Varovanie – vyklápacie prilby
Domov › Diskusné Fóra › Nehody › Varovanie – vyklápacie prilby
- Toto téma obsahuje 29 odpovedí, 19 hlasov, a bola naposledny upravená pred 17 years, 11 months od
etienne.
-
AutorPríspevky
-
26. apríla 2007 o 18:04 #73394
yagiza
Účastník (Participant)Kamarat dnes havaroval a mal jednu z tych popularnych vyklapacich prilieb. neviem ktoru z nich mal, ale je to jedna z tych co ma tlacitko na vyklapanie vpredu, ktore ked sa stlaci prilba sa vyklopi.
naletel na auto a nejako trafil "bradu" a prilba sa vyklopila a on si nasledne dolamal nos a ma prasknutu licnu kost. ak niekto planujete kupovat prilbu tak majte aj tuto variantu na pamati. viem ze niektore vyklapacky maju dve tlacitla po stranach a musis stlacit obe, aby sa prilba vyklopila. ta by bola v jeho pripade bezpecnejsia 😟
26. apríla 2007 o 18:10 #73395raptor
Účastník (Participant)To je co za kravina?
ta prilba ma dajaku pruzinu ze sa hned vyklopi po zatlaceni tlacitka??ja mam vyklapacku na jedno centralne tlacitko vpredu a viem ze keby som tlacitkom trafil hocico tak sa to jednoducho nevyklopi
26. apríla 2007 o 18:16 #73396yagiza
Účastník (Participant)Ty mas svoju pravdu ja mam kamarata so zlomenym nosom a prasknutou licnou kostou, ktore mu sa vyklapacka s cetralnym tlacitkom vyklopila. napisala som to sem aby ludia aj na takuto variantu mysleli, nie aby som sa pochvalila ze mam kamarata.
ale skus si nasadit tu prilbu a nech ti niekto mrdne cez tlacitko bejzbalkou, snad to bude dostacujuce ako simulacia nehody
26. apríla 2007 o 20:12 #73397raptor
Účastník (Participant)Yagiza skus logicky rozmyslat… das celny naraz s vyklapackou tak ze ten cudlik co je dolu na "celusti" sa zatlaci… ale nezabudaj ze sa nezatlaci len cudlik ale aj cela celust… takze vyklopenie mi pride ako dost nerealne
vyklapacky na dve tlacitka by som nechcel ani zanic
26. apríla 2007 o 20:23 #73398bajker
Účastník (Participant)Ja mam tiez vyklapacku a tiez sa mi to zda byt cudne.
Mozno nebolo na vine tlacidlo vpredu, ale to, ze tie uchyty nevydrzali ten naraz zospodu a vyrvali sa z uchytov co drzia vyklapaciu cast a tym sa otvorila. A mozno nie. Kto vie. Zatial ma to nepresvedcilo, ze by som ju prestal pouzivat.Kamaratovi prajem prijemne uzdravenie
😎26. apríla 2007 o 21:21 #73399Kwasak
Účastník (Participant)Bajker, presne to si myslim aj ja, ze mu prilba povolila v uchytoch, niektore su plastove, na drahsich prilbach byvaju kovove. Kazdopadne vyklapacky su menej bezpecne, ako integraly.
Yagiza zelam skore uzdravenie kamaratovi.27. apríla 2007 o 5:25 #73400raptor
Účastník (Participant)Kwasak jasne ze su menej bezpecnejsie … ale nas chrani nasa karma zduplovana cakrami a vesmirni vyklapackovi lide
ja mam stari model vyklapacky uvex ale uchyty tam mam kovove… uz vydrzala uz vselico 😕
27. apríla 2007 o 5:26 #73401yagiza
Účastník (Participant)bajker Kwasak diky za zelanie skoreho uzdravenie, dnes za nim idem.
27. apríla 2007 o 6:12 #73402TomThomas
Účastník (Participant)Ja si chcem taku nejaku kupit ,no a toto je celkom zaujimava rada, takze diky Yagiza .
Chalaniskovi prajem skore a bezproblemove uzdavenie 😉27. apríla 2007 o 7:04 #73403cygno
Účastník (Participant)Ja mam to tlacitko na otvaranie vpredu, ale zvnutra. Mozno je aj dobre, ze sa mu ta vyklapacka otvorila a zlomil si nos, to sa este da liecit. Mozno keby mal integralu, ktora by mu nesedela (alebo vyklapacku), tak by mu ten uder na bradu posunul prilbu hore a mohlo mu zlomit vazy. Takto naraz absorboval vyklapaci mechanizmus. Ale to je vsetko mozno. Vsetky prilby maju svoje vyhody a nevyhody, nemozu byt testovane na vsetky druhy narazov a takisto nedokazu poskytnut 100% ochranu.
Yagiza prajem kamosovi skore uzdravenie.27. apríla 2007 o 17:38 #73404milan3232
Účastník (Participant)Pokial nepozname priebeh nehody, nedospejeme k rieseniu, preco sa prilba otvorila. tiez sa mi zda nelogicke, aby sa otvorila, ale nevieme, ake kotrmelce nasledovali po naraze, pripadne, ci mal prilbu napr. dobre upnutu pod bradou… to si iba moje domnienky.
27. apríla 2007 o 18:33 #73405Albion
Účastník (Participant)Cygno – výborný postreh…
Tak nejak to mohlo byť…
Samozrejme čisto hypoteticky…
Aj ja sa pripájam ku prianiam skorého a nekomplikovaného uzdravenia…27. apríla 2007 o 20:58 #73406yagiza
Účastník (Participant)cygno Albion TomThomas diky za zelania skoreho uzdravenia.
dnes som ho bola kuknut. je v spitali. ma dolamane 4 rebra, zapastie a koleno.plus nejake stavce ma vyskocene ci co. nechcem robit predcasne zavery, ale tento rok na Isle of Man TT storocnicu teda nepojde. dolamany nos, a prasknuta licna kost znamena ze ma nos ako nakladanu uharku a je cely "farebny" a opuchnuty. spoznala som ho len podla vlasov (nosi vyholenu hlavu)
z toho co si pamata + vypovede svedkov, jeho brat mi povedal nasledovne: na krizovatke Landrover (alebo jedna z tych terennych debilin 4×4) presla na cervenu. asi si myslel ze to stihne. kamarat do nej celne narazil a hned pri prvom naraze sa mu klapacka vyklopila. preletel nad moto a trafil strechu auta. prilbu mal Caberg. v obchode sa predavala za nejakych 180 libier, on ju kupil na vystave v Birminghame za 120, mali vypredaj koncosezonnych prilieb. ked trafil to auto tak urobil nejake salto vo vzduchu a on dopadol na ksicht pricom vyklapacka v riti. este ma skaredo zoskrety podbradek od zapinania, ale to je uplna malina pri tych ostatnych zraneniach.
moto je total K.O. on bude v poriadku. ludi si pamata, zartuje, smiat sa ho boli, ale dost aj spi. zaspi ani nevie ze hodinu spal. v spitali je vraj na pozorovanie a o par dni ide domov.
predtymto som nevedela preco, ale vyklapacky mi nikdy neboli sympaticke. On vravel ze kym ja sa budem musiet "cela vyzliect" aby som si dala caj, on len zdvihne "vchod". ma dve drahe Arai-ky. pred jazdou mal nutkanie dat si jednu z nich, ale potom si povedal ze by ho sralo keby sa im nieco stane. No aspon ho nic v tom zmysle nesere 😟
27. apríla 2007 o 21:16 #73407cygno
Účastník (Participant)Neprijemne, asi sa neoplati "setrit" si kvalitnu prilbu.
28. apríla 2007 o 13:23 #73408Kwasak
Účastník (Participant)Yagiza, hlavne, ze kamos bude OK 🙂
-
AutorPríspevky
- Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.

