40+ – tu sme
Domov › Diskusné Fóra › Kaviareň › 40+ – tu sme
Označené ako: Hruso25
- This topic has 16,925 odpovedí, 115 hlasov, and was last updated pred 3 years, 6 months by maco.
-
AutorPríspevky
-
22. marca 2020 o 11:19 #103404przwjhrjaujzepieztjteÚčastník (Participant)
Prišla jar.
Zima, jak v tanku a v obci Ižapuszta pod Váhom práve začalo snežiť. 😁22. marca 2020 o 12:31 #103405apaÚčastník (Participant)U nás tiež zima ako v ruskom filme.
Taký karavan je fajn vec. Neviem akú dodávku máš Orliku na prerábku, ale nebudeš musieť nejako nadvihnúť strechu ?
23. marca 2020 o 8:26 #103406BielyorolÚčastník (Participant)Apus, mám Fiaty Ducata L4H3, čiže najdlhšie a najvyššie, ložná plocha 4m a svetlá výška 215cm. Pre nás najmenších akurát. 🙂 😁 👍 Nakoľko neviem sem dávať obrázky po jednom, dám sem link, kde mám nahraté všetky obrázky, akurát tam chýba jeden citroen jumper 8 paletový plachtový s hydr. čelom. 🙂
23. marca 2020 o 10:42 #103407apaÚčastník (Participant)To by mohlo na výšku stačiť. Izolácia 10cm + obklad a zostane približne 200cm.
23. marca 2020 o 11:35 #103408przwjhrjaujzepieztjteÚčastník (Participant)😎 Nedobré auto.
Plechová búda, nemá okná, bude s tým veľa roboty. Vodič je oddelený od veľkopriestorovej kancelárie. treba vyhodiť priečku, ale nie vždy sa to dá z konštrukčných dôvodov (je to zavetrujúca priečka, s ktorou sa ráta aj pri crash-testoch, bočné nárazy, krútenie karosérie a tak…).
Mám síce len staršie fotky, ale možno pomôžu ilustrovať, ako to myslím.
U obytných automobilov je oddelená kabíba vodiča už zastaralá, strata priestoru:
Modernejší a viac dnes letí spojený, otvorený priestor:
V tom prepojenom priestore potom možno vytvoriť konferenčné sedadlá aj vpredu, kým sa ocko napapá, mamka drží kormán (design od mojho obľúbeného šialenca Luigi Colaniho, bohužiaľ koronavírusu sa nedožil, zomrel vlani v septembri v Nemecku, mal 91 rockov):
23. marca 2020 o 15:25 #103409apaÚčastník (Participant)23. marca 2020 o 16:00 #103410przwjhrjaujzepieztjteÚčastník (Participant)😈 Orol je nenáročný, jemo také vyhovuje.
Ale pre mňa je dôležitý aj veľavravný design, ja chcem niečo takéto:
23. marca 2020 o 18:52 #103411ahojkoÚčastník (Participant)Orlikov karavan…
apa
ja osobne to vidim tak, ze Orlik sa uz teraz vytesuje z toho
buduceho karavanu, 👍 , ktory mu nepochybne prinesie este
viac radosti pocas celej (mozno aj par rocnej) skladacej doby.
Lebo o tom to je, tak isto ako to je aj o motorkovani, …. :
Nie vzdy je cielom ciel, ale hlavne cesta k nemu….
😉23. marca 2020 o 19:02 #103412apaÚčastník (Participant)ahojko je mi to jasné. Neboj Orlik je otrlejší než aby si takéto podpichovanie bral k srdcu 😎 . O rok, dva sa potom možno stretneme v Iži pri Dunaji, on na karavane a ja v tom stane 😁 .
