Podporujete štrajk kamionistov
Domov › Diskusné Fóra › Kaviareň › Podporujete štrajk kamionistov
- This topic has 92 odpovedí, 29 hlasov, and was last updated pred 14 years, 8 months by bezdooo.
-
AutorPríspevky
-
9. januára 2010 o 17:32 #82889buboÚčastník (Participant)
Teraz som normálne rád, že sa Mečiarovi nepodarilo z Banskej Bystrice spraviť hlavné mesto… 🙄
9. januára 2010 o 19:29 #82890milan3232Účastník (Participant)raptor aj veru, mudro hovoris, az mi je to divnô. rovno z prednej duse…
Taketo myto je dalsi sposob rychleho naplnenia statneho rozpoctu. Ked uz ludia menej hulia, menej piju, musi sy vymysliet nieco nove = myto. S principom myta suhlasim, ale preco tak draho a preco tak neprofesionalne???
Tato tema sa dotyka aj mojho odboru. Bol som v novebbri na 1 konferencii vsetkych stran v BA. Bol to grc, ved nikto ani nevedel, ci ma/ nema platit, policajti nevedeli koho a za co maju pokutovat. Bolo to fakt hrozne. Dalsie polienko – vyhlaska celne sklo vs. navigacny, OBU… ako to takto moze niekto spackat a z nasich dani???
Tiez verim tomu, ze myto nefunguje, ze za Skajtulom je niekto z vlady a drzim palce strajkujucim.
Kto si mysli, ze sa nas to netyka, je na velkom omyle. Tyka sa to vsetkych, lebo ziadny druh dopravy nenahradi kamion. Zeleznica je iba na hromadne substraty, takze tvrdenie ze chceme dostat tovary na statnu zeleznicu je blbost. Vagon pride na stanicu nakladky autom, prelozi sa, vezie sa, pride do stanice vykladky, a co – prekladka na auto a to to dovezie na miesto urcenia = zas kamion. A kopec prekladok = poskodenie a zdrazenie tovaru.
9. januára 2010 o 20:39 #82891raptorÚčastník (Participant)Milan 🙂 to bolo zo zadnej 😉 a dobre pises.. vagony su dobre na prepravu uhlia, benzinu, vapna cementu atd atd.
nehovorim ze kamiony a ich vodici ma na ceste naplnaju neskonalym stastim ale tu naozaj nejde iba o nich ale o ceny pre nas vsetkych
p.s. [linka] Videokomentár Ivana Štulajtera: Poľsko odporučilo kamionistom aby Slovensko obišli
9. januára 2010 o 20:42 #82892raptorÚčastník (Participant).. len jedna vec s toho komentara
"Nemecko nabiehalo na system elektronickeho myta 1.5 roka lebo nemecka vlada si nebola ista.."
..dakujem saebaistym Ficodruhom ze aspon v niecom sme "lepsi" ako nemci 😟
9. januára 2010 o 22:13 #82893MontyÚčastník (Participant)… no čo blížia sa voľby.. treba kasu naplniť a platy pozvyšovať…. čo na tom, že si to odserieme všetci..
a potom hurá do volieb….. a zas to vyhrajú tí istí k.k.ti ☹️ ☹️ ☹️
9. januára 2010 o 23:11 #82894raptorÚčastník (Participant)Monty volby vyhraju ti "k0k0ti"ktorych si tento narod zvoli
ja budem volit Sulika, bo neznam jeho pipika
10. januára 2010 o 0:58 #82895mirolcÚčastník (Participant)Aj vagonmi by sa dalo ak by to bolo u nas lepsie vybudovane, ale kedze je to v takom stave akom je tak… 😕 hlavne., že tahat sirokorozchodnu az na zapad aby na vychode uz naozaj nebola ziadna praca/ale to je zase ina tema/
Všetko je to jedna banda len sa nabaliť a na ostatne serieme. Teraz ostatnu este 4 roky červení potom sa to mozno zmeni ale kedze za 8 rokov sa minu evri modrím tak bude treba doplnit zasoby a svojich podporovatelov a tak dookola 😶 na večne časy a možno raz aj inak10. januára 2010 o 8:45 #82896milan3232Účastník (Participant)mirolc pokial budu drahy statne, je uplne jedno, ako budu vybudovane. Ich monopol je do neba bijuci. Bud splnis ich podmienky, alebo dopo dovi… V dnesnej dobe…
Priklad:
Doprava zeleznicou 350 km z Rakuska do BA: Na pristavenie ma zeleznica 2 dni od objednavky (tovar treba najprv priviest autom na stanicu), prevoz je rychly = ca 4 hod, rozdelenie vagonov podla vykladok, disponovanie vagonov az po vykladku (nasledny prevoz zo stanice na miesto urcenia = 2 dni.
Spolu ca 3-4 dni.
Doprava kamionom : !!! 1 den !!! bez dalsich prekladok, nakladov ci moznosti poskodenia tovaru.
