40+ – tu sme
Domov › Diskusné Fóra › Kaviareň › 40+ – tu sme
Označené ako: Hruso25
- This topic has 16,925 odpovedí, 115 hlasov, and was last updated pred 3 years, 6 months by maco.
-
AutorPríspevky
-
27. augusta 2020 o 15:04 #103794BielyorolÚčastník (Participant)
Papi, ja sa hlásim ako spolujazdec. Uvidíš, my to dáme. Len po zadnom, neboj. 😁 😈
27. augusta 2020 o 16:09 #103795przwjhrjaujzepieztjteÚčastník (Participant)Orol, kua, nestraš! 😁 😁 😁
27. augusta 2020 o 16:41 #103796ahojkoÚčastník (Participant)…Papi, ja sa hlásim ako spolujazdec. Uvidíš, my to dáme. Len po zadnom, neboj…
Ak sa takýto stunt s vami dvoma v tom Semerovema naozaj odohrat, tak to definitivne pridem!😶27. augusta 2020 o 17:48 #103797przwjhrjaujzepieztjteÚčastník (Participant)😈 Ahojko, neblázni, to by sme zničili pani Orlovú. Vieš, aké ťažké je vyprať také velikánske slipy, ako nosí Orol? 😁
27. augusta 2020 o 18:53 #103798ahojkoÚčastník (Participant)👍 😁
a ja reku ze si prides pozicat na ten stunt mojho mastodonta …🤐
27. augusta 2020 o 19:05 #103799BielyorolÚčastník (Participant)Nenosím slipy. 😁
29. augusta 2020 o 18:59 #103800BielyorolÚčastník (Participant)Kua, nevyšlo mi to Semerovo. Pritom som sa tak chystal, ako nikdy nikam. Keď tam bol niekto, čo si myslím, že bol, nech dá nejaké fottó. Papi ideš. 🙂 👍
29. augusta 2020 o 19:05 #103801przwjhrjaujzepieztjteÚčastník (Participant)😁 Čakal som asi len na pokyn.
Kozel, na zdravie! 😈
Orol, nemuseli by sme po zadnom, Tomáš bol a zožal veľký úspech.
Jeden namátkový narychlo-papi-zostrih:29. augusta 2020 o 19:34 #103802przwjhrjaujzepieztjteÚčastník (Participant)Prebehol som tému o záchranárskej motorke Africa-Twin na motorájde, žasnem, aké „odborné“ komenty sa tam objavia… 😁
Viackrát som videl v Maďarsku záchranárske motorky zasahovať, napr. raz na totálne upchatej ceste na budapeštianske letisko „Ferihegyi gyorsforgalmi út“, raz pri Balatóne v zápche. Žiadna sanitka tam nemala šancu sa dostať, aj lekár na motorke sa sotva predral. Žiaľ, v Budapešti to už bolo pre viacerých beznádejné, ale pri Balatóne pomohli.
Sám mám známych až dvoch lekárov, čo sme spolu už veľa najazdili, „Doki“ z novozámockej nemocnice sa dokonca aktívne podielal na záchrane môjho brata po vážnej nehode, takže špekulovať nad tým, či sa nájde lekár s A-čkom je asi zbytočné…
Nájde sa, je ich veľa, aj lekár je len človek… 😈Ja rýchlu pomoc pomocou motocykla jednoznačne vítam.
Nešpekulovať, jak Anča s pičú, nech je ich stále viac!U Maďarov sú už desaťročia pravideľní účastníci aj väčších motozrazov:
30. augusta 2020 o 7:29 #103803przwjhrjaujzepieztjteÚčastník (Participant)😈 U vlastencov budem zas nepopulárny, ale ešte k tým Maďarom:
Tie moto-záchranári sú súčasťou štátneho systému, sú financovaní jednak štátom, jednak majú vlastnú – vraj vzorovo transparentnú – nadáciu.
Harley z fotky vyššie je už samozrejme vyradený, dnes používajú Hondy ST 1300 (= PanEuropean), VFR 1200X (= Crosstourer), Yamahy ST 1300 a nejaké maxiskútre.Veľká časť z nich je pripravený zasiahnúť aj na vlastných motocykloch, ich spôsobilosť sa musí preukázať nie len kvalifikáciou, ale aj tvrdými jazdnými skúškami.
Riadia sa teda prísnymi pravidlami a veľa od nich toho prevzalo aj zahraničie.Podstatné je, že podľa štatistík sú v 2/3 prípadoch na mieste nehody skôr, ako sanitky a skorá odborná pomoc je neoceniteľná…
Pre zaujímavosť som šlohol „kus“ zo stránky nadácie, kto nevie po vengersky, „saját motor“ je vlastný motocykel.30. augusta 2020 o 8:49 #103804RetroÚčastník (Participant)Na okruhoch v Írsku sú prítomní „Flying Doctors“, ktorí po štarte vyrážajú do prvého kola za jazdcami. Počas preteku sú schopní zo svojich stanovíšť doraziť k nehoda za pár sekúnd. Sú to takí istí strelci ako pretekári. Priekopník tejto myšlienky a najznámejší doktor John Hinds sa zabil pri pretekov v Skerries.
30. augusta 2020 o 21:22 #103805BielyorolÚčastník (Participant)Samozrejme aj ja som za. 👍 Dokonca minulý týždeň dávali na maďaroch v tv novinách, že rozbehli aj prevoz orgánov a krvi po celom Maďarsku na motorkách. Ale to by som už klamal o aké značky išlo. Podstata je tá služba. 🙂 👍
1. septembra 2020 o 15:04 #103806przwjhrjaujzepieztjteÚčastník (Participant)😈 Idzem ti do gúgla, aby som neumrel sprostý – no a naskočí mi nápis „Prvý školský deň 2020“ … 😁
A od týchto sa ja mám učiť ?! 😁1. septembra 2020 o 16:00 #103807ahojkoÚčastník (Participant)🙂
no Google zapocital asi aj dnesny den na SKlebo vsetci INTERNATNICI A ČKY sa prave
ubytovavaju, a to je uz pre nich zaciatok skoly…
Ja oslavujem s bratom tento vyznamny den,
kazdy rok, ze do skoly nemusim… PARAADA!!!
😈
1. septembra 2020 o 21:51 #103808przwjhrjaujzepieztjteÚčastník (Participant)😁 A v januári či februári v roku 2020 nikto nechodil do školy?
-
AutorPríspevky
- Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.