Connect with us

40+ – tu sme

Domov Diskusné Fóra Kaviareň 40+ – tu sme

Označené ako: 

Zobrazuje sa 15 príspevkov - 16,021 až 16,035 (z celkového počtu 16,927 )
  • Autor
    Hog
    Účastník (Participant)

Koukám, že jsi to RAVO dal už do rámu atd !    Dž to doděláš, tak dej foto a nějaké

parametry, co z toho vymáčkneš,  ale rozumně, už to je přeci jenom „stařeček“!

Ale pěknej !!      Ať se daří !
    przwjhrjaujzepieztjte
    Účastník (Participant)

😈  Proti hmyzu používajte fungicídy, pesticídy, antivírus a rôzne iné postreky! 

Zo života hmyzu na dolnej zemi:

Aj mňa postihla klasická choroba Continentalov, začína sa mi olupovať dezén. A to na fungl nových ( 😁  ), sotva desaťročných Road Attackoch (DOT 2809, made in KOREA), s ktorými som uloženku Zuzugi kúpil.
    Mali vtedy najazdené len pár km a chcel som ich úplene zodrať, veď my dinosauri, vyrastajúci na drevených Barumkách to zvládame, blablabla…
    Ale zase takéto gumo-veterány, tak toto už nie, súdruhovia!  😈

Takže Zuzugi sadla na kokodrilla a nové gumy sú na ceste.

Hog
    Účastník (Participant)

Papi, tohle se mě nemůže stát !   Teď, co mám jen jednu motorku tak za sezonu
       najedu 8.500 – 10.000 km a po dvou (ani ne) sezonách jsou (víš kde) „zodraté“
       a jdou dolů !
       Je ale opravdu potřeba ještě se před sundánímn pneu se svézt na starých !!
       Potom přezout, a spadne Ti čelist co ty nové gumy po cca 100 km „zajetí“ snesou !

Jak se charakter pneu mění s ujetými kilometry a stářím gumy nepoznáš během ježdění,
       ale při přezutí !   Je to  s a k r a   rozdíl !

Ale, co to tady píšu starému mazákovi, který jezdil už na dřevěných Barumkách ! 😛  🙂 

przwjhrjaujzepieztjte
    Účastník (Participant)

😈  Hogu, akože nové sú lepšie?

To fakt?

No teda! 😶

Kto by to bol pomyslel?  (  😈 )

Už mám obuté tieto partiové, bol by v tom čert, aby neboli lepšie… 😁 

Hog
    Účastník (Participant)

No, myslím si ,že nová guma po nějakém 100-200km zajetí díky měkčí gumě víc drží.
     Alespoň mně se to tak jeví .
    Používám už třetí sadu- MITAS 90/90-19 a Mitas 140/90-15 a spokojenost! A to někdy, když
    jedu sám, tak jezdím styjem mého motorkářského jména – Hog !

P.S.  To jméno jsem si nedal sám, ale za něj „vděčím kamarádům motorkářům !

Jak přišly zatáčky, tak jsem „vzal draka“ a někde na ně počkal ! Jó to byly časy !!

Hruso25
    Účastník (Participant)

Aj keď tu riešia moju Dramatiku, bo toho nemám dosť doma, žena učiteľka. 
    Aj keď  tu dám link na ruský film Saljut 7 a som tu za  rusofila.
    Aj keď tu dám link  na americký film narodený 4 Júla a som tu za slniečkára, či ako.
    Aj tak si tu rád pospomínam na RAVO, Stašu, Šťastného a tak okolo motoriek a všetkého.

przwjhrjaujzepieztjte
    Účastník (Participant)

😁  Očuj, ty Hrusofil, tu nie sú dramatici, politici ani žiadne herečky.

Tí sú niekde inde.

Tak nešpekuluj, jak Anča s 3,14čú, ale daj už dokopy teho Péráka. 👍  😈

Retro
    Účastník (Participant)

Čo to je slniečkár? To asi aj ja taký budem 😁 
    Dnes sa ku mne dostala táto kniha. Hog si ju určite na budúci týždeň kúpi v Hořiciach…a ostatní to máte asi aj tak v p… 😁

przwjhrjaujzepieztjte
    Účastník (Participant)

Ako sme sa sem dostali?

