Connect with us

40+ – tu sme

Domov Diskusné Fóra Kaviareň 40+ – tu sme

Označené ako: 

Zobrazuje sa 15 príspevkov - 13,126 až 13,140 (z celkového počtu 16,927 )
  • Autor
    przwjhrjaujzepieztjte
    Účastník (Participant)
    przwjhrjaujzepieztjte
    Účastník (Participant)

Boli to tieto motory, V12, 700 k/17 000 ot/min. – ale zniesli pretočenie aj do 19 tisíc…

apa
    Účastník (Participant)

Ty brďo že 19000. 😶 

Čo potom môže taký motor vydržať? Nie som strojár ale možno 3-4 roky a je zrelý do šrotu 👎 .

bacaono
    Účastník (Participant)

😁 😁  😁  apa a čo by s ním tý ďalšé sezóny robili? 😈 
    Keť si dobre pamatám, tak tedy ešte mali na téningy menéj obmedzení jak na preteky, tagže tréningové motory dosahuvali ces 900-950 plnokrvníkóv. Tagže na 1-2 tréningy jeden endžin …….a na pretek samozrejme zakaždým na stolici zabehnutý preverený fungel.

ahojko
    Účastník (Participant)

ahojko
    Účastník (Participant)

Zazil som to nazivo, David Coulthard pri otvarani tunela Sytina v BA, par sekund, bznk tam okolo mna, a o minutu bznk naspat…

przwjhrjaujzepieztjte
    Účastník (Participant)

Apa, veľakrát by boli niektorí radi, keby im jeden motor vydržal aspoň jedny preteky …😈 

V turbo-ére motory točili na brzde aj okolo 22 tisíc/min (Renault) a BMW vraj mal 4valcové motory, čo na brzde dali okolo 1400-1450 koní. Všetko bolo otázkou nastavenia turbo-tlakov a mechanickej odolnosti dielov.
    Motory sa ale začali usilovne rozsypávať, veľmi rychlo preto pravidlá začali znižovať povolené max. tlaky turba (dokonca viackrát po sebe), nech hlapecovia toľko nemachrujú… 😁

przwjhrjaujzepieztjte
    Účastník (Participant)

😈  😁  Keď už:
    Toto je McLaren TAG Porsche MP4/2.
    Machrovali v ňom okrem iných napríklad aj Alain Prost, Niki Lauda, John Watson, Keke Rosberg a aj nejaký papi…

apa
    Účastník (Participant)

papi dobrá fotomontage.

Aký softváre používaš?

😛 😈  😇  🙂  😁

bacaono
    Účastník (Participant)

Narozdíl ot toho pilóta čo tú fotku špatí,  😈 🤐 😁   boli tedy kvóli tabakovým sponzórom ešte aj tý monoposty pekné. …..a ňeská ešte aj  baby, čo tam zostali poslenné pekné zakážu. 👎
    Já som to prestav kukať uš strašne dávno. Tuším otkedy obmedzili uš aj atmosferické motory pod tri litre.

Retro
    Účastník (Participant)

Zaujímavé na F1 je že je to najrýchleší motošport a pritom je to nuda a uspávanka. Do 70.rokov to bola pecka, potom sa na to ešte pár rokov dalo čumieť a posledných veľa rokov je to hrúza. Aspoň pre mňa.
    Stojí za to pozrieť tento dokument o Ronnie Petersonovi. Starci by mali také meno pamatať. Tá švédština ani nevadí:-)

https://www.ulozto.cz/!nV7uboNP4399/f1-superswede-ronnie-peterson-novinka-2017-mp4

przwjhrjaujzepieztjte
    Účastník (Participant)

😈 Peterson bol excelentný jazdec, myslím, skončil v Monze.
    No a keď sa tu už všetko tak sformulovalo, idem si pozrieť na maďaroch (M4sport) ten záznam.
    Od 22:00.
    Ak zaspím, tak zaspím, hehehe.

Bielyorol
    Účastník (Participant)

Veru, Peterson 👍

przwjhrjaujzepieztjte
    Účastník (Participant)

😈 No, nezaspal som, vydržal som až do konca. Zistil som, že mechanici od Ferrari diaľkovo ovládajú závitokazné buňky na centrálnych maticiach kolies HAASov. 😁 

Retro
    , ten tvoj odkaz mi nefunguje.

Aj Ahojko pridal zle, malo by to byť celé podčiarknuté, potom sa to rozbehne obyčajným kliknutím.

Ak ten Ahojkov (s tým Coulthardom) prehodím do vyhladávača, spustí sa to, ale ten Retrov odkaz ani tak nejde.

Retro
    Účastník (Participant)

Papi musíš si to stiahnuť. Mne to funguje.

Zobrazuje sa 15 príspevkov - 13,126 až 13,140 (z celkového počtu 16,927 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.

Partneri