Connect with us
BMW GS Prehadzovač

40+ – tu sme

Domov Diskusné Fóra Kaviareň 40+ – tu sme

Označené ako: 

Zobrazuje sa 15 príspevkov - 14,521 až 14,535 (z celkového počtu 16,926 )
  • Autor
    przwjhrjaujzepieztjte
    Účastník (Participant)

😇  Strýko Emil, druhý z lava, ten s pneumatikou. Profík, no … 😈 

Mlhos
    Účastník (Participant)

Elektricke mozu byt vtedy ak dokazu preniest vykon cez pneumatiky na cestu elektromotor je nieco uplne ine ako spalovaci motor lebo ten ma iba konstatny vykon pri urcitych otackach preto musi mat prevodovku inak je tak slaby ze by zdochol kdezto elektromotor dokaze vykon znasobit niekolkokrat v akychkolvek otackach zoberte si pomer vaha vykon kolko moze iba vazit auto so spalovacim motorom aby ho ten za pomoci prevodovky dostal do pohybu  😁 elektromotor to je nieco ine nalozeny trolejbus ma zhruba 26 000 kg a elektromotor o vykone 260 kW to je pomer 1W na 1 KG a nema to prevodovku  to by sa nepohlo to je iba 0.00134102209 HP ked sa elektromotoru da prevodovka tak  napriklad aj pojazdy kolajovych zeriavov ktore vazia desiatky ton pohana napriklad 600 W motorcek

pozeranie dnesneho vysielania na ktoromkolvek programe alebo citanie takzvanych mienkotvornych dennikov vazne ohrozuje dusevne zdravie pozeratela 

https://zpravy.dt24.cz/zahranicni/zaznelo-na-diskusi-liberalu-pedofilie-je-prirozena-sexualni-orientace-musime-to-respektovat/?fbclid=IwAR0_WRdSnZZDTu49pIsusKHUnGnzOn5BY2CSOj7Ok80qGm0hie2tXH9FYcI

Retro
    Účastník (Participant)

Papi, tak to si dostal dobrú školu! Emilbáči pretekal? Kedy, ako, na čom? V dielni u nich sa nachádzali aké stroje? Očakávam od Teba množstvo dobových fotiek z rodinného motoristického archívu a aj nejaké zaujímavé historky. Teraz si zabrnkal na moju úhylnú strunu:-)

Retro
    Účastník (Participant)

Ešte k tým Tazio Nuvolari a spol. V Hrabalovskom poviedkovom filme Perličky na dne o tej dobe dotyčný vykladá pekné príhody.
    A je tam aj hláška:“Rudolf Caracciola prohlásil, že jeho život začina teprve tehdy když uslyší řev kompresoru.“

przwjhrjaujzepieztjte
    Účastník (Participant)

😈  Mlhoš, vždy som obdivoval tých, ktorí vždy vedeli, že čítanie a pozeranie čoho neohrozuje ich duševné zdravie…
    Čítam všetko a neverím nikomu, hlavne nevnucujem svoje názory starým neprevychovávateľným kktom, bolo by to úbohé presviedčanie nie ich, ale seba samého… 😁 

Retro
    , sklamem.

Klasicky.

Môj motoristický archív je zničený. Už som niekde písal, v pivnici boli uložené šecky moje vyberané fotky v komóde  vo veľkom spodnom šuflíku. Čiastočne už roztriedené v niekoľkých krabičkách od topánok. Bolo tam aj pár negatívov.
    Práve sme boli na dovolenke, praskol prívod vody a vytopilo nás. Všetko sa zničilo, emulzie oddelené a stočené akýmsi vírom vody, šuflík nebol úplne zatlačený…

Fotky mám len prefotené  tie, čo brat už predtým šlohol z rodinného archívu alebo teda  z mojej „kariéry“ tie, čo mi požičali pravekí kamoši, aby som to mohol prefotiť. Stále sa niečo aj v širšej rodine objaví, tak ma už dokonca niektorí aj prestali obviňovať, že furt klamem. 😈 

Strýc narukoval, ako automechanik a v útvare (neznámom) mala armáda poskladané súťažné skupiny, klasicky hlavne z nejakých pošťákov. Strýc motospojkám, ale  aj  im motorky opravoval, samozrejme občas aj skúšal. Keď ich pár vyškolil, okamžite ho brali do tímu, chodili po rôznych pretekoch, ale myslím, že do zahraničia sa nedostali.

