Connect with us
Triumph Tiger Expedition Pack

40+ – tu sme

Domov Diskusné Fóra Kaviareň 40+ – tu sme

Označené ako: 

• Toto téma obsahuje 16,926 odpovedí, 115 hlasov, a bola naposledny upravená pred 2 mesiacmi od Mlhos.
Zobrazuje sa 15 príspevkov - 13,111 až 13,125 (z celkového počtu 16,927 )
  • Autor
    ahojko
    Účastník (Participant)

Erinaceus Europaeus

👍 

ako pekne sa ti prisiel ukazat cez denne svetlo! Ked som byval na SK, tak som ich nasiel iba vecer a v noci. Tu v Canade vobec neexistuju, iba  doma v klietkach, a aj to je zakazane v niektorych provinciach vraj, neviem preco, lebo chovatelia su…  

VANUCCI
    Účastník (Participant)

😎 Nazdar chlapci, ako sa tu máte?

Konečne slušná a kľudná debata a som rád, že som našiel aj Papiho, tak čo vravíš na dnešnú 
    VC F1 ?  Celkom slušné to bolo, konečne aj Ferrari šlape / hlavne Kimimu zrejme nové auto sadlo/, obrovská smola Haasu, zrejme tohto roku to už bude viacej zábavné.

przwjhrjaujzepieztjte
    Účastník (Participant)

😈  No nazdar, modelár.
    F1 som nepozeral, lebo celej zmanipulovanej bagáži už moc neverím. 😁 
    Ale výsledky viem a o „sabotáži“ mechanikov HAAS-u som sa dočítal tiež.
    CCa za hodinu, teda od 14:30 to Maďari dávajú znova (na M4) zo záznamu.
    Ale nepozrem to ani vtedy, zle sa mi spí cez deň.
    Ale M4 to dáva ešte raz aj zajtra o 20:00 – no, vtedy sa mi bude pri tom parádne spať.  😈

przwjhrjaujzepieztjte
    Účastník (Participant)

😈  No, nie že by som si myslel, že chcete zajtra húfne pozerať F1 od Maďarov, ale pre istotu som si ten čas preveril.
    Tak aby to bolo korektné: zajtrajšia repríza F1  Austrálie je o 22:00 (M4).

VANUCCI
    Účastník (Participant)

Svojho času som tiež videl štart, prvých pár kôl a pokiaľ ma niekto zobudil, tak aj cieľ. 
    No predchádzajúce dve sezóny som si urobil vedro kávy, nezaujal som polohu ležiaceho strelca,
    nenajedol som sa pred tým, nejakých pár pív a videl som komplet všetky kvalifikácie a aj preteky.  🙂

przwjhrjaujzepieztjte
    Účastník (Participant)

😈 Kávu?
    No, to by mi ešte chýbalo, šak to by som nezaspal… 😁 

Ak bol naplánovaný v čase pretekov nejaký výjazd, ani sekundu som nikdy neváhal, či pojazdiť s kamošmi alebo spať pred telkou. Jazdilo sa a basta.
    Lepšia, ako káva, nie? 😈 

F1 je už ako vlak, predbiehať sa moc nedá, keby neboli zastávky v boxoch, bola by to fakt mega-nuda. Veľakrát aj do večerných správ bolo ťažké z pretekov niečo zaujímavé vybrať.

Ale dôchodcu Rossiho si občas ešte pozrem, tam to žije. 👍  😈

Bielyorol
    Účastník (Participant)

Čaute F1kári, voľakedy som si nahrával každú veľkú cenu na VHS kazety, to ešte za čias Vilneuva, Fisichelu, Kúltharda, Šumiho, Baričella atď. 😁 Mal som ich toľko, že sme si museli kvôli nim kúpiť trojitú veľkú skriňu, potom som pomaly ale isto naplnil aj nejake regále v špajzi a takto by som mohol pokračovať. 🙂 👍 Ale potom to nadšenie nejako opadlo, potom už som ¨len¨ pozeral a neskôr skoro ani to. Len občas. 😟 Tieto nové pravidlá to dojebabrali, človek nemá šancu tie zmeny ani vnímať. Škoda, bolo to dobré….voľakedy. 😠

apa
    Účastník (Participant)

Ja mám smolu. Nikdy som nevedel zistiť čo je zaujímavé na F1. Aj som bol na Hungaroringu keď tam pretekali prvý krát. Sedeli sme na slnku v prachu pri nejakej zákrute a občas tam prešlo nejaké auto že vrmmm.

Na záchod a na pivo bol kilometrový rad.

Toto sú moje spomienky.

