Varovanie – vyklápacie prilby
Domov › Diskusné Fóra › Nehody › Varovanie – vyklápacie prilby
- Toto téma obsahuje 29 odpovedí, 19 hlasov, a bola naposledny upravená pred 18 rokmi, 11 mesiacmi od
etienne.
-
AutorPríspevky
-
29. apríla 2007 o 14:47 #73409
Pilgrim
Účastník (Participant)Spôsob otvárania prilby s jej bezpečnosťou nemá nič spoločné. Vyklápačka povolí v klbe. V teste prilieb som sa dočítal, že ak položíme vedľa seba rovnako bezpečné integrály a vyklapačky, tak vyklapačky budú mať v cene o jednotku viac. (6.000 – integrala / 16.000 vyklapačka) A najlacnejšiu ako tak bezpečnú vyklápačku tam spomenuli za 18.000,-
Aj ja mám vyklápačka. Pri turistike niet čo tiešiť. Žiaľ lacnejšiu a dnes už viem, že náraz na hubu nevydrží…Prajem skoré uzdravenie.
1. mája 2007 o 10:14 #73410Marsi
Účastník (Participant)V skutočnosti som sa presvedčila, že nie je podstatné, koľko taká vyklápačka stojí. Kvalita je síce podstatná, ale aj o niečo lacnejšie výrobky môžu byť vydarenejšie, ako nevydarený kus za x tisíc korún. Tiež môžem uviesť príklad, kedy som mala nehodu sama a keď som preletela cez prednú kapotu Pajera, narazila som svojou vyklápačkou – bradou o stierač auta. Vyklápačka vydržala, je iba poškrabaná a ja mám tvár aj hlavu v poriadku. Môj manžel mal nehodu o štyri dni po mne a jeho vyklápačka, ktorá stála zhruba o 6.000,- Sk viac ako moja pád nevydržala. Výklopka sa v pántoch utrhla a z prilby mu zostala šik prilbička na skúter… 😀 Dnes sa už smejeme, pretože je to za nami, ale vtedy to až také jednoznačné nebolo. V princípe ide nielen o to, aká je to pribla, ale aj o to, ako veľmi ťa má rád tvoj anjel strážny…
yagiza – kamarátovi želám skoré uzdravenie a veľa kilometrov na kolesách…2. mája 2007 o 17:19 #73411yagiza
Účastník (Participant)Marsi dakujem. ako citam tak vyklopenie vyklapacej prilby je beznejsie ako by sa ludia nazdavali. a to sem nechodi kazdy z celeho sveta aby mohol pridat svoju skusenost. Som rada ze sa manzelovi nestalo nic horsie. vela stastnych km na cestach
2. mája 2007 o 21:14 #73412pandatn
Účastník (Participant)Predám kvalitné gélové sekundové lepidlo značky Face Off, veľmi vhodné na vyklápacie prilby. 😀 😈
2. mája 2007 o 21:40 #73413yamaxx
Účastník (Participant)…minulu sezonu si Ducati…….kupil Schubert-ku vyklapacku ..a ….na druhy den mu zachranila zivot….kto si pamatate nehodu na Vajnorskej…..ono to nie je zly typ helmy ale asi zavisi od uhla uderu,rychlosti…stastia…..mam doma 20 rocnu Kiwi…nikdy neburana…to je naj osud …helmy aj jazdca….davajme bacha a helmy nech su neskrabnute….pekny vecer 😉
3. mája 2007 o 10:12 #73414squelch
Účastník (Participant)Kua prave v som si pred par dnami kupil vyklapacieho Caberga. Asi presne taku istu prilbu o akej je tu debata. Tak snad bude lepsej kvality a nebude sa mi otvarat ked prejdem cez nejaky hrbol…
3. mája 2007 o 11:58 #73415Azzaro
Účastník (Participant)..no tééda. Ja nemam moc dobré skúsenosti s vyklápačkami. Mal som Nolan ale len cca 3-týždne.
Vadilo mi na nej že v rychlostiach nad 140-km/h pri určitých uhloch pískala (v mechanizmoch) , ak bol vietor aj to hučalo.
Dal som ju preč a kupil AGV-čku bez klapsystému.
