40+ – tu sme
Domov › Diskusné Fóra › Kaviareň › 40+ – tu sme
Označené ako: Hruso25
- Toto téma obsahuje 16,926 odpovedí, 115 hlasov, a bola naposledny upravená pred 4 mesiacmi, 1 týždňom od
Mlhos.
-
AutorPríspevky
-
31. mája 2018 o 4:36 #100763
przwjhrjaujzepieztjte
Účastník (Participant)😈 👍 Bopsik, kua, pravdu máš.
Vychádzal som z toho, že napr. po výmene platničiek tie širšie nové treba roztlačiť a po osadení na kotuč sa samé nenatlačia do pracovnej polohy, treba ich dopumpovať.
Lenže to je o niečom úplne inom… Nedomyslel som to do konca.Nesere ťa, že si mi zruinoval tak krásne vypracovanú teóriu? 😁
31. mája 2018 o 5:42 #100764Bopsik
Účastník (Participant)Ja som tvoj večný oponent, budem Ti oponovať aj keď budeš mať pravdu… 😈 Aby si nevyšiel z cviku. 😎
Bééé
…a pozdravujem Ťa!31. mája 2018 o 7:02 #100765maco
Účastník (Participant)Wow, diskusia jak remeň. Takto som si to predstavoval, ďakujem za kopu tipov. Len pre zaujímavosť, pod nádržkou je nový piestik s gumičkami, valčeky v brzdiči idú rovnomerne a ľahúčko. Nemal som ich však úplne vonku. Papi dnes zmeriam hádzavosť kotúča, ja to totiž viem 🙂 🙂 🙂 a NOW nechcem otravovať s každou cocotinou 😟
31. mája 2018 o 9:03 #100766maco
Účastník (Participant)Priatelia, kotúč hádže do 5 stotín. Málo alebo veľa ? 😶
31. mája 2018 o 9:25 #100767Bopsik
Účastník (Participant)Čiže doštičky by mal odtlačiť na 5 stotín, ak sa nemýlim…
31. mája 2018 o 17:53 #100768maco
Účastník (Participant)Bobso, správne dumáš 🙂
1. júna 2018 o 18:45 #100769przwjhrjaujzepieztjte
Účastník (Participant)Maco, tak ako?
Ak je kotuč dobrý, kde je problém?2. júna 2018 o 6:59 #100770maco
Účastník (Participant)Papi, ešte nemám odskúšanú vôľu kolesa v ložiskách. Zajtra vybehneme na kopec a uvidím.
Po odvzdušnení- nie po kompletnej výmene kvapaliny, je dráha páčky v poriadku, len stále tú páčku silou pritiahnem až k rukoväti (statická skúška) Uvidím, či to bude stačiť na zabrzdenie plnej súpravy. Normálne sa mi zdá, že to robí hadička- r.v. 1998. 🙂2. júna 2018 o 19:58 #100771przwjhrjaujzepieztjte
Účastník (Participant)😈 👍 Grillo zajtra (MotoGP Talianska, Mugello):
1. Rossi 🙂
2. Lorenzo 😶
3. Vinales 😁
4. Iannone 😎
5. Petrucci 😉
6. Marquez 🤐
7. atď… 😛2. júna 2018 o 23:24 #100772Mlhos
Divák (Spectator)
neviem kde Papikam kupuje brzdovku v plechovkach ktore po otvoreni sa uz nedaju zavret 😁 lebo inak sa uz vsade predavaju v plastovej flasi s tesniacim uzaverom mimochodom mam v aute brzdovku uz 9 rokov a ziadna voda v nej hydroskopicke je jedine tvoje hrdlo na Kozla 😁2. júna 2018 o 23:29 #100773Mlhos
Divák (Spectator)Skus mi vysvetlit ako sa do uzavreteho tesneho systemu moze dostat voda a odkial ? 😁 pretoze vonku je tlak 1 atm a v brzdovom systeme tiez a ked sa pouzije tak tlak vzrastie na 2 mozno 3 atm to by najskor musela brzdovka presakovat von aby sa nieco mohlo dostat dnu
3. júna 2018 o 0:14 #100774ahojko
Účastník (Participant)Mlhos
Je mi smiesne, ze ako znamy „Google“-ista si si neoveril (ako obycajne) o com
tu pismenkujes… Nielenze brzdovy system nie je tesne uzavrety (vid rezervoar
kvapaliny s dierkou) ale aj to ze je velmi vela materialov co vzduch, teda aj
vlhkost v nom v pohode casom prepustaju… Dobre to mas napr. tu vysvetlene
dokonca v slovencine…:
//www.topspeed.sk/co-je-mokry-a-suchy-bod-varu-brzdovej-kvapaliny/10506
3. júna 2018 o 2:34 #100775przwjhrjaujzepieztjte
Účastník (Participant)😈 Dobré ráno, stará mama …
Mlhošovi smena končí, moja práve začína. Milhaus, keď už gugeluješ, tie klapky z tých svojich slepých očí by si mal fakt na tú chvíľu odstrániť. 😁Tu mám nejaké kvapaliny objednané pred pár mesiacmi pre Suzu-SV, ak si už dal klapky preč, zaostri zrak na plechovku brzdovky (brake fluid 😈 ) Motorex.
