Connect with us

40+ – tu sme

Domov Diskusné Fóra Kaviareň 40+ – tu sme

Označené ako: 

Zobrazuje sa 15 príspevkov - 12,031 až 12,045 (z celkového počtu 16,927 )
  • Autor
    Retro
    Účastník (Participant)

Asi:-) Lebo tuším nemakú poriadnu chu….nu:-):-):-)

theo
    Účastník (Participant)

Maguma , ak nemaš k tomu bloček, tak to je nerelewantné…  😈  😁

Retro
    Účastník (Participant)

Otázka bola kto, nie kedy:-)
    A Hog má určite pravdu, lebo žiadny majster ani Slovenska ani Československa to na hlave nikdy nemal. Možno tak pri cestách do roboty…

theo
    Účastník (Participant)

HOG myslel Gusztiho Hellingera z Maďarskej ľudovodemokratickej republiky iste že, ta ňe… 👍  😁

ahojko
    Účastník (Participant)

Hog

ma 100% pravdu, ten minimuzik nam na poslednom CUDe narobil paradne dobrotky!! Mal liatinovu panvicu tazsiu ako je sam! Aj plynova bomba s horakom bola tusim vacsia ako jej majitel , HeHe… Gusti-baci… 👍

ahojko
    Účastník (Participant)

Gizka a Gustbaci G&G

maguma
    Účastník (Participant)

Sú to prilby nášho Gustibáčiho z Budapešti, aj keď ich používal  na autokros a nie na motocyklové závody, dal som to sem hlavne pre papiho, ale tá marha sa tu doteraz neobjavil
    Toto sú Gustiho trofeje zo závodov ale najdôležitejšie má vo svojej izbe a tam ich teda je………

Po skončení jazdeckej kariéry robil ešte medzinárodného rozhodcu a stále sa motal okolo autokrosu v Maďarsku. Asi pred tromi rokmi zanechal tieto činnosti a teraz za nim chodia autokrosári a jazdci rally, pre ktorých vyrába a upravuje všetko možné, tu je fotka duralového krytu podvozku na Citroena ktorý jazdí MS, pôvodný kryt bol oceľový

toto je zadný kryt, vyrába aj kryt pod motor, ale ten je oveľa komplikovanejší

toto je pôvodný kryt, oceľový a ťažký….

Medziiným Gusti teraz vyvára BMW 635 a radosť pozrieť na jeho robotu, toto je napr. deklík v podlahe, majiteľ to chcel mať ako originál, tak Gusti vysústružil lisovacie prípravky a toto je výsledok

a takto to vyzerá privarené

Škoda, že Gustík nebývá aspoň na našej ulici, kamarát Ludvik, ktorý tam bol so mnou, hovorí, že keby ho mal za suseda, tak ho od neho ani párom koní nedostanú. Tá jeho dielňa je doslova raj pre mechanikov, malý a veľký sústruh, fréza, brúsky, hydraulický lis, ohýbačka, nožnice, všetky druhy zváračiek, MIG, TIG, elektróda, autogén, niečo na plasty a o vercajgu ani nehovorím. Dúfam, že mi rám na sajdku pre Rotax upraví v skrátenom dielenskom konaní, ja mám tromfa v rukáve, idem mu poskladať jeho rozsypaný motor z Jawy, tiež ho budem skladať v skrátenom konaní. V lete by som sa rád vozil na sajde s Rotaxom a odveziem každého, kto len bude chcieť…………….

Retro, toto bolo určené skôr pre tých, ktorí Gustiho poznajú, takže žiadna chu……….na 😁

apa
    Účastník (Participant)

Dobré ráno,

čím to je, že ľudia ktorí niečo znamenajú a v živote toho veľa dokázali sú tak skromní, nezištní a priateľskí?

Gusztibácsi  👍 .

VANUCCI
    Účastník (Participant)

maguma  nič proti maďarom, to píšem hneď na začiatku, aby to bolo správne pochopené. Pre mňa môže byť človek aj z Ulanbátaru, pokiaľ nerýpe. 🙂 
    Ale odkedy sa v Maďarsku jazdí autokros? Veď tam nie je žiaden kopec, oni môžu jazdiť iba plochú dráhu. Robili sme dlhé roky autokros a boli sme druhý najlepší na slovensku, prvý bol Igor Vlasatý,
    elbo tam bolo „peněz jako šlupek“ takže mal vždy o generáciu lepšie auto. 😟 
    Keď sme chodili na preteky do maďarska, tak to bolo stále na rovine a njväčši prevýšenie bolo maximálne 1 meter. To vzniklo tak, že buldozer zabral pol metra do zeme a to čo vytlačil pol metra hore urobilo to prevýšenie 1m. 😁 
    Chodili sme Slovensko, Čechy, Maďarsko, raz sme boli v Chorvátsku – Jastrebarsko.
    Na Maďarské preteky sme tešili hlavne kvôli ňamoke, nie kvôli tratiam.  Tie klobásy, guľáše, raz piekli dokonca na obrovskom ražni velikánskeho vola, to boli teda žranice najsamlepšie zo všetkých poretekov.
    Pohľadám nejaké foto a prihodím. Vlastne dám sem iba linku, lebo sa už nepamätám, ako sa sem foto dáva 🤐

VANUCCI
    Účastník (Participant)

Ešte dodatok, samozrejme, že aj Gusti báčiho si vážim, lebo autokros je veľmi ťažký a náročný šport, to môžem potvrdiť, veľa času som mu venoval, pokiaľ sa nejazdilo tak sa robili prípravy na novú sezónu, proste celý rok sa makalo, takže klobúk dole pred ním, aj keď ho osobne nepoznám 👍 

apa
    Účastník (Participant)

Janči (nerýpem), napr. moreplavci sú aj na Slovensku  🙂 .