23. marca 2020 o 21:03 #103413BielyorolÚčastník (Participant)Apus, už som sa chcel spýtať, že je otázne, ktorý som v tom klipe? Ale teraz si odpovedal. 😁 👍
Ahojko, máš 100% pravdu, nie je vždy ten cieľ prvoradý, ale cesta k nemu. 👍 Ja mám rád výzvy, vždy keď som sa púšťal do väčších projektov v živote, som mal trocha trému, ale o to viac ma hnala tá túžba to celé absolvovať. A keď sa mi to podarilo, tá radosť bola viacnásobná. 🙂 👍
Veľakrát som si povedal, keď som niečo dotiahol dokonca, či to bolo podnikanie v nejakom smere, alebo dokončenie rodinného domu, že by som si ešte raz na to netrúfol, ale v zápätí sa mnohokrát pustím do väčšieho projektu. Ja si myslím, že to takto má byť. 👍24. marca 2020 o 10:04 #103414przwjhrjaujzepieztjteÚčastník (Participant)👍 😈 Poučný článok sa objavil na motorkári-vodka-cézé, mali by to prečítať všetci, ktorí sú vydaní napospas báchorkém niektorých dealerov o tom, že ich artikle nemajú nič spoločné s čínou, Thajskom, Indiou, Malajziou, atď…
Nie, že by Čína nevedela vyrobiť kvalitu.
Vie, ale aj oni chcú zarobiť a ojevábači sú to excelentní, hneď po majstroch sveta, t.j. egyptských predávačov suvenírov… 😈
Šarkánek je z Číny, kúpil som ho, ako fungláča a opravoval som ho viac, ako všetky moje Jawky dokopy. A Jawiek bolo hádam aj dvaccaď a pojazdil som na nich okrem CCCP všetky susedné demokratučké štáty.
Na Šarkánkovy maximálne len od Štúrova po Medveďov… 😁Aj tak som musel občas veľa tlačiť domov, ach, tá zázračná elektroňika… 😁24. marca 2020 o 12:03 #103415apaÚčastník (Participant)Môj skútrik na kľúčik – miláčik rodiny a nákupný košík Honda Lead SCV100 – je made in India. Preto ho voláme TygrZindie.
Doteraz som s ním mal jediný problém, tretinka mala na ňom nehodu asi pri 22000km a okrem toho, že sa na ňom rozflákali plasty mu začalo púšťať aj nejaké gufero a kvapkať olej.
Lead som kupoval v máji 2005, za chvíľu bude mať 15 a končí mu detstvo. Najazdené dodnes cca 33000km bez poruchy.
24. marca 2020 o 12:39 #103416przwjhrjaujzepieztjteÚčastník (Participant)Apa, ak renomovaná značka drží dohľad nad azia-výrobcami, je tam šanca.
Ale raz bude aj tak všetko echte čínske, po „zvládnutí“ koronaviru aj Američanov budú vyrábať v Číne, budú na lítiové batérie z Malajzie…
Na vojne som sa naučil od jedného Pražáka, že Bassza meg a maláji tigris azzal a csíkos faszával... Sandoká-án… 😁
Môj Keeway bol ale čiste čínsky výtvor, skladačka nakradnutých nápadov a dielov s vypršanou licenciou.
Vysoko „originálna“ čínska reťaz vydržala 300 km, potom sa už nedalo šponovať, koleso bolo na doraz. Praveká reťaz ČZ tam je dodnes, stále len v polovici svojej životnosti…Zbieram materiály o čínskych šmejdoch, zatiaľ na tri hrubé knihy… Bude to bestseller… 😈
Len musím zohnať lacného čínskeho vydavateľa.P.S. Aj vy sa nudíte v tejto zime?
De sa stala chyba?
Tu:
Ráno som nezakúril v dielni, je tam zima tu pred PC mi už preskakuje… 😁24. marca 2020 o 19:50 #103417BielyorolÚčastník (Participant)Hádajte, čo som mal dnes na večeru? Môj vnuk ma nahovoril na čerstvý chlebík s maslom a papilekvárom. Hmmmmm…….ňamóka !!! 👍 A čerstvý chlebík máme kedy len chceme. Dcérka robí v pekárni, ktorá je od nás cca 150m. A papilekvár máme od jedného môjho dobrého kamaráta z juhu SK cca 110m. 😁 👍
24. marca 2020 o 22:14 #103418przwjhrjaujzepieztjteÚčastník (Participant)😈 Čo? 110 m?
Bol si v Iži? Mal si sa ozvať, virusy nemáme. Nincs korona, euro van…
(Kedysi sa Maďari na hraniciach pýtali:
„Korona van?“
Van.
Ale odrazu, po menšej zmene sme odpovedali:
„Nincs korona, euro van“… )Neviem, či tento rok marhule budú, orechy už odišli do hajan… 😟
-
AutorPríspevky
- Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.