Connect with us

40+ – tu sme

Domov Diskusné Fóra Kaviareň 40+ – tu sme

Označené ako: 

Zobrazuje sa 15 príspevkov - 13,726 až 13,740 (z celkového počtu 16,927 )
  • Autor
    przwjhrjaujzepieztjte
    Účastník (Participant)

😈   👍   Bopsik, kua, pravdu máš.

Vychádzal som z toho, že napr. po výmene platničiek tie širšie nové treba roztlačiť a po osadení na kotuč sa samé nenatlačia do pracovnej polohy, treba ich dopumpovať.
    Lenže to je o niečom úplne inom… Nedomyslel som to do konca.

Nesere ťa, že si mi zruinoval tak krásne vypracovanú teóriu? 😁 

Bopsik
    Účastník (Participant)

Ja som tvoj večný oponent, budem Ti oponovať aj keď budeš mať pravdu… 😈  Aby si nevyšiel z cviku.  😎 
    Bééé
    …a pozdravujem Ťa!

maco
    Účastník (Participant)

Wow, diskusia jak remeň. Takto som si to predstavoval, ďakujem za kopu tipov. Len pre zaujímavosť, pod nádržkou je nový piestik s gumičkami, valčeky v brzdiči idú rovnomerne a ľahúčko. Nemal som ich však úplne vonku. Papi dnes zmeriam hádzavosť kotúča, ja to totiž viem 🙂  🙂  🙂 a NOW nechcem otravovať s každou cocotinou 😟

maco
    Účastník (Participant)

Priatelia, kotúč hádže do 5 stotín. Málo alebo veľa ?  😶

Bopsik
    Účastník (Participant)

Čiže doštičky by mal odtlačiť na 5 stotín, ak sa nemýlim…

maco
    Účastník (Participant)

Bobso, správne dumáš  🙂

przwjhrjaujzepieztjte
    Účastník (Participant)

Maco, tak ako?
    Ak je kotuč dobrý, kde je problém?

maco
    Účastník (Participant)

Papi, ešte nemám odskúšanú vôľu kolesa v ložiskách. Zajtra vybehneme na kopec a uvidím.
    Po odvzdušnení- nie po kompletnej výmene kvapaliny, je dráha páčky v poriadku, len stále tú páčku silou pritiahnem až k rukoväti (statická skúška) Uvidím, či to bude stačiť na zabrzdenie plnej súpravy. Normálne sa mi zdá, že to robí hadička- r.v. 1998.  🙂

przwjhrjaujzepieztjte
    Účastník (Participant)

😈 👍   Grillo zajtra (MotoGP Talianska, Mugello):

1. Rossi   🙂
    2. Lorenzo 😶 
    3. Vinales 😁 
    4. Iannone 😎  
    5. Petrucci 😉 
    6. Marquez 🤐 
    7. atď… 😛 
    Mlhos
    Divák (Spectator)

neviem kde Papikam kupuje brzdovku v plechovkach ktore po otvoreni sa uz nedaju zavret  😁 lebo inak sa uz vsade predavaju v plastovej flasi s tesniacim uzaverom mimochodom mam v aute brzdovku uz 9 rokov a ziadna voda v nej hydroskopicke je jedine tvoje hrdlo na Kozla  😁

Mlhos
    Divák (Spectator)

Skus mi vysvetlit ako sa do uzavreteho tesneho systemu moze dostat voda a odkial ?  😁  pretoze vonku je tlak 1 atm a v brzdovom systeme tiez a ked sa pouzije tak tlak vzrastie na 2 mozno 3 atm to by najskor musela brzdovka presakovat von aby sa nieco mohlo dostat dnu

ahojko
    Účastník (Participant)

Mlhos

Je mi smiesne, ze ako znamy „Google“-ista si si neoveril (ako obycajne) o com

tu pismenkujes… Nielenze brzdovy system nie je tesne uzavrety (vid rezervoar

kvapaliny s dierkou) ale aj to ze je velmi vela materialov co vzduch, teda aj

vlhkost v nom v pohode casom prepustaju… Dobre to mas napr. tu vysvetlene

dokonca v slovencine…:

//www.topspeed.sk/co-je-mokry-a-suchy-bod-varu-brzdovej-kvapaliny/10506

przwjhrjaujzepieztjte
    Účastník (Participant)

😈  Dobré ráno, stará mama … 

Mlhošovi smena končí, moja práve začína. Milhaus, keď už gugeluješ, tie klapky z tých svojich slepých očí by si mal fakt na tú chvíľu odstrániť. 😁 

Tu mám nejaké kvapaliny objednané pred pár mesiacmi pre Suzu-SV, ak si už dal klapky preč, zaostri zrak na plechovku brzdovky (brake fluid 😈  ) Motorex.
    Ten Motorex mám teraz v SV-čku a ide aj do Hondy, aj do Šarkánka, dokonca aj do štvorkolky, lebo ten liter stačí pre všetky.

Možno, budeš prekvapený, ale tá plechovka je ozaj z plechu.
    Kto by to bol pomyslel, že?
    A dá sa riadne uzavrieť, no tak to už je hotový zázrak, nie?  😁 

P.S. 😈  Neviem, ako to Maco s brzdami robí, ja všetky svoje brzdy si robím sám. Jediná výnimka bola Honda CBF 1000, pred predajom som dal vymeniť brzdovku autorizovanému servisu, má to precca prepojený brzdový systém a aj ABS, tak nach mám svedomie čisté voči tým, čo to kúpili…
    Žiadne experimenty nerobím, maximálne vyskúšam nejaké alternatívy platničiek. Mám  napr. aj také, čo sú skoro nové, ale som ich po nejakých 4-500 kilometroch vyhodil, bo len kruvili kotuč a nie a nie začať konečne brzdiť …
    Inak dodržujem doporučené a osvedčené postupy a nikdy so žiadnymi brzdami som problém nemal.
    Maco, že by som bol nejaký majster sveta? 😈 

przwjhrjaujzepieztjte
    Účastník (Participant)

😈  😁  No, už mám pokosené.

Akože za rána, za rosy. Normálnou kosou, jak dedkovia.

Sedlák, no… 😈 

Slunce-seno-nehody … 😁 

A pre neschopných gúglerov pridám nejaké brzdovky v plechu:

maco
    Účastník (Participant)

Tak som prišiel s výjazdu s introšom. Už to brzdí na 80 percent- predtým 40 percent. Ložiská a výplet v poriadku. Páčka ide stále po tú istú polohu. Takto to môže zatiaľ byť. Keď porobím postupne všetky doporučené úkony, bude to na 100 percent. Zatiaľ som to len odvzdušnil, bez výmeny kvapaliny.

Zobrazuje sa 15 príspevkov - 13,726 až 13,740 (z celkového počtu 16,927 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.

Partneri