VANUCCI
    Účastník (Participant)

Papi to je pravda, že je to už málo zaujímavé a hlavne tam chýba to predbiehanie ako kedysi a ešte aj zvuk to má ako rely auto a nie F1 

Bielyorol  plne s tebou súhlasím kedysi to bolo lepšie, sledujem to od malého chlapca, vtedy ešte F1 nemali ani farebný lak boli iby čiernobiele / v našej telke/  😁  Robil som si výstrižky z časopisov, Stop, Sět motoru atď, ešte ich mám odložené, ako nostalgiu  😎  Niki Lauda a Ferrai to bolo pre mňa to naj, dnes mi zostalo už len Ferrari a aj to už nie je naj  😎 

Apa  bratu poradím ti. Kukaj F1 doma v telke, dnes sú už farebné, vidíš všetky zákruty, nepráši sa, pivo máš po ruke a na záchod 10 krokov  😁
    apa
    Účastník (Participant)

Je fakt, že v TV môže byť pretek F1 prehľadnejší. Naživo som z neho videl nič. Ale čo človák nespraví pre tretinku, keď  ju F1 zaujíma(la) 🙂 , hlavne keď F1 vtedy bola prvýkrát vo východnom bloku.

apa
    Účastník (Participant)

Mo mentalne rajce asi strajkuje, dam link fotky z HUringu vtedy:

http://apa1.rajce.idnes.cz/mix/#f1_huring.jpg

Hog
    Účastník (Participant)

Ahoyky kluci !

Už ne jako Hog,  ale jako Jirka se hlásím do rozpravy!  Co bylo a jak bylo, to ze mně vyleze

až za pár týdnů!  Ale jinak „doma zdrávi“!   Už se těším na sezonu a návštěvu Slovenska

samozřejme včetně Vás !                                                     Jirka  ( Hog šel definitivně do….-!)

przwjhrjaujzepieztjte
    Účastník (Participant)

😈  Apa, to si sa unáhlil, hneď na prvý pretek… Hehehe…

Veď tam nič nebolo hotové. Mister Bernie E. plánoval prieraz do východného bloku, ale jednal s Juhoslovanmi, Číňanmi a aj s Rusmi.
    Keď ale vtedajší ruský minister dopravy dal za podmienku, aby mohli štartovať aj vozidlá ruskej výroby (jednalo sa o monoposty s motormi z Volgy), Ecclestone hneď vedel, koľko bije a z ničoho nič podpísali v septembri 1985 zmluvu v Maďarsku.
    Maďari chceli mestský okruh (Városliget alebo Népliget), ale Ecclestone ich zatlačil do kúta a zmluva znela o pretekoch F1 na novom okruhu už 10. augusta 1986.
    Bol to šialený termín, ale v marci 1986 už tam poriadali motocyklové preteky (Drapál Memorial) a v auguste tam už jazdili F1 (1. Piquet 2. Senna 3. Mansell).

Trať bola síce hotová aj s boxami, ale zázemie pre divákov vôbec. Zatrávnenie sa neujalo, bolo strašné sucho – no a niektoré nie príliš podstatné plochy tam ešte planírovali dva dni pred pretekmi, tak zatrávnenie tam moc veľkú šancu ani nemalo.

Ja som bol aj s rodinkou niekedy v polovici deväťdesiatych rokov, mali sme dva lístky po 15 tisíc forintov do sektoru Gold. V predpredaji boli lacnejšie, ale bolo tam samozrejne riziko, že sme nevedeli, aké bude počasie.

Všetko vyšlo nádherne, proviant sme mali v chladiacej taške, žena sedela hore pod veľkým sombrérom a my s dcérou (pod 6 rokov, vstup zdarma) sme zliezli úplne dole až k plotu. Posledné autá zoradené pred štartom mali výfuky tesne pod nami, všetky ostatné pred nimi decibely tlačili na nás.
    Dcére som kázal zapchať si uši, ale sa len smiala – lenže keď autá padali na zahrievacie kolo, už si uši zapchala, to už bola iná hudba.
    Ale to ešte nebolo nič moc, však odchádzali prakticky po jednom.
    Potom, keď prišiel ostrý štart, to bolo iné kafé. Už to túrovanie pred štartom, kua, v poslednej sekunde som si aj ja zapchal uši a dcéra sa tiež  len škerila s pritlačenými dlaňami…
    No, tak minimálne pre toto sa tam oplatilo ísť, pre ten zvuk. Páni, také motory už nie sú a také už nikdy počuť nebudeme…
    V tých rokoch už tráva bola viacmenej v pohode (aj keď prachu bolo), s hajzlami a bufetmi tiež žiedny problém. Velikánska obrazovka hneď naproti nám.
    Veľké ostrovy Nemcov a Fínov ožratí chrápali hore na kopci, občas niekto vyskočil so zástavou a zareval, že Šúmáchéééér alebo Hékínééén, potom padol vyčerpaním znova a možno, ani teraz nevedia, kto vyhral… 😈
    Vyhral Schumacher.

apa
    Účastník (Participant)

Papi 👍 živo si to predstavujem perfekt si popísal situáciu.

Tie motory jasné že revali veď mohli mať aj 7-8tisíc otáčok, možno aj viac.

bacaono
    Účastník (Participant)

apa tých otáčék ešte poránne (tak o 10000) pridaj nech to má tý naozajské grády. 😉  👍  😁 

Hog-u vitaj. 😉  Što slučilos?
    …len som s toho voláký jeleň. 😶 
    Píšeš s nicku Hog. Ale že už né Hog, lebo ten šel definitívne do….. ?
    Tak čil fakt nevím či Hog alebo Jirka? 😇

Zobrazuje sa 15 príspevkov - 13,111 až 13,125 (z celkového počtu 16,927 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.

Partneri