40+ – tu sme
Domov › Diskusné Fóra › Kaviareň › 40+ – tu sme
Označené ako: Hruso25
- Toto téma obsahuje 16,926 odpovedí, 115 hlasov, a bola naposledny upravená pred 4 mesiacmi, 1 týždňom od
Mlhos.
-
AutorPríspevky
-
8. januára 2016 o 12:17 #99081
VANUCCI
Účastník (Participant)Mám pocit, že to šte troška musím upresniť. 😎
Fakt voči nim nič nemám, veď aj k nám chodilo kopec maďarských pretekárov na preteky Dargov-Dubiny. To je hneď vedľa Bielych Studničiek kde bol Kaportour. V juniorkách jazdila aj mladá dievčina, mala tam motor z trabanta a celkom jej to šlo. Takže ja ich fakt uznávam. 👍
Ja som podpichol len do tých tratí, kde sme boli na pretekoch v Maďarsku, tak to bolo ako na plochej dráhe.
Vsťahy medzi nami boli stále naozaj veľmi dobré.Na rozveselenie pridám jeden zážitok.
Na jedných pretekoch v maďarsku počas prestávky, ktorá bola stále krátka /pre nás, lebo bolo treba všetko opraviť, pripraviť na ďalšiu rozjazdu a keď zostal náhodou čas, tak aj rýchlo niečo do seba nahádzať/ pre divákov dosť dlhá.
Došli sme k bufetu s kamarátom Števom no a nakoľko nevieme maďarsky tak vznikla sranda.
Števo si pýtal klobásu na ktorú ukázal prstom a chleba na ktorý bolo tiež vidieť, tak ukázal prstom.
K tomu si pýtal ešte horčicu. Bufetár sa pýtal, či chce aj mustár ?
Števo nakoško nerozumel, tak odmietavo kýval hlavou a pýtal si ešte horčicu.
Bufetár zasa, že či chce mustár.
Števo nahnevaný mu vraví, ja ti kašlem na tvoj mustár, daj mi rýchlo ešte trocha horčice, lebo nemáme čas.
V tom bufetár dvihol fľašu s horčicou a Števo radostne kričí nóóóó´toto mi daj horčicúúú. A bufetár mu na ňu ukazuje a vraví – mustár
😁8. januára 2016 o 12:47 #99082apa
Účastník (Participant)No vidíš VANUCCI, ja som na tom bol podobne voľakedy niekedy dávno som hľadal horčicu v jednom obchode v Holandsku a ani za svet som nenašiel pritom po maďarsky viem.
Potom kolega ukazuje na nejakú tubu a na nej že MOSTERD. Koho by to napadlo.
8. januára 2016 o 12:52 #99083przwjhrjaujzepieztjte
Účastník (Participant)😈 VANU, kua, šak to, čo si pridal o tratiach neznamená, že proti Maďarom niečo máš, ja som to tak ani nepochopil.
To, že majú rôzne trate, som pridal, ako info, že keby chceli, mohli by vybrať aj iné prevýšenia, ako meter.
Asi nechceli … 😈Ku Gusztimu:
Raz sme s ním debatili okolo domácej pálenky.
Maďari dali chrániť výraz „pálinka“ ako hungarikum, teda ako charakteristický maďarský výrobok.
Je to tak trochu formalita, ale má praktický význam v tom, že má to podobu aj v následných zákonoch:
ak na fľaši je nápis pálinka, tak je to pravý destilát z ovocia, ak je tam len „szeszes ital“ (liehový nápoj), je to aromatizovaný hocaký lieh (často zo zemiakov, kukurice, alebo ako ten patok Bifík, z obilia… 😈 ).
Len tak som Gusztimu prehodil, že mimochodom slovo pálinka je slovanského pôvodu, pálenka vychádza zo slova páliť, pálené a tak …
No, neveril mi a odvtedy som v jeho očiach už trochu menší Maďar… 😁8. januára 2016 o 15:06 #99084VANUCCI
Účastník (Participant)Tak kedže som sľúbil nejaké foto, tak tu máte výcuc môjho albumu závodnej činnosti, nakoľko ich mám vyše tísíc, tak som vám vytiahol 43 kúskov.
Niečo z pretekov, niečo zo zimnej prestávky, čiže stavba a príprava na novú sezónu, potom keď Slovensko položilo autokros do muky / napríklad Žitavany už trať ani neexistuje/ tak sme prešli na preteky do kopca, ktoré sme jazdili s tou zelenou Škoda 120 S, teraz máme Škoda S 2000 to sú tie posledné foto 😎8. januára 2016 o 15:22 #99085przwjhrjaujzepieztjte
Účastník (Participant)😉 Link treba pridať cez tú ikonu vložiť link , potom funguje na klik:
8. januára 2016 o 15:26 #99086Retro
Účastník (Participant)Pekné!!!