Ten Motorex mám teraz v SV-čku a ide aj do Hondy, aj do Šarkánka, dokonca aj do štvorkolky, lebo ten liter stačí pre všetky.Možno, budeš prekvapený, ale tá plechovka je ozaj z plechu.
Kto by to bol pomyslel, že?
A dá sa riadne uzavrieť, no tak to už je hotový zázrak, nie? 😁
P.S. 😈 Neviem, ako to Maco s brzdami robí, ja všetky svoje brzdy si robím sám. Jediná výnimka bola Honda CBF 1000, pred predajom som dal vymeniť brzdovku autorizovanému servisu, má to precca prepojený brzdový systém a aj ABS, tak nach mám svedomie čisté voči tým, čo to kúpili…
Žiadne experimenty nerobím, maximálne vyskúšam nejaké alternatívy platničiek. Mám napr. aj také, čo sú skoro nové, ale som ich po nejakých 4-500 kilometroch vyhodil, bo len kruvili kotuč a nie a nie začať konečne brzdiť …
Inak dodržujem doporučené a osvedčené postupy a nikdy so žiadnymi brzdami som problém nemal.
Maco, že by som bol nejaký majster sveta? 😈3. júna 2018 o 5:33 #100776przwjhrjaujzepieztjte
Účastník (Participant)😈 😁 No, už mám pokosené.
Akože za rána, za rosy. Normálnou kosou, jak dedkovia.
Sedlák, no… 😈
Slunce-seno-nehody … 😁A pre neschopných gúglerov pridám nejaké brzdovky v plechu:
3. júna 2018 o 16:13 #100777maco
Účastník (Participant)Tak som prišiel s výjazdu s introšom. Už to brzdí na 80 percent- predtým 40 percent. Ložiská a výplet v poriadku. Páčka ide stále po tú istú polohu. Takto to môže zatiaľ byť. Keď porobím postupne všetky doporučené úkony, bude to na 100 percent. Zatiaľ som to len odvzdušnil, bez výmeny kvapaliny.
-
AutorPríspevky
- Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.
Súboj o korunu mesta: Yamaha NMAX 125 Techmax vs. Honda PCX 125
Orientačná rally otvorí motosezónu v Banskobystrickom kraji
TEST Zontes 703 Frontier: Trojvalcové prekvapenie, ktoré mení pravidlá hry
Lukáš Pešek: „Jazdite tak, aby ste sa vždy vrátili domov.“ Bývalý jazdec MotoGP dnes učí ostatných, ako na to
TEST CFMOTO 1000 MTX: Čínsky liter, ktorý prepisuje pravidlá hry
TEST Honda Goldwing 50th Anniversary: Polstoročie na vrchole potravinového reťazca
Kawasaki sa vracia do Banskej Bystrice
TEST Moto Morini Alltrhike 450: Adriano Celentano s pasom z Hongkongu?
Ducati Superleggera V4 Centenario: 247 koní, 173 kilogramov, nula kompromisov
TEST BMW R 12 S: Oranžová revolúcia s chuťou benzínu a tradície
TEST CFMOTO 1000 MTX: Čínsky liter, ktorý prepisuje pravidlá hry
Ducati Superleggera V4 Centenario: 247 koní, 173 kilogramov, nula kompromisov
Lukáš Pešek: „Jazdite tak, aby ste sa vždy vrátili domov.“ Bývalý jazdec MotoGP dnes učí ostatných, ako na to
TEST Moto Morini Alltrhike 450: Adriano Celentano s pasom z Hongkongu?
TEST Honda Goldwing 50th Anniversary: Polstoročie na vrchole potravinového reťazca
Kawasaki sa vracia do Banskej Bystrice
TEST Zontes 703 Frontier: Trojvalcové prekvapenie, ktoré mení pravidlá hry
Orientačná rally otvorí motosezónu v Banskobystrickom kraji