40+ – tu sme
Domov › Diskusné Fóra › Kaviareň › 40+ – tu sme
Označené ako: Hruso25
- Toto téma obsahuje 16,926 odpovedí, 115 hlasov, a bola naposledny upravená pred 4 mesiacmi, 1 týždňom od
Mlhos.
-
AutorPríspevky
-
5. marca 2019 o 7:03 #102713
Mishko
Účastník (Participant)Ja som v Blave nebol nikdy a ani sa do konca života nechystám.
Na kúpanie sú v mojom okolí oveľa lepšie alternatívy.5. marca 2019 o 7:28 #102714maco
Účastník (Participant)Kúrnik, všetko starí neznámi známi zo starých čias. Tešim, tešim. 🙂
5. marca 2019 o 8:06 #102715przwjhrjaujzepieztjte
Účastník (Participant)😈 Bobo, ani ja som nesledoval, čo kedy, ale otvorenia Mamuta som sa nemohol dočkať.
Nevyšlo to počas môjho „riadneho pobytu“ a aj keď cez môj následný príležitostný výskyt v Bratislave som tam papal, moc piva to už nebolo, bo hrozilo, že nafúkam…
Ani som ten Mamut-termín pôvodne nechcel nejak upresňovať, ale to stále posúvanie otvorenia zanechalo trvalé stopy na mojej psychike, tak som sa chcel Mamutu pomstiť. Na takéto ťažké traumy sa predsa nezabúda… 😁
Čo sa prerábania domu týka, pán „majster“ murár bral asi dvakrát toľko, ako my, tak sa nesťažuj, že si prerábal sám, lebo kua-veľa s ušetril. 👍 😈😈 Bopsik, s pivom je to jasné, každý chváli, na čom vyrastá. Spolužiak z východu stále vyplakával, že v tom Mishkovom potoku musí piť len patoky. Najlepšie pivo je vraj Šariš a Gemer.
Na našom okolí však ich nebolo, tak sľúbil, že donesie.Aj sa snažil, ale prvé pokusy sa nevydarili, vždy to kui vyhodňarské vyslopali už vo vlaku.
Až raz pár fliaš úspešne dorazilo do cieľa, lebo niekoho bral ocko z vyhodu autom. Ochutnali sme a oznámili sme mu, že to nemuseli tak ďaleko nosiť.Človek je ale tvor adaptabilný, napr. na vojne nás prevelovali hore-dole, všade sme sa prispôsobili pivu, čo čapovali. Hranice na Morave, Trenčín, Písek, Červené Pečky…
Neboli hypermarkety, kde predávali sto druhov piva.
Dnes je hypermarketov plná puča, ale všade predávajú skoro rovnaké patoky, akurát pod rôznymi etiketami. 😈 Nová doba, hosť Heineken už všade vyhodil vrchního…
Neviem, či to malé rodinné pivovary prežijú, možno prejdem na limonádu… 😁
5. marca 2019 o 8:19 #102716ahojko
Účastník (Participant)… možno prejdem na limonádu….
Papi,
podaltori si to slubovali a skusali
uz viac krat, a vsak maaarne…
😁5. marca 2019 o 9:56 #102717przwjhrjaujzepieztjte
Účastník (Participant)😈 Ahojko, ja predsa nič nesľubujem, ale keď ma naserú, bohu prísahám, že to aj dodržím! 😁
No, idem znova pospájať kubičáky, vlani mi praskol jeden plastový uzáver a vytieklo mi cez noc 6000 litrov vody. 6 pospájaných nádrží, kua. Na pozemku bahno, v záhrade sucho. 😈Musím zachytávať dažde.
Tu, pár metrov pod sútokom Dunaja a Váhu nemáme v studniach vodu.Za decctva z našej kopanej studne v záhrade na jar vždy „vrchom vytekala“ voda ako z pramene a teraz je jej 5 centimetrov nad pieskovým dnom 5 metrov hlboko. A o chvíľu zmizne aj to…
Kúpil som na nádrže nové hliníkové kryty so závitmi pre kohútiky, všetko bude z kovu, nas nedogoňjat … 😁
Leda, ak praskne samotná nádrž, ale sú pred slnkom chránené pod strechou v tieni a aj prikryté pekným starým kobercom z decckej izby (s delfínmi 😈 )…5. marca 2019 o 12:15 #102718Retro
Účastník (Participant)Papi toto si už určite zaregistroval na videu. Čo ty ako býva
lý Guzzista na to?5. marca 2019 o 12:17 #102719Retro
Účastník (Participant)
5. marca 2019 o 13:03 #102720Bopsik
Účastník (Participant)Para-Doxne mi dnes Šariš nechutí.
Z Pilsnera ma posledne žaha pálila.Najviac mi vyhovuje, a chutí Stein 10, aj keď je jedno z najlacnejších. Mne chutí, výborné pivo.
Ale koľko ja piva popijem,… 1 rekes za rok
5. marca 2019 o 13:10 #102721maco
Účastník (Participant)Na vojne v Prešove sme chodili na pivo do Šariša. Tradovalo sa, že tam majú natiahnuté trubky z pivovaru do krčmy 🙂 Tak nám šmakovalo. 😁
Nedávno sme boli s polovičkou pozrieť Prednú horu- kuva, už to nenie čo bývalo, už aj tam čapujú- vlastné.
5. marca 2019 o 14:02 #102722przwjhrjaujzepieztjte
Účastník (Participant)😈 Už ani ja nie som, čo som býval, cca 10 dní ani jedno pivo… 😈
Retro, video som videl, ak sa nemýlim, chalan to nazval Jawa 750. 😁Trochu ma to rozosmialo, spomenul som si na škótsky vtip, keď sa chlapček chváli:
– Ocko, ocko! Dnes som ušetril 8 penny, lebo som nenastúpil na električku, ale utekal som za ňou.