V civile to pretekanie bolo však ešte v plienkach, doma prerábali len nejaké peráky, zetky, a zúčastnili sa akýchsi podnikových pretekov. Neskôr ho však viackrát povolali, ako záložáka, vyslovene pre účasť v nejakých pretekoch.

Od detstva sa celá ich rodina vrtala zaolejovaná v kadejakých vehikloch, tak vedel opraviť všetko, veľa riešil aj stroje kolegov cez preteky.
    Mohol ostať v armáde a pokračovať, ale nepodpísal. Pritom nejakí dôstojníci osobne navštívili aj deda, dedo sa im aj ponúkol, ale jeho nechceli… 

Historiek je veľa, na knihu, ale najviac mi je ľúto funkčného modelu parného stroja na kolesách, čo strýc vyrobil ako učeň, ale doma, na kolene. Nablískaná meď a mosadz, železné kolesá s drapáčikmi, no, z inej planéty. Horel v ňom špiritus, dĺžka asi 40 cm a preklopením akejsi páčky na vrchu sa zmenil smer jazdy.
    Keď sa oženil, model bral zo sebou, ale nejakým záhadným spôsobom jeho deti ani vnúčatá o ňom nič nevedia. Ja však v praveku, ako päť-šesťročný chlapec som na tú mašinku čumel, jak puk a keď ho strejda predvádzal, v noci som dlho nemohol zaspať…

Ale prečo je mojim povolaním domáci kutil, to viem presne… 😈 

apa
    Účastník (Participant)

papi, ak to nie je tajomstvo tak prezraď nech aj ja viem 😶  🙂

przwjhrjaujzepieztjte
    Účastník (Participant)

😈  Apa, už som sa aj tak moc rozkecal, takže to radšej neviem ani ja. 😈

Retro
    Účastník (Participant)

No rozkecal si sa poriadne😀
    Škoda toho archívu…

przwjhrjaujzepieztjte
    Účastník (Participant)

😈  To len tsunami spomienok, krotil som sa… 😁

Goldy
    Účastník (Participant)

Hlásenie z vyšívačiek na Filipovom ostrove
    1. Vynález –  Jamaha po hlhšej dobe winer
    2.Jano-ne
    3. Dovi-dopo
    Honda bez bedni  😶 
    Doctor liečil na 6-stke, keďže Zarco nedobrzdil Marčeka, porúčal sa k zemi asi pri 200 po intenzívnom brzdení, (odišiel po vlastných 👍 )  Marček to ustál, ale s poškodenou moto skončil v depe , Pedro sa rozhodol posedieť si mimo trať, továrenská Honda neprišla do cieľa, Petrucci šiel na výlet už v prvom kole, Abajovi sa ušlo 11. miesto, najlepšie v sezóne. Kanec hláseňá.

przwjhrjaujzepieztjte
    Účastník (Participant)

😈  Zimný spánok, drsňáci? 😁 

Dnešné menü halászlé, vyprážaný zubáč, vyprážaný sumec. 😛 

ahojko
    Účastník (Participant)

Papi,

Bocska? Nebodaj ta dedina az pri Chorvatskych hraniciach?

przwjhrjaujzepieztjte
    Účastník (Participant)

😈 😁    To by bolo na obed trochu ďaleko…

Až tam nie, je to rybolov-areál cca naproti nášno valalu, tam som zvykol kupovať ryby. Dá sa tam aj loviť, rybníky areálu majú štrkové dno a rybyčky z nich chutia výborne.

Ňes som tam videl cca 20 kilového kapra, žiadny tlsťoch, ale vyšportovaný obor.

(Je tam aj reštaurácia, pre hladných do gugela: Bocska tó Komárom)

ahojko
    Účastník (Participant)

👍
    😁

apa
    Účastník (Participant)

papi nejak si schudol – kde máš bruch? 😶 👍  🙂

Zobrazuje sa 15 príspevkov - 14,521 až 14,535 (z celkového počtu 16,926 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.

Partneri