Máte predstavu, aká je dlhá brzdná dráha?
- Toto téma obsahuje 90 odpovedí, 12 hlasov, a bola naposledny upravená pred 19 rokmi, 6 mesiacmi od .
- Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.

Domov › Diskusné Fóra › Motoporadňa › Máte predstavu, aká je dlhá brzdná dráha?
yagiza to co som ti povodne mapisal som radsej zmazal a napisem len BEZ KOMENTARA !
So spolujazdcom je priľnavosť pneumatík vyššia, lepšie robíš v zákrutách náklony, ako pri samotnom jazdcovi, ale pri brzdení je potrebná dlhšia dráha, dá sa to porovnať s plne naloženým vlakom, ktorý nemáš šancu okamžite zastaviť, ale prázdnu lokomotívu áno.
raptor 😀 kukni moju gal … neviem na com jazdis ale myslim si ze mam priemerne tasku moto … a viem co je to brzdit hlavne ked ti nejaky plechovkar neda prednost …
jozefko nechajme to tak hm?
yaga kedy sa dozviem ktore pismenko bolo to spravne s tvojho kvizu?
eXeBaT ten zaciatok bol dobry moto pri vissom zatazeni zmeni velkost sticnej plochy je vecsia …. to pri kovovom kolese nieje mozne … 😕
raptor oki ja neberiem nikomu nazor … 😁
Trenie Jozefko, trenie 😉 Ten vláčik je celkom pekný a reálny príklad.
jozefko snazne ta prosim, nechaj to tak a bacha na pravopis
myslis si ze ked si za teba na motorku sadne druhy clovek tak ta stycna plocha plenumatiky sa zmeni natolko ze vykompenzuje hmotonost toho cloveka.. ked si taky frajer tak iste vies ze tu hmotornost musis este vynasobit rychlostou kt sa pohubujes ale na druhej strane cim rychlejsie ides tym mensi efekt bude mat vaha spolujadza na podla mna zvacsenie stycnej plochy pneumatiky…
raptor ok dam na tvoju radu a vzdavam sa 🙂 nechcel som Vas popudit … len som chcel vediet Vase nazori koli clanku ktory prepisujem … 😁
Môžem to uzavrieť s tým, že čím ťažší, tým potrebná dlhšia brzdná dráha? … než sa pohryziete 😁
Yagizááááááááá kto mal pravdu v tvojom kvíze? Ako je to? 😁
ja ho „dotrham“ :75: nech si sadne na svoj skutrik a zabrzdi ako najlepsie vie
a potom si za neho sadnem ja a nech zabrzdi ako najlepsie vie, a bude prekvapkany…
Jozefko uz som zvedava na ten clanok, co mi moze dat skutrista s najazdenymi 10 000km suchymi, co opisal clanok z nejakej super citanky…
raptor isiel si na to dobre aj ja som tak uvazovala, ale povedala som ze C rovnako ako eXeBaT spravna odpoved je D a vsetci fyzici vam to aj vsetko pekne rozpocitaju
raptor yagiza eXeBaT Poslal som ten clanok …
raptor nebudes sa bat ? 😁
Cookie | Dĺžka trvania | Popis |
---|---|---|
cookielawinfo-checkbox-analytics | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics". |
cookielawinfo-checkbox-functional | 11 months | The cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional". |
cookielawinfo-checkbox-necessary | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary". |
cookielawinfo-checkbox-others | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other. |
cookielawinfo-checkbox-performance | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance". |
viewed_cookie_policy | 11 months | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |