Connect with us

40+ – tu sme

Domov Diskusné Fóra Kaviareň 40+ – tu sme

Označené ako: 

Zobrazuje sa 15 príspevkov - 11,956 až 11,970 (z celkového počtu 16,927 )
  • Autor
    przwjhrjaujzepieztjte
    Účastník (Participant)

😁  Jóóóój, tak ja do veci pretekárov nemienim kecať, kdeže! 😈 
    Ja len takto, pre civilných jazdcov… 😈

Retro
    Účastník (Participant)

Papi daj radšej nejakú perličku o cenách vzácnych motoriek, ktoré sa váľali po šopách. Ty si spomínal štvorvalca Zundappa?

przwjhrjaujzepieztjte
    Účastník (Participant)

😈 Jóój, Retro, tak to budeme zase moc odborní, zas prídu záhradkári, poľovníci a rybári, že si leštíme Egóňa … 😈
    Chce to inú tému, nie zasierať tu 40+, bo budeme vyhnaní z raja… 😁 

Len tak mi napadlo, však mám aj udice, aj vzduchovku, aj motyku – teda či by som nemal chodiť aj ja narybárske, poľovnícke či záhradkárske fóra podebjávať pospolitosť…  😈 

Štvorvalcový Zündapp-boxer (K800, reťazová prevodovka) zreštauroval so svojim  kamošom tuším náš známy, geriatrik tonyy, predal sa  a krátko na to sa stratil tuším v zahraničí.
    Tie predvojnové 4val Zündappy (aj K600, aj K800) mali zaujímavé, tzv. hoffmannove porevodovky, pre guglistov možno naťukať „Hoffmann-gearbox“.

O tých šopách by to bolo na dve knihy, to radšej nenačnem… 😈 
    S veteránmi sa zaoberá ale môj mladý kamoš Kristian (Maguma ho pozná) – má ich  tuším, blízko stovky, plánuje ich sprístupniť, ak sa k tomu dostane – tak potom ho možno pôjdeme trochu pootravovať. 😉

Hog
    Účastník (Participant)

O Zundappech něco vím, protože někdy do r.58 táta měl K 600,  existovala i „600“,
      Lišily se v detailech, ale verze „K“
    měla kardan a druhá řetěz!
      A obě si nesly problémovou  „řetízkovou“ převodovku, která zlobila, jak byly  v y t a h a n é
      řetízky.

A osmistovka?  K 800 – čtyřválec 800ccm, který byl modernější a lepší než Sahara 750,
     ale v armádních kruzích Něměcka neměl takovou podporu!

No k***a, to jsem se  r o z k e c a l         Hog

Bopsik
    Účastník (Participant)

Tak to mi ani vo sne nenapadlo, že to môže robiť nasávanie. Ale dnes už je to jedno, fazer ide, výkonu má na rozdávanie a jazdím max na pol plynu…

Ale ďakujem za objasnenie problematiky…

theo
    Účastník (Participant)

Tak o Zundappoch by niečo vedel aj Laci Gorgoš – konštuktér, ešte si to stále vie rozdať na trati aj so soplákmi, len škoda že tu nie je prihlásený.  👍

przwjhrjaujzepieztjte
    Účastník (Participant)

Bopsik, pozri hociktorého Mustanga, ak pridáš z voľnobehu, pri určitých režimoch sa občas riadne rozkmitá tá guma. Podtlak pod piestom teda musí urobiť aj tú „mechanickú“ prácu a nevyužije sa len na nasávanie čerstvej zmesi. Tá „rytmika“ harmoniky môže aj pomôcť, ale väčšinou bude skôr brzdiť.

Výkon však dá len zmes, čím viac správnej zmesi za čím kratší čas, nech sa to točí, kua, nie?

Nejaké cukanie a vypľúvanie zmesi späť do airboxu výkonu moc nepridá. Dobre naštelovaný motor ide za plynom, jak šviňa, ale to už je v tom štelovaní aj výfuk…
    Teda podľa mňa, ale ja už nejazdím Pioniercross… 😈 

To rozkmitanie sa môže potom aj periodicky vyskytovať pri násobných frekvenciách za jazdy (si hudobník, hapeš určite) – ale to sa nedá vyrátať, závisí to od toho-ktorého kusu, neskoršie harmoniky boli asi aj pevnejšie, ako tie prvé. Už si nepamätám.

Možno, ak mi raz preskočí,  sa s tým budem zaoberať znova. Teda  ak ozaj bude niečo z toho Piorally… 😈

przwjhrjaujzepieztjte
    Účastník (Participant)

Theo, ano, a si aj pamätám, keď ste písali o tom, jak ste čumeli na starého Gorgoša, keď na Krampusovej slabučkej ( 😈  ) motorke školil mladých pretekárov na tem Vyhodze… 👍  🙂  😈 
    A stál na bedni v strede… 👍

przwjhrjaujzepieztjte
    Účastník (Participant)

😉 Inak ak myslíš na Laciho Gorgoša, ako konštruktéra, nerobil pre Zündapp, ale pre Maico, myslím, má výýýýrazný podiel na konštrukcii napr. Maico GS 400 …

theo
    Účastník (Participant)

papi, som vedel že budeš kukať do análov, a ževraj to tu nie je o kábloch…  😈  😁 

no len ešte pokukaj.  😘

Retro
    Účastník (Participant)

:-):-):-) Gadžove ako sa chytili:-):-):-) Laci Gorgoš je iná káva. Ale téma starých pňakov chytila:-):-):-) Ráno budem triehvy tak podebatujeme:-):-):-)

przwjhrjaujzepieztjte
    Účastník (Participant)

😈 Theo ja mám taký exkremný harddisk tu hore za očami, on mi vždy pomôže.
    Ale Gorgoša som si pamätal z fotiek a  s Vilom sme sa o ňom po tých pretekoch  dosť bavili, že aký to bol – a aj je – macher.

Ale darmo píšeš, že škoda, že tu neni prihlásený, pár expertov by ho tu dalo dole ľavou zadnou. 😈 

Ale čo sa mi stalo, neuveríte! Hrôza!

Došlo mi pivo.

Tak som musel vybehnúť v tejto kose do garáže, tam mám nehnuteľné zásoby pre prípad vojny. Lenže vonku je mínus osem a v garáži mínus päť. Plechovky mi primrzli k ruke.

😈  Tak teraz som dal pivo do chladničky, nech sa zohreje … 😁  😁  😁

przwjhrjaujzepieztjte
    Účastník (Participant)

😈  Aha, tak už som sa pozrel do kanálov, ano, Theo, ospravedlňujem sa.
    Gorgoš (aspoň podľa Retra na motorkari.cz) pracoval aj pre Zündapp a KTM…
    Pamätal som si len to Maico, bude treba ten môj hardix už asi defragmentovať, hehehe… 😈

Retro
    Účastník (Participant)

Pánové…Laci Gorgoš… Starý košičan. Jazdec, v nemecku šéfkonštruktér u Maica, konkrétne GS500. Potom Zundapp, KTM, BMW atď… Učastník viacerých 6D. No po pi..i:-) 
    Ale…zaujíma to vôbec niekoho???

przwjhrjaujzepieztjte
    Účastník (Participant)

😈 Retro, mal si o ňom už dávno napísať článok alebo spraviť s ním reportáž. Možno, už aj je, len ja o tom neviem.
    Viem, že on sám moc o popularitu nestojí, ale nemáme takých ľudí veľa a musíme ich presvedčiť, aby sa ukázali a odovzdali čo-to pre mládež.
    Ako budeme takto raz vyrábať motorky?
    Alebo nebudeme nikdy?
    Nemáme na to?
    Ale, máme – ale stále menej … 😎

Zobrazuje sa 15 príspevkov - 11,956 až 11,970 (z celkového počtu 16,927 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.

Partneri