Retro
    Účastník (Participant)

Maguma spomínal si mi jeho dielňu a Rotaxa v telefonickom rozhovore, takže už viem o koho ide. Ale v autách sa neorientujem. Svojho času k nám chodil pretekať v oldtimeroch jeden bývalý maďarský autojazdec /len neviem či autokros alebo rallye/ a to bol poriadny strelec. Jazdil kráľovskohriadeľovú Ducati a trojvalca Kawasaki. V Budapešti vyrába pekné repliky štvorkľúčov Fontana. Len na meno si nespomeniem…
    Či sa v Maďarsku jazdí autokros? Tam sa jazdí všetko a v každom valale. Od všeliakých rallyecrossov až po MZ cup a poriadne rýchle veteránske preteky. Jazdia ukrutne dobre a bavia sa pri tom. Každý kto o tom nevie, tak ich perie ako pestovateľov papriky, ale proti nám sú po pi.i motoristická veľmoc.
    Dokonca sa jazdí aj veteránska 24 hodinovka na letisku v Kunmadarási, kde jedno víťazstvo zobrala aj posádka s Lacim Šolcom na čele /2006/. Kopa ľudí si povie že chujovina ale účasť bývalých jazdcov MS ako napríklad János Végh a vtedy ešte aktívny Martin Loicht /zabil sa na TT/ niečo dokazuje. V r.2007 som s Lacim štartoval na Suzuki 250 aj ja a bola to sila. Priebežne sme sa držali aj na 3.mieste, ale v noci po smrteľnej havárii preteky zrušili… Potom sme sa už o ten pretek nezaujímali. Viem že nejak oklieštili technické predpisy kvôli bezpečnosti a ani neviem či to ešte existuje.
    Hmmm, nejak som sa rozkecal…

przwjhrjaujzepieztjte
    Účastník (Participant)

😶 No, neviem, po akých tratiach jazdil VANUCCI autokros, ale v Maďarsku bolo vyše 100 auto-motokrosových tratí, z nich síce vyše 10 zaniklo a veľa z nich stagnuje.
    Boli a sú aj také, aj onaké, na výber však bolo.
    Dnes je to horšie (EU a tak…), alebo zrušili super prírodnú trať (napr. pri Miškovci) a vybudovali novú umelú, podľa novodobých MX-požiadaviek, alebo len zrušili a nevybudovali nič.
    Často tie budované trate s motokrosom už nemajú nič spoločného: hrbolček na „nepredpisovom“ mieste a váľa sa celá bagáž … 😈

Naši z okolia chodili do Helenby pri Štúrove, pieskomilný do Piliscsévu, teda práve do Maďarska, kameňomilný do kameňolomov v pohorí Gerecse, okolie maďarských dediniek Tardos alebo Süttő (načierno 😈  ).

Ostatne, šlohol som fotku extreemovi z motorájdu, veď aj rajďáci robia akcie na  trati Piliscsév, kúsok od Ostrihomu. Myslím, že aj náš Bača to skúsil, či?  😈

Kapitola II, zákruty:

V Maďarsku tiež nie sú, ale kto hladá, nájde. Predvlani sa ČUD-výjazd nepodaril, vlani už skoro – a veľmi ma potešilo, keď večer JURIPKO pustil niečo také, že „papi nás ojevbvával, určite sme neboli b Maďarsku, tam také zákruty nie sú…“ 😁 
    Šak ja viem, že nie, no… 😈 

maguma
    Účastník (Participant)

Retro, Gusti sa nezdá, ale ťahať so sajdkou v kolóne za papim 120-130 tiež nie je sranda a Gusti upaľoval ako keby sa nechumelilo. Ale, raz som potreboval odviezť manželku z budapeštianskej Keleti stanice na letisko a tak ma napadlo, že Gusti by to mohol. Zavolal som mu a on hneď súhlasil a že bude mať na sebe koženú bundu a už neviem akú šiltačku. Všetko sa podarilo až na dva telefonáty, prvý od Gustiho, že prečo mám takú upišťanú ženu a druhý od ženy už zo Štokholmu, že čo som jej to zohnal za šoféra, skoro vyskočila od strachu z auta a že druhýkrát s ním už nikam nejde a nech jej zoženiem niekoho normálne jazdiaceho. Takže Gustibáči ešte nepatrí do starého železaa dúfam, že ešte dlho bude chodiť na naše čundre s klobáskami, hurkami, oškvarkami a čo ja viem s čím ešte všetkým vyrobeným z mangalice

przwjhrjaujzepieztjte
    Účastník (Participant)

😈 Vilo teraz len machruje, že Guszti namontoval Rotaxa do Jawa-sajdky a jazdí mu to „podľa tlaku vzduchu“ (  😈  ) aj nejakých 150. 

No a aj Vilo bude mať Rotaxa (Larson už mení pampersy a trysky, kua …) 😈 

Lenže moja CBF-ka nedá 130 ani „s větrem v zádech a z kopce“, tak mu neverte. 😁 

Ale veď hapem, Vilo bol vtedy posledný, lebo poznal trasu a zaostalých či poruchových  by doviedol do cieľa. Kolóna je harmonika, preto je fasa na konci.
    Vpredu stabilných 90 – a na konci hocikoľko…
    130? 160? 200? Hodinudvaccať? Jak je libo… 😈 

Zobrazuje sa 15 príspevkov - 12,031 až 12,045 (z celkového počtu 16,927 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.

Partneri