Connect with us

Aky benzin???

Domov Diskusné Fóra Motoporadňa Aky benzin???

Zobrazuje sa 15 príspevkov - 31 až 45 (z celkového počtu 55 )
  • Autor
    Furby
    Účastník (Participant)

Cbr900 sa orientuje hlavne na repasy 😀

BranoOHC
    Účastník (Participant)

Vykon motora ovplyvnuje vyhrevnost zmesy nasatej do valca. 95 okt. benzin ma vyssiu vyhrevnost ako trebars bezny 98 okt. benzin, pretoze antidetocna prisada dnes (MTBE, predtym tetraetyl olova) ktora ovplyvnuje oktanove cislo nejak vyhrevna nie je a teda horlaveho benzinu (zmes uhlovodikov)je tam menej = menej tepla. Na to aby sa vyssie okt. cislo benzinu vyuzilo, musi byt upraveny motor, vacsinou vyssi kompresny pomer = vyssia tepelna ucinnost (podla 2.termodynamickeho zakona) = viac vyuzitelneho tepla = vacsi vykon a prevysi stratu sposobenu nizsou objemovou vyhrevnostou. Nevyhoda ale je ta, ze klesa mech. ucinnost motora, preto sa ani na liehove zmesy, ktore maju okt. cislo podstatne vyssie nepouziva vyssi ako 16.

Preto motory stavane na okt. cislo 95 nemaju po prechode na trebars 98okt. vyssi vykon, vacsinou je to naopak. Sucasne hlavne automobilove motory maju adaptivny management motora a su vybavene snimacom detonacneho horenia, takze sa kraktodobo dokazu uspokojit aj s nizsim okt. cislom ( meni sa predstihova krivka zazihu a ciastocne palivova mapa), samozrejme za cenu nizsieho vykonu motora a vyssej spotreby paliva.

K tomu Vpower racingu99, je to benzin na syntetickom zaklade 3zlozkozvy(2uhlovodiky 1aditivum-okt.cislo-cistiace ucinky) , ma vraj vyssiu vyhrevnost, kdesi robili merania na beznom motore stavanom na 95 okt a zistili narast vykonu od 0,1 do 2% vykonu, pricom priemerny jedinec dokaze pocitit narast vykonu az o cca 4 az 5%…..

Roland
    Účastník (Participant)

BranoOHC ty si uz jaky naslapany infoskami nasiaknuty 🙄 diki za vysvetlenie 😘 😉

duggo
    Účastník (Participant)

Tak mam si namocit handricku do 95 alebo 98 , nech mi to zaslape poriadne 😀

eXeBaT
    Účastník (Participant)

BranoOHC

Klobúk dole.

Heavy
    Účastník (Participant)

Aký benzín??? TAKÝTO: [linka]
    😈 😈 😈

racer8
    Účastník (Participant)

Heavy ty si nam to tu uplne vyriesil 😁

dominator
    Účastník (Participant)

Tesco, metro.. 🙄

To352
    Účastník (Participant)

Ja davam benzin z ukrajiny a moto aj auto ide na neho lepsie, ako na benzin zo slovnaftu. A stoji ovela menej… 😁 😁 😁

matoTL
    Účastník (Participant)

Ja tankujem kde mi začne svietit…. 😀

matoTL
    Účastník (Participant)

To352-a kolko to tam stojí???

To352
    Účastník (Participant)

Momentalne nejakych 19 sk…..

riki1
    Účastník (Participant)

Moj nazor na Shell V-Power Racing 🙂 🙂 🙂

[linka]

😎

yamaxx
    Účastník (Participant)

Urcite poznate to ked FMX motor sem-tam nejaky ten takt vynecha,…… 😶 😶 😶 😶 😶 …..

co je FMX????

kxbibo
    Účastník (Participant)

riki1 nechápem ako môže motor vynechať takt ale nevadí. To, že tvoj motor inak reaguje na iný benzín sa dá vyriešiť nastavením motora.

yamaxx FMX je model od Hondy niečo ako civilné supermoto s motorm ktorý pochádza z Dominátora. Je to 650 jednovalec v podstate endurácky motor.

Zobrazuje sa 15 príspevkov - 31 až 45 (z celkového počtu 55 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.

Partneri