Connect with us

40+ – tu sme

Domov Diskusné Fóra Kaviareň 40+ – tu sme

Označené ako: 

Zobrazuje sa 15 príspevkov - 10,936 až 10,950 (z celkového počtu 16,927 )
  • Autor
    arnyke
    Účastník (Participant)

Ja som sa tiež zľakol, že tie Michelin PR2 už nezoženiem /považujem ich za veľmi dobré pneu- zodral som už dve sady komplet/.Určite lepšie ako PR3.
    Tak som hľadal kade-tade po internete a všade vypredané, ale  podarilo sa na: http://www.e-pneumatiky.sk
    Tiež som hneď objednal obidve a už sú doma. 👍 budúca sezona je zachránená 😁

Mlhos
    Divák (Spectator)

Papi ved mu nezavid aj teba zachvilu skor preskocime ako obideme  😁

czody
    Účastník (Participant)

PR2 👎 som mal obutú aj ja no zničil som ju za 9 tisíc a bola ako kocka, na MP3 ku nemám zlého slova, zadok skoro 15t a predok okolo 19t, na môj stýl jazdy výborné hodnoty  🙂 . Teraz jazdím MP4 jazdné vlastnosti bez výhrad ale preklamovanú výdrž určite nedosiahne. Mala by byť lepšia o 25% ako MP3 no stred ide príliš rýchlo dole, som pri 8,5t a zachvílu som na hlásičoch. Samozrejme plátno to istí takže volačo ešte z nej vydolujem  😈  😁

przwjhrjaujzepieztjte
    Účastník (Participant)

Na podhustenie sú dvojzmesy citlivejšie, ako bežné pneu. Ja som tiež ojazdil tiež dve sady PR2 a dali okolo 20 tisíc po cvernu.
    Na jar som dal PR3, lenže som tieto už meral novým tlakomerom, staré som  ťažko dostal k ventilom kvôli kotučom. Chyba!
    Som už mierumilovný starec a „okruhové“ podhustenie mi sedí, lenže keď sa mi to začalo vzadu nepozdávať, porovnal som tlakomer so starými – a kde nový meral 2,9 (akože O.K.) – na starých len to bolo len 2,4… Toto som zistil po cca 6-7000 km.  😁 
    Keby že toto „kalibrovanie“ teho čínskeho zázraku spravím po kúpe, nemal by som kockatú PR3, ako ju mám teraz. 😟
    (Poznámka ku kockatosti: s Bopsikom sme to práve preberali na RJS, na podhustených sa tvrdý stredný pás zatlačí donútra a aj bez klopenia to potom žere mäkké boky. Na zadných gumách sa to prejaví kvôli šírke a pohonu skôr a výraznejšie.)

kingston
    Účastník (Participant)

Gutentaag

budúci rok aj ja musím gumu meniť už je ojazdená aj kockatá Mišelin Anake 3 a neviem akú dať novú – asi takú istú lebo do terénu nemusím keď nechodím. 🙂

Bopsik
    Účastník (Participant)

Papi,
    ja som kúpil tie čínske dohusťovače (pištol s tlakomerom) postupne dva, medzitým som používal kadejaké do auta noname tlakomery a medzitým som meral na pumpách – a vždy a všade boli iné hodnoty. Vážne som sa začal zamýšľať kde a ako zmerať tlak.

Potom som kúpil okrúhly tlakomer v obchode pre kúrenárov, vodárov, atď, z Chirany stará turá, a ten som bol porovnať v renomovanom pneuservise – gut.
    Teraz už mám ako-tak istotu, že tlak meriam správne, ten merák je dobrý.

Ale ešte jedna pripomienka: meriavam tlak 2x ročne – čo je o ničom, musím sa polepšiť a merať aspoň raz za mesiac.

kingston
    Účastník (Participant)

Gutenaabend ja si tiež meriam občas tlak s týmto:

tlakomer

a furt ho mám nejaký vysoký 😶

Bopsik
    Účastník (Participant)

Flinston,
    ja, keď si nemeriam, tak mám dobrý…

czody
    Účastník (Participant)

S tými tlakomermi máte pravdu, vačšina tých lacných za pár eur meria kadejako, takže už aj ja mám niečo lepšie  🙂  Tlak v pneu zmeriam každú nedelu, to je taký rituál  😈 
       S kockatosťou nemávam problémi, tie PR2 som zrušil vlastne  na Šturci, žiadna palba veď som chodil z tadial na týždňovky. Cesta tam, ráno o 4tej a naspäť piatok poobede. 

Posledné PR3ky išli dole vcelku rovnomerne  😎

kingston
    Účastník (Participant)

Gutenmorgen czody a kde si dal drevo 12%Vol, už zhorelo 😈 😁  ?

czody
    Účastník (Participant)

Také slabé drevo ja nemám, ja len 40%+  😁 
    aj tú MP4ku už mám zodratú, táto fotka ešte z leta  😈

Catman
    Účastník (Participant)

przwjhrjaujzepieztjte
    Účastník (Participant)

link na palivomer

😁 😁  😁  Nech je sranda, fungovalo to perfektne:

maguma
    Účastník (Participant)

Papi, chýba ti tam stupnica v litroch, ciachovaná v Slovenskej legálnej metrológii, 😈 😈 sv. Honda to má, ale 😁 bez ciachovania

fikus
    Účastník (Participant)

Tak mi prislo dnes plexo turistične:-)

Zobrazuje sa 15 príspevkov - 10,936 až 10,950 (z celkového počtu 16,927 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.

Partneri