Mal som ešte v motorajďáckych časoch pripravené nejaké články, s fotkami a citátmi zo starých čias, ale som to po určitých skúsenostiach všetko vyhodil. 😈 

Jedno som sem predsa dal, neodolal som doliehaniu kamoša-Guzzistu, abi to o tej Mulo Meccanico nevyhadzoval, tak ten tu nájdete.

Jasné, že motocykle dnes nikoho nezaujímajú, užívatelia sú minimálne z polovice pozéri. Ak spomenieš nejaké dejiny, hneď sú reči, že deduška chytil závan nostalgie, že si masíruje ego, blablabla…
    Laici mali vždy navrch, stačí odvšadiaľ vyhnať znalcov a laici môžu kralovať…

Bulvárne ladení „historici“ takto majú šancu manipulovať verejnosťou podľa chuti a opierať sa o „zaručené informácie“ od nejakých bývalých vrátnikov bývalých firiem. 😁 
    Pritom je všetko relatívne korektne zachytené v dobovej literatúre, odhliadnúc od nejakého politického nádychu sú tie informácie technicky relevantné a akceptovateľné, nie je potrebné vymýšľať dejiny dnes. Totiž čo sa informovania plebsu týka, som presvedčený, že sa dá spoliehať aj na časopisy z čias, keď kapitalistickou zotrvačnosťou sme ešte držali krok so svetom a komunistická propaganda ešte nebola až tak dopracovaná na úroveň šírenia klamstiev.

V časoch, keď   povojnová výroba na území celej Európy nemala ešte na naplnenie trhu osobnými autami (a nebola ani kúpna sila), dominovali hlavne 2T motocykle nižších kubatúr, no zlaté časy pre chudobu.
    Ich vývoz bol aj pre Československo mega-dôležitý, preto sa podporoval vývoj a aj pretekári, ktorí tieto výrobky prezentovali aj v zahraničí. Preto na priložených titulných stranách mojich pár zachránených starých časopisov Svět Motorů nájdete hlavne motocykle a na fotkách osobnosti, akými boli napr. práve Havel, Šulc, Parous, Bartoš, Šťástka, Štajner, Čížek & spol.
    Mladučký Parous a Bartoš sú tam napr. zachytení na štarte TT v roku 1956, alebo Havel a Štajner na štarte v Mělníku v roku 1954.

Niečo také „ideologické“, že na motocykloch do socializmu nedostaneme, odznelo až neskôr, keď už súdruhov vozili na šesťstotrojkách a eMBéčkam sa prestávali odlamovať zadné kolesá aj s nábojmi…

Ostatne, odsunúť motocykle na vedľajšiu kolaj nebol len zámer komunistických jasnovidcov, veď napr. po zlúčení AUDI a DKW vedenie automobilky postupne zlikvidovalo celé vymakané motocyklové oddelenie DKW a ich na tú dobu excelentný prototyp štvorvalcového motocykla AUDI ostal  len spomienkou na staré časy.

Alebo – keď už – čo sa vlastne štvorvalcov týka, málokto napr. vie, že napr. sériovo vyrábaný taliansky štvorvalec MV Agusta sa objavil na trhu už v roku 1965 (teda hodne pred Honda 750 Four), lenže ani výrobné kapacity grófa Domenica Agusty, ani ich bezvýznamná obchodná sieť, ani sústredenie sa viacmenej len na moto-šport, ani hlavná náplň výroby materskej firmy (letectvo, vrtulníky) marketingovo nepodporovali v týchto rozvíjajúcich sa „anti-motocyklových“ časoch rozšírenie ich štvorvalcov a výroba sa po nejakých 130 kusoch zastavila…

Automobilový priemysel vo vojnou nezničenej Amerike sa rozkvital, Harley zas bol v kríze a zachraňoval ho rad rôznych podpôr…

A do toho prišla bomba Honda 750 Four, čo síce predznamenal nasledujúcu drvivú nadvládu Japoncov, ale na druhej strane motocykle z úrovne pomaly podradných dopravných prostriedkov pozdvihli na úroveň luxusného a vlastne „nepotrebného“ spotrebného tovaru, kerý už bol vhodný, drahý a prestýžny doplnok k novému autu. Nasledoval po prevelikom útlmu moto-výroby obrovský svetový BOOM .