Kawasaki Z500 2024 – Malý veľký naháč

TEST: Brixton Crossfire 500 XC – scrambler, ktorý má gule

Triumph Tiger Sport 800 vs. 660 2025: Rovnaký štýl, iný svet

TEST: Honda GB350S – poctivý klasik pre moderného jazdca

BMW R 1300 R 2025: Surová sila a technologická precíznosť v čistej podobe

TEST Days a Safety Training: Honda štartuje sezónu 2025 vo veľkom štýle – príď sa povoziť!

Lukáš Tomšík – Slovenský motorkár, ktorý robí dabléra pre Toma Cruisa

Ducati Desmo450 MX – talianske srdce v motokrosovom svete

Honda ohlasuje 6 ročnú záruku pre motocykle a skútre

Nové Triumph Endurá: TF 450-E a TF 250-E 2025

TEST: Honda GB350S – poctivý klasik pre moderného jazdca

BMW R 1300 R 2025: Surová sila a technologická precíznosť v čistej podobe

Lukáš Tomšík – Slovenský motorkár, ktorý robí dabléra pre Toma Cruisa

Ducati Desmo450 MX – talianske srdce v motokrosovom svete

Triumph Tiger Sport 800 vs. 660 2025: Rovnaký štýl, iný svet

TEST Days a Safety Training: Honda štartuje sezónu 2025 vo veľkom štýle – príď sa povoziť!

Kawasaki Z500 2024 – Malý veľký naháč

TEST: Brixton Crossfire 500 XC – scrambler, ktorý má gule