Kazda manipulacia s tovarom zvysuje pravdepodobnost poskodenia.Na kratke vzialenosti nevhodne, na dlhe ako kedy. Riesili sme aj ROLa (kamiony na vagonoch). Po SR to je celkom ok äzapad je daleko pred nami) ale pride to do SR a koniec. Opona pada a vsetko stoji.
Preto viem, ze kamiony su velmi potrebne, nech nam akokolvek "zavadzaju" na cestach. Ich strajk ma zmysel. Nikto nechce platit vyssie dopravne a prerabat tiez nechce nikto. Ak to takto pojde, budu jazdit iba zahranicni Rumuni, Bulhari, Poliaci… Nasich to zlikviduje, ale postupom casu zahranicni zvyssia ceny a kedze nebude domaci trh, zrazu sa rozkukame a vsetko bude drahsie.
Stat sa vsak nezamysli, co bude dalej, kto bude zivit nezamestnanych… Ale zahranicni platia odvody v zahranici, ich mzdy sa spotrebovavaju v zahranici, zisk tam tiez tvoria… A sme v ŘITI, soudruzi.
10. januára 2010 o 8:48 #82897AIRÚčastník (Participant)Ako uz bolo poznamenane v mediach tak
MYTO JE NOVODOBY DRUH VYPALNICTVA
No a vo vyslednom efekte to zaplati kazdy z tohto statu a aj tí, co sa ich to akoze netyka
10. januára 2010 o 9:25 #82898raptorÚčastník (Participant)AIR myto je ok pokial funguje tak ako ma
poliaci odporucili svojim kamionistom aby sa v ramci moznosti SR vyhybali – no kua a komu teraz predame tie sede skrinky od skytollu?
10. januára 2010 o 10:18 #82899AIRÚčastník (Participant)raptor ja neodsudzujem myto ako take, aj v minulom prispevku som pisal vyssie, ze spoplatnit ano, ale podla mna primerane a spravodlivo
sede skrinky? myslis tie lodne kufre za predne sklo co sa davaju ???
🤣 🤣 🤣
10. januára 2010 o 18:19 #82900kramosÚčastník (Participant)Nuž chlapci-pozeral som v správach výsledky diskusnej relácie v Markíze, kde je hlasovanie. Minister Vážny tam s prehľadom vyhral. Tak čo tu riešime? Ja som presvedčený, že po tomto šialenom týždni pruserov bude mať SMER o desať percent v rebríčku viacej. Preto už na to kašlem a nebudem sa zožierať. Budem ešte lepšie "optimalizovať" daňové príjmy a veru keď bude čo ukradnúť, tak nezaváham.
10. januára 2010 o 19:12 #82901klasikÚčastník (Participant)kramos no uvidíme, ale dúfam že sa mýliš,
som rád že sa konečne niekto postavil a vzoprel sa tejto vláde, aj keď myslím že to malo prísť skôr,
chcel som tu zavesiť ešte jeden link ale potom som si uvedomil že už by to už asi bolo mimo tému a nechcem sem ťahať politiku, veď toto je motorkárske fórum, aj keď tento problém sa naozaj týka nás všetkých10. januára 2010 o 19:40 #82902raptorÚčastník (Participant)Takze prave som sa odtial vratil a info z prvej ruky
– pomerne smiesne zneju reci nasho sudruha o tom ze ide len o par nezodpovednych dopravcov… keby neboli prijate "opatrenia" tak teraz je tam tych kamionov postavenych ovela viac, do Bratislavy sa momentalne kamion nedostane pokial nema papier ze ide do BA vykladat
-… to ze kamiony stoja na Roznavskej je "zasluha" policie ale ze im pocas pokusu prejst mestom brali odicaky a ked uz stali tak na nich zavolali kuklacov a mestski policajti na nich huckali psov to som sa z medii nedozvedel
– kamionisti prave uvolnili pravy jazdny pruh pre MHD a sanitky ako gesto jednat
– ak sudruh Fico rozprava o fungujucom systeme na ktorom sa ladia nejake mensie chyby tak ludia ktori s maju s tym systemom konkretne skusenosti hovoria nieco ine, kazdy nech sa rozhodne sam za seba komu verit
dufam ze sudruh Fico do zajtra prehodnoti svoje rozhodnutie a bude jednat zo zastupcami vodicov ktori tam stoja lebo ked nie tak dokaze ze jeho socialna politika konci tam kde zacina jeho ego a zaujmy
10. januára 2010 o 20:13 #82903motorajÚčastník (Participant)Nemám rád kamiony na ceste ale teraz im fandím, konečne niekto zdvihol riť a vzoprel sa systému. Tí ktorí hovoria že sa ich to netýka, tak by som kamionistom navrhol aby odišli z tej Bratislavy a svoje kamiony doma na mesiac. Som zvedavý čo by ste si v tých posratých obchodoch po týždni.
-
AutorPríspevky
- Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.