..asi taká je moja skúsenosť. 🙂3. mája 2007 o 18:34 #73416squelch
Účastník (Participant)All:
pozeral som toho mojho noveho Caberga a naozaj je mozne, aby sa pri naraze prilba otvorila, kedze otvaranie ma na jedno tlacitko. Ak clovek spravi naraz bradou na nerovny povrch (nieco zatlaci presne na tlacitko) a pri tom pohybuje hlavu smerom nadol, tak prilba sa moze otvorit. Skusil som to nasimulovat na rohu stola a naozaj sa otvorila. V praxi je to asi mala pravdepodobnost, ale ako vidno male pravdepodobnosti nemusia byt az take zriedkave…3. mája 2007 o 18:51 #73417def
Účastník (Participant)squelch
Myslim ze mam podobnu. Tiez sa mi zda ze by sa vedela otvorit pri urcitom druhu narazu…Najlepsia ochrana je jazdit co najbezpecnejsie… viem ze to nieje vzdy mozne pri nasich vodicoch, ale davajte si na seba bacha 😉
3. mája 2007 o 20:47 #73418Kwasak
Účastník (Participant)Ja mam schubert C2 a som spokojna, predtym bola concept a spokojna som bola tiez. Kedysi som mala Airoh nejaky drahy model (z termoplastu), ale po kamaratovej hroznej nehode som bezala kupit carbonku… jazdim turisticky a na otvaracky som zvyknuta uz niekolko rokov. Na supersporta jedine integralu by som si dala. Hlava je najdolezitejsia…
5. mája 2007 o 12:46 #73419Rasto
Účastník (Participant)Ja mam tiez vyklapacku, a zda sa mi to divne aby sa len tak po naraze SAMA vyklopila…to sa fakt len musela vylomit z uchytov…tiez prajem skore uzdravenie
14. mája 2007 o 12:51 #73420Nikita999
Účastník (Participant)Mno skor by som sa priklonila k nazoru, ze ju zle zavrel, inak sa mu v ziadnom pripade nemoze vyklopit… pochopila by som, keby sa urvala v klboch a uletel cely vyklapaci predok… inak sama mam Airoha SV55… 15.3. tohto roku mi nedal prednost traktor a ja som po smyku skoncila v oktavke…. slupka hlavou o zem jak afina a hlava jak v perinke…akurat mi odletelo vonkajsie plexi…. ostatne casti tela dopadli bohuzial podstatne horsie… 😕 😕
14. mája 2007 o 13:50 #73421psik
Účastník (Participant)Schuberth C2 má primo pred očami červené kontrolné kolíly. Pokiaľ tie nezapadnú dovnútra prilby, tak nie je dobre zavretá.
Mám zákazníčku, ktorej prebehlo cez cestu niekoľko koní. Jeden jej kopol do prilby (Airoh). na prilbe som jej vymenil otvárací mechanizmus plexiskla a prilbu nosí ďalej…
14. mája 2007 o 15:03 #73422raptor
Účastník (Participant)Vadim jazdila na motorke a kon jej kopol do hlavy 😶 .. alebo ako mam tomu chapat?
14. mája 2007 o 19:14 #73423etienne
Účastník (Participant)Necital som to cele ale jak to bola znacka? bo to sa mi nevidi mne pomohla a som spokojny
-
AutorPríspevky
- Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.
Súboj o korunu mesta: Yamaha NMAX 125 Techmax vs. Honda PCX 125
Orientačná rally otvorí motosezónu v Banskobystrickom kraji
TEST Zontes 703 Frontier: Trojvalcové prekvapenie, ktoré mení pravidlá hry
Lukáš Pešek: „Jazdite tak, aby ste sa vždy vrátili domov.“ Bývalý jazdec MotoGP dnes učí ostatných, ako na to
TEST CFMOTO 1000 MTX: Čínsky liter, ktorý prepisuje pravidlá hry
TEST Honda Goldwing 50th Anniversary: Polstoročie na vrchole potravinového reťazca
Kawasaki sa vracia do Banskej Bystrice
TEST Moto Morini Alltrhike 450: Adriano Celentano s pasom z Hongkongu?
Ducati Superleggera V4 Centenario: 247 koní, 173 kilogramov, nula kompromisov
TEST BMW R 12 S: Oranžová revolúcia s chuťou benzínu a tradície
TEST CFMOTO 1000 MTX: Čínsky liter, ktorý prepisuje pravidlá hry
Ducati Superleggera V4 Centenario: 247 koní, 173 kilogramov, nula kompromisov
Lukáš Pešek: „Jazdite tak, aby ste sa vždy vrátili domov.“ Bývalý jazdec MotoGP dnes učí ostatných, ako na to
TEST Moto Morini Alltrhike 450: Adriano Celentano s pasom z Hongkongu?
TEST Honda Goldwing 50th Anniversary: Polstoročie na vrchole potravinového reťazca
Kawasaki sa vracia do Banskej Bystrice
TEST Zontes 703 Frontier: Trojvalcové prekvapenie, ktoré mení pravidlá hry
Orientačná rally otvorí motosezónu v Banskobystrickom kraji