Otec mu vylepí strašnú facku:
– Chumaj, keby si utekal za taxíkom, ušetril by si 90 penny!Keby tam dal chalan nádrž z Brough Superior, mohol mať Brough Superior. 😁
Práca a vzkriesenie možno nejakého vraku inak slušná, len to pomenovanie je také … no … vysoko amatérske.
P.S.
Sranda, že v jednom pravekom českom teste medzi negatívami Nevady 750 bola veta, že Vypadá, jak třinda od Jawy.
A mne sa zas práve to na Nevade páčilo. Nie moc veľká, dobrý posed (nie s nohama ďaleko vpredu), váha okolo 190 kg, teda ano, konečne „třinda“, čo dá nad 170… 😁5. marca 2019 o 14:10 #102723Retro
Účastník (Participant)Dotyčný sa vyjadril, že ho baví oblbovať „znalcov“ a môžem potvrdiť, že dosť veľa takýchto expertov existuje😁 Stále lepšie ako vyrobiť z toho nejaký moderný caferacer, lebo to sú nezmysly nie CR. Ale Guzzi sa dá upraviť neskutočne!
5. marca 2019 o 14:45 #102724przwjhrjaujzepieztjte
Účastník (Participant)😈 No ano, aj ja, keď som bol ešte mladý a sprostý, som odtrhol na šrotovisku z nejakej veľkej krabice z nejakého zinku odliaty reliéfny nápis PALLEHNER J. ST. POZSONY … 😁
Vyrezal som z toho časť „SONY“, krásne preleštil, vapadal totálne profesionálne, ako chromovaný. Prelepil som s ním na zosilovači nápis TESLA a bol som najväčším machrom v dedine. 😁
Až kým sa kamoš neozval, že ak to okamžite nedám dole, so mnou hrať už nebude, ide z kapely preč… 😁 Tak som to nalepil na bedňu Delícia… 😁
Taký štítok, ale malinký, ešte niekde mám, ten je celý…Inak aj geriatrici sa mali čím pýšiť:

Ale niečo pravé, nefalšované:
Dnes som musel vybehnúť skontrolovať pripravenosť prírody na MDŽ, lebo ošetrovateľka už cez víkend bude mimo.
Príroda je pripravená nerovnomerne, totiž snežienky sú prekrásne, ale iné kvety ešte nejak nie sú. Včely však už vyleteli, teplo bolo. Lietali, jak pomätené.
No, agátový med je na našom okolí parádny, ale snežienkový som veru ešte nemal. 😁
5. marca 2019 o 14:57 #102725Retro
Účastník (Participant)Cí boha, na čom si hral, alebo hráš???
5. marca 2019 o 15:37 #102726przwjhrjaujzepieztjte
Účastník (Participant)😈 No, Retro, aj tvoja pamäť už nie je nič moc… 😁
Však sme sa o tom už bavili, dokonca keď som spomenul, že sme hrali aj od „horúcej čokolády“, si sa mi posmieval, že buzerantov sme hrali.
Ja som však bol tvrdý, drevený, pravý rocker (gitara), občas namiesto Fis som chytil Fas, ale kočky to žrali…
(myslím, ten fas… 😁 ).Vojna nás rozsypala, na striedačku nás brali a už sme sa nedali dokopy. Pár chalanov hralo potom v zahraničí, oni boli profíci, šecky nahrávacie štúdiá po Európe pochodili…
5. marca 2019 o 15:57 #102727Retro
Účastník (Participant)Papi, do riti…to vôbec nepamätám keď že si to písal. To si musel byť poriadne spitý😀😀😀
Daj fotku z doby keď si bol gitaráš. -
AutorPríspevky
- Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.
Súboj o korunu mesta: Yamaha NMAX 125 Techmax vs. Honda PCX 125
Orientačná rally otvorí motosezónu v Banskobystrickom kraji
TEST Zontes 703 Frontier: Trojvalcové prekvapenie, ktoré mení pravidlá hry
Lukáš Pešek: „Jazdite tak, aby ste sa vždy vrátili domov.“ Bývalý jazdec MotoGP dnes učí ostatných, ako na to
TEST CFMOTO 1000 MTX: Čínsky liter, ktorý prepisuje pravidlá hry
TEST Honda Goldwing 50th Anniversary: Polstoročie na vrchole potravinového reťazca
Kawasaki sa vracia do Banskej Bystrice
TEST Moto Morini Alltrhike 450: Adriano Celentano s pasom z Hongkongu?
Ducati Superleggera V4 Centenario: 247 koní, 173 kilogramov, nula kompromisov
TEST BMW R 12 S: Oranžová revolúcia s chuťou benzínu a tradície
TEST CFMOTO 1000 MTX: Čínsky liter, ktorý prepisuje pravidlá hry
Ducati Superleggera V4 Centenario: 247 koní, 173 kilogramov, nula kompromisov
Lukáš Pešek: „Jazdite tak, aby ste sa vždy vrátili domov.“ Bývalý jazdec MotoGP dnes učí ostatných, ako na to
TEST Moto Morini Alltrhike 450: Adriano Celentano s pasom z Hongkongu?
TEST Honda Goldwing 50th Anniversary: Polstoročie na vrchole potravinového reťazca
Kawasaki sa vracia do Banskej Bystrice
TEST Zontes 703 Frontier: Trojvalcové prekvapenie, ktoré mení pravidlá hry
Orientačná rally otvorí motosezónu v Banskobystrickom kraji