BOOM Japoncov a ešte väčší útlm ostatných… 😈  😠 

Takto ale pán Soichiro Honda zachránil vlastne svetový motocyklový priemysel a jeho socha by mala stáť pred klubhausom každého motoklubu, bo bez Soichira by už jazdilo po svete možno len pár srdciarov na starých hrdzavých Harleyoch a na miliarda otrokov na ďalekom východe na mopedoch a skútroch. Čínskych. Akože to raz aj tak príde, lebo dejiny nezastavíš.

Pán Soichiro Honda prišiel v čase, keď už aj kapitalisti začali skepticky tvrdiť, že na motocykloch sa do kapitalizmu nedostaneme…  Kui, šak už tam boli…
    😈

Dnes už nejaké súvislosti alebo osobnosti nikoho nezaujímajú, preto nemá význam o tom sa ďalej rozširovať – a písať pre tých, ktorí to aj tak vedia – to už na čo?

Dúfam, že som vás presvedčil, že by som vedel o kadejakých zabudnutých veciach napísať stovky strán…  😈 😈 😈

Toľko môj výlev, nič ma nebolí a všetkému sa len smejem. Fakt.

Jazdím veľa, včera som nastavil rekord sedenia v teplom nemenovanom jazere na plných cca  8 hodín, keby mi štvrtinka neodmietla nosiť  do vody žrádlo a pitie, mohlo to byť osemapol hodín. Už ani baby nie sú, čo bývali… 😈

Retro
    Účastník (Participant)

Cííí boha, ten sa rozpísal 😁 A skoro vo všetkom má pravdu. Akurát nie Parous, ale Václav Parus a pár drobností ktoré nie sú podstatné. No a písať o historických súvislostiach a osobnostiach cenu má. A to aj pre tých ktorí to vedia, lebo možno nevedia všetko, alebo nejak prekrútené. Napríkad o Surteesovej motorke v Alanovom článku na motorkároch.cz

przwjhrjaujzepieztjte
    Účastník (Participant)

😈 👍   Ďakujem, pán cenzor, Parus, jasné.

Musí sa tu rýchle pridávať, lebo ťa to časom vyhodí a potom sa všetko stratí. Na kadejaké kontroly teda nie je čas.

O tých drobnostiach a nepresnostiach  – tak samozrejme sú historické fakty a sú aj subjektívne pohľady.
    S Hogom alebo napr. VANUCCIM sa na politickom pohľade asi nedohodneme ( 😈  ), veď to sú tu moje názory – ale poznám aj pár ľudí, čo s nimi súhlasia.

Ale čo sa všeobecne oponentúry týka, z mojej strany je vždy vítaná. Ak je kvalifikovaná, prispeje to k väčšej objektivite. Oponovať dokážem aj sám sebe, všetko je dané uhlom pohľadu a prioritami.

Hruso25 by napr. mohol pridať, že sa nepíše abi, ale aby, alebo že do socializmu sa nedostaneme, atď.

Inak Dr. Retro, kedy už vydáš tú zbierku o slovenských pretekároch? Keď nie ty, tak kto?
    Pre tých troch, čo nás to zaujíma. Aby to nenapísal nakoniec nejaký samozvaný „historik“ – tak radšej makaj. 😈 

Keby som viac čítal, ako píšem, tak by som trafil… 😁 

Retro
    Účastník (Participant)

Nech má názor každý aký chce. Horšie je keď ho niekomu vnucuje, alebo nerešpektuje názory iných.
    Bola tu spomínaná MV Agusta v dávnoveku. No a ja si teraz vymieňam názory s jednou s tých novších. Krásavica najkrajšia, ale tiež má svoje fanty. A nenandávam na ňu, že je iná… 😁

Retro
    Účastník (Participant)

Papi na Slovensku vydal Rudo Mladý už štyri knihy o pretekoch na Slovensku. Ja som len amatér.

Hog
    Účastník (Participant)

Retro,dík za připomenutí ! Jinak  bych  českou Tourist Trophy pro*ral ! 🙂

przwjhrjaujzepieztjte
    Účastník (Participant)

Odpočívaj v pokoji, starec…

Zobrazuje sa 15 príspevkov - 16,021 až 16,035 (z celkového počtu 16,927 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.

Partneri