Na piatej fotke borec vpravo /zaoberal sa starými Fiatmi/ sa ako volá? Poznáme sa, ale neviem meno:-)8. januára 2016 o 15:38 #99087VANUCCI
Účastník (Participant)papi ty „trochu menší maďar“ ako si napísal 😉 ešte mi povedz, ako sa zváčšia fotky ktoré dávaš ty, lebo keď su malé a chcem si ich prezrieť, neviem ich zväčšiť 😟
8. januára 2016 o 15:51 #99088przwjhrjaujzepieztjte
Účastník (Participant)😈 Jedného aj ja poznám, ten v tej červenej čiapke sa volá Nigel Mansell:

VANU, moc do toho nevidím, ale skúsim, aha:
– hocakú velkú fotku môžeš pridať, ak ti to hosting (napr. postimage) zobere
– ak je príliš veľká, možno sa nezobrazí priamo, objaví sa vo fóre len odkaz
– cca do 800 – 850 kB postimage poskytne direct link, kd to skopíruješ do okienka, objaví sa fotka priamo v príspevku
– šírku ale treba dať motocykel-doporučených 490, inak bude fotka v pridanej veľkosti a bude trčať z dialógového okna
– ak chceš vidieť skutočnú (pridanú) veľkosť fotky, klikneš pravým tlačítkom na fotku a z objavujúcej sa ponuky potom na wiew image (zobraziť fotku) alebo na stiahnuť/uložiť, to sa potom objaví či sa aj uloží v pridanej veľkosti.
– ak sa pridá fotka malá, s tou už moc nenarobíš, zväčšiť sa dá, ale len na úkor kvality…8. januára 2016 o 15:52 #99089VANUCCI
Účastník (Participant)Retro album pre teba – volá sa Peťo Saban a v tom albume posledná foto sú moje baby a moja 500-vka
Teraz skúsim dať album ako mi nariadil papi8. januára 2016 o 15:55 #99090VANUCCI
Účastník (Participant)Kua, ale som učenlívý ako medveď v ruskom cirkuse, šak ono to funguje 😁
8. januára 2016 o 16:02 #99091Retro
Účastník (Participant)Dík!!! Teraz už som si spomenul na jeho meno!!!
8. januára 2016 o 16:20 #99092Retro
Účastník (Participant)VANUCCI a motokáry si nejazdil? Veď v Sečovciach ešte nedávno /1982?:-)/ sa jazdilo, myslím že úplne v centre nie?
8. januára 2016 o 16:23 #99093VANUCCI
Účastník (Participant)Áno máš pravdu, že sa jazdilo, trať bola priamo na námestí, keď ešte fungoval zväzarm a podobne a za Sečovce tam jazdili práve Peťo Saban a Miro Šutlák ten na mojich autokrosových fotkách, potom to išlo do smútku, ako všetky športové a záujmové činnosti 👎
8. januára 2016 o 16:42 #99094Retro
Účastník (Participant)Nemáš z toho nejaké foto? Ja som vlastne videl káry naživo len tam, lebo po okolí toho veľa nebolo. Riešil som vtedy šupatkový rozvod na ČZ a káristi to mali vymakané. S košickými som sa samozrejme poznal. ale v akcii som to videl až v Sečovciach. Ukrutná streľba…
8. januára 2016 o 16:55 #99095VANUCCI
Účastník (Participant)Ja nie, ale skúsim niečo zohnať
-
AutorPríspevky
- Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.
Súboj o korunu mesta: Yamaha NMAX 125 Techmax vs. Honda PCX 125
Orientačná rally otvorí motosezónu v Banskobystrickom kraji
TEST Zontes 703 Frontier: Trojvalcové prekvapenie, ktoré mení pravidlá hry
Lukáš Pešek: „Jazdite tak, aby ste sa vždy vrátili domov.“ Bývalý jazdec MotoGP dnes učí ostatných, ako na to
TEST CFMOTO 1000 MTX: Čínsky liter, ktorý prepisuje pravidlá hry
TEST Honda Goldwing 50th Anniversary: Polstoročie na vrchole potravinového reťazca
Kawasaki sa vracia do Banskej Bystrice
TEST Moto Morini Alltrhike 450: Adriano Celentano s pasom z Hongkongu?
Ducati Superleggera V4 Centenario: 247 koní, 173 kilogramov, nula kompromisov
TEST BMW R 12 S: Oranžová revolúcia s chuťou benzínu a tradície
TEST CFMOTO 1000 MTX: Čínsky liter, ktorý prepisuje pravidlá hry
Ducati Superleggera V4 Centenario: 247 koní, 173 kilogramov, nula kompromisov
Lukáš Pešek: „Jazdite tak, aby ste sa vždy vrátili domov.“ Bývalý jazdec MotoGP dnes učí ostatných, ako na to
TEST Moto Morini Alltrhike 450: Adriano Celentano s pasom z Hongkongu?
TEST BMW R 12 S: Oranžová revolúcia s chuťou benzínu a tradície
TEST Honda Goldwing 50th Anniversary: Polstoročie na vrchole potravinového reťazca
Kawasaki sa vracia do Banskej Bystrice
TEST Zontes 703 Frontier: Trojvalcové prekvapenie, ktoré mení pravidlá hry
Orientačná rally otvorí motosezónu v Banskobystrickom kraji