezdal byt urceny pre extremne pre skuseneho.

PADRE , no iba ak tak ;]

racer8 , tak nechapem preco napriklad eSVo je odporucane ako moto pre zaciatocnikov. Ja som tiez zacal na eSVe a nezda sami zeby som bol az taky zrucny, ze sa na tom naucim chodit zo dna na den. Ba co viac, co take GS5ooF, tiez dvojval i ked sice nie do V. To je tiez radene medzi Sportbike [linka] To tiez treba mat kopec skusenosti ked si na neho sadne napr. Ajdina? A ked to mam zobrat z globalu, podla toho co tu citam som vlastne dosiahol vrchol hned pri prvej motorke a ist do 4 valca je pre mna krok spat? 😕 😟

Relic
    Účastník (Participant)

ope, aby som sa vratil spat k tomu co si vlastne chcel vediet: pre a proti

Prechod z 4cyl/2cyl – osobne nemam skusenost s takym prechodom, vacsinou idu ludia od 2cyla k 4cyli. Rozdiel, s ktorym musis pocitat ze pocitis hned pri prvej jazde je ze :

1) chod 2cyla nie je pri pridani/ubrati plynu taky plynuly ako u 4cyla, kym dostanes plyn do ruky budes citit sklbnutie kedy motor prejde z volnobehu do zaberu a naopak

2) dvojval ma mensi vykon na ukor krutaku. A nastup krutaku je od relativne nizsich otacok ako u 4cyla … a to dost rychly

3) treba pocitat s tym ze krutak dvoch valcov sa vie celkom slusne zahryznut do zadnej gumy a pri prehnanom podradeni ked ti motor vybehne do vysokych otacok na nizsom prevodovom stupni, moze sa stat ze zadna guma ti chyti na kratky okamih smyk! V tom pripade sa treba vyvarovat prehnanych reakcii ked sa zlaknes. U 4cyloch tento problem nie je taky akutny. Treba to len dostat do ruky a pouzivat … rozum ;]

4) 2cyl nevytocis do takych otacok ako 4cyl. S tym ide ruka v ruke aj radenie. U 2cyla nie je potrebne tak casto radit. Zaber mas uz v relativne nizsich otackach ako je to u 4cyla takze saskovat ze „podradit“ straca vyznam. Motor nie je potrebne tak drzat „v otackach“

5) u napr. eSVa 650 je pravdou ze sa na dvojke pri prudkom pridani plynu skriabe moto na zadne

6) spominane veci platia pre 2cyli do V, s radovymi nemam skusenost

… tak sa rozhodni 😎 🙄

Furby
    Účastník (Participant)

a taaa spotreba 🙄 ale aj tak sa mi najviac lubia litrove 2valce 🙂 F!

motokocur
    Účastník (Participant)

Lidičky,stoho všetkého vyplýva že nech si ope kúpi bud TL 1000R,alebo SP2.Ja moju TL1000R zrovna predávam

ope
    Účastník (Participant)

Dakujem, nemyslel som, ze to bude mat taky ohlas.

Lorenzo: Ved hej doda som sa pytal, ale ten mi odpovedal, ze pri mojom style jazdy sa na nej zabijem asi 🙂… Mne ide hlavne o ten tah odspodu, a toho smyku na zadnom kolese sa az tak neobavam, ved aj 4valce niekedy pri prudkom podradeni zablokuju zadne koleso, na mojej sa my to aj paci, ked tostanem taky „kontrolovany“ smyk 🤣 Aj by som ho prehovoril na testovaciu jazdu, lenze isiel teraz na Hricov a 3km pred letiskom mal neprijemny stret s autom a polozil ju na pravy bok…A vies co vsetko taky cas vsetko odchadza…Akurat ta spotreba je tam na jeho SP-2 brutalna…To maju tak vsetky dvojvalce???Nehovorim, ze som nejaky borec, moto jazdim, len od marca, ale dost ma to chytilo…Nabehal som na nej viac ako niekto za 2 sezony a bol som aj na okruhu v H, SRADka ma uz velmi nema cim prekvapit…Samozrejme, ked dodrziavam iste zasady 🤣) ale kolienka sucham na nej uz bezne 🙂

To All: Nad SVckom som ani nerozmyslal…ved nepojdem spat od mojej SRAD 600vky…Asi to vychadza rozhodnut sa medzi SP-1/2 alebo TL1000R podla financii… 😟

motokocur: Za kolko je na predaj tvoja TLka? Tiez ma spotrebu nad 10litrikov/100km???ale real napis prosim ta

Lorenzo
    Účastník (Participant)

OPE 😉

motokocur
    Účastník (Participant)

ope Nemá spotrebu nad 10 litrov,ked sa vozím po meste rýchlostou okolo 150km/h tak papá do 8 litrov,mám tam ladáky a spotreba mi išla dolu ked mi jeden fachman nastavil ventily a nastavil aj motor podla ladených koncoviek,ked hodíš na moto ladák len tak,tak určie to má len akustický dopad.Ak máš záujem o moju moto tak mi crnkni na mob. 0904198616.cus 😎

cygno
    Účastník (Participant)

skoda, ze si z kosic. mohol si skocit do BA do ducati na vajnorskej. v showroome maju na predaj jednu zltu 749 (jazdenu) a pocul som, ze niekto predava aj 998 Final Edition. viac by ti vedeli povedat v predajni. alebo tam zavolaj.

Zobrazuje sa 15 príspevkov - 1 až 15 (z celkového počtu 30